Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Bobik
- Uživatel
Re: Tramvajové tratě
Mno, jedině že by si někdo dal práci a ten seznam ti okopíroval nebo opsal. Jinak těžko.
Děkuji za odpovědi. Předpokládám, že jako laik se k tomu seznamu nedostanu. Když budu mít dotaz na konkrétní místo, tak se zase zeptám.
- Absolut
- Moderátor
Mapu OR jsem tvořil někdy v půlce roku 2007 na zakázku pro soukromý subjekt, čili teď už těžce neaktuální. Ale byla to super práce, s vytištěným oběžníkem, o kterém se tady bavíte, jsem projížděl síť a zaznamenával realitu do formátu dxf 
JJ, visí, má 28 stránek a na každé jsou popsané 4 místa kde je omezená rychlost. Býval vydáván každý měsíc, tenhle je z ledna.minarjo píše:Oběžník, který zde MF zmiňuje, u nás ve výpravně voz.VO visí, čili asi vydáván je. Jsou tam OR seřazené dle velikosti, u každé od kdy visí, proč tam je atd... Jak často je aktualizován nevím, ten co jsem tam viděl viset byl tuším z ledna 09.
- minarjo
- Uživatel
Oběžník, který zde MF zmiňuje, u nás ve výpravně voz.VO visí, čili asi vydáván je
. Jsou tam OR seřazené dle velikosti, u každé od kdy visí, proč tam je atd... Jak často je aktualizován nevím, ten co jsem tam viděl viset byl tuším z ledna 09.
Býval kdysi každý měsíc vydán oběžník či jakýsi seznam omezených rychlostí trvalých i dočasných s odůvodněním. Mám však pocit, že již se nevydává, protože jsou vztahy (jednotky) u podniku jiné než pred časem.matus píše:Existuje něco jako aktuální seznam (nebo snad dokonce mapa), kde všude jsou pomalé jízdy a jaké?
nyní se OR zapisují do provozního denníku do programu návěstí....
Existuje něco jako aktuální seznam (nebo snad dokonce mapa), kde všude jsou pomalé jízdy a jaké?
-
matata
Asi to tak vypadá, jestli není myšleno jen po křižovatku směrem na kulaťák... Jestli ne, tak by to mohlo jezdit okolo Hradu k Vozovně do Střešovic a dál na Petřiny nebo na Královku (Dlabačov) a konec. Mezi Podbabou a Divokou Šárkou nějaká 30 a mezi Střešovickou a Evropskou BUS.
Bobik píše:No, čet jsem to několikrát, ale furt mi to nějak neleze do hlavyMOp píše: Pokud si pozorně četl poslední vyjádření magorsrátu, píše se v něm, že objízdná komunikace bude od listopadu obousměrná! Tudíž po zprovoznění Špejcharu po x letech výstavby by se náhradka mohla zkrátit právě ke smyčce Špejchar (ušetří se miliony na náhradce) a 25/26 zbavit kachen. Náhradka tam být musí, jelikož bys spojení Letná x Prašný most totálně zabil a lidi by byly hooodne ******* a co by udělali? No příště by je nevolili..![]()
![]()
.Hlavně jsem tam nějak nenašel něco jako linkový vedení. Dobře náhradka bude končit na Špejcharu, ale kde bude začínat? Na Prašňáku? Čili jestli tomu rozumim, tak 25/26 bude jezdit...Štross...Špejchar, ostatní linky
Malostr...KL..Brusnice...(a dále) a mezi PM a Šp bude náhradka? To se mi zdá , no spíš nějak nezdá, nevim.![]()
A obousměrná objízdná komunikace je mi jedno, když mi z Letný jede tram na Šp.
- Bobik
- Uživatel
No, čet jsem to několikrát, ale furt mi to nějak neleze do hlavyMOp píše: Pokud si pozorně četl poslední vyjádření magorsrátu, píše se v něm, že objízdná komunikace bude od listopadu obousměrná! Tudíž po zprovoznění Špejcharu po x letech výstavby by se náhradka mohla zkrátit právě ke smyčce Špejchar (ušetří se miliony na náhradce) a 25/26 zbavit kachen. Náhradka tam být musí, jelikož bys spojení Letná x Prašný most totálně zabil a lidi by byly hooodne ******* a co by udělali? No příště by je nevolili..
Malostr...KL..Brusnice...(a dále) a mezi PM a Šp bude náhradka? To se mi zdá , no spíš nějak nezdá, nevim.
A obousměrná objízdná komunikace je mi jedno, když mi z Letný jede tram na Šp.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Myslíš si, že to půjde? Obávám se, že nikoliv.Kdo chce do Dejvic, dojde na Hradč. na metro, to je v poho.
Spíš mě děsí ten KL - zastávku "blíž" není kde udělat a náhradka tam asi sotva bude jezdit (ani nemá kudy). Takže kdo chce na Petřiny či směr BH se projde. A nebo metrem na Dejv. a odtud tram.
Taky jsem nepochopil, proč se nejdřív zprovozní smyčka a až poté oblouk na Špejcharu. To by to nešlo udělat najednou? příp. snažit se zprovoznit HLAVNĚ tu křižovatku. Protažení tram. na Špejchar a odtud pěšmo mi jako zlepšení moc nepřijde, když teď sednu na X-1 co mě doveze až na HR.
Pokud si pozorně četl poslední vyjádření magorsrátu, píše se v něm, že objízdná komunikace bude od listopadu obousměrná! Tudíž po zprovoznění Špejcharu po x letech výstavby by se náhradka mohla zkrátit právě ke smyčce Špejchar (ušetří se miliony na náhradce) a 25/26 zbavit kachen. Náhradka tam být musí, jelikož bys spojení Letná x Prašný most totálně zabil a lidi by byly hooodne ******* a co by udělali? No příště by je nevolili..
- Bobik
- Uživatel
Na Chotkáče se chodit nebude, když tam nic nepojede. Kdo chce do Dejvic, dojde na Hradč. na metro, to je v poho. Spíš mě děsí ten KL - zastávku "blíž" není kde udělat a náhradka tam asi sotva bude jezdit (ani nemá kudy). Takže kdo chce na Petřiny či směr BH se projde. A nebo metrem na Dejv. a odtud tram.
Taky jsem nepochopil, proč se nejdřív zprovozní smyčka a až poté oblouk na Špejcharu. To by to nešlo udělat najednou? příp. snažit se zprovoznit HLAVNĚ tu křižovatku. Protažení tram. na Špejchar a odtud pěšmo mi jako zlepšení moc nepřijde, když teď sednu na X-1 co mě doveze až na HR.
Na Chotkovy je to cca stejně daleko jako na Hradčanskou, v tom problém fakt nevidimgabuliatko píše:nechapu co je na tom sqeleho ze se bude chodit pesky ze Specharu na Chotkovy sady (nebo k Letohradku).
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já bych viděl jako hodně velké plus protažení na Špejchar. Kachny vzhledem k rozsáhlé NP budou moc jezdit i jinde. Protože 60 Škodovek naskládaných v Motole ti obslouží pár linek, když nechceš nájezdy přes půlku Prahy.gabuliatko píše:nechapu co je na tom sqeleho ze se bude chodit pesky ze Specharu na Chotkovy sady (nebo k Letohradku). Protazenim tram ze Sparty na Spejchar se akorat zrusi nutnost pouzit na 25/26 vozy KT8, z hlediska meho nic jineho. Letenska plan neni cil prazanu, pouze metoda jak se dostat z Prahy 6 na metro C.
Špejchar je celkem v docházkové vzdálenosti Hradčanské
-
gabuliatko
- Uživatel
nechapu co je na tom sqeleho ze se bude chodit pesky ze Specharu na Chotkovy sady (nebo k Letohradku). Protazenim tram ze Sparty na Spejchar se akorat zrusi nutnost pouzit na 25/26 vozy KT8, z hlediska meho nic jineho. Letenska plan neni cil prazanu, pouze metoda jak se dostat z Prahy 6 na metro C.
Takže tramvaje budou končit na špejcharu? Paráda