Výluky a jiná omezení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
DPmPET
Uživatel

Re: Výluky a jiná omezení

Příspěvek od DPmPET » 29.6.2008 15:53

Karosák píše:A taky jsem se byl projít Seifertovou a viděl jsem toto. Možná je tam ta svařená kolejnice položena ve špatné poloze z prostorových důvodů a bude přesunuta, ale způsobilo to u mne přinejmenším údiv :shock: Jo a pilně tam pracovala zatlačovačka a jeden z mazačů gumy s námi byl posedět u Houmra, nechť se přizná, kdo to byl :wink:
P.Karosák
Nová kolej se vyzvedne na prkínka,hodí se trošku stranou.Stará kolej se vyvzvedne z rybiny a zařízne pilou podle konce nové koleje a nechá se to zavařit.Po zavaření a vyčištění žlabu a dodání podkladové gumy se to schodí a pak následně zatlačí budˇ strojní zatlačovačkou nebo zatlačovacím podvozkem.
DPmPET 8-)

Oskar
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Oskar » 29.6.2008 15:14

willyjeff píše:Pár věcí se ale zase nepovedlo. Určitě nejpalčivější problém, který by se přecijenom měl řešit je přestup na NAD! Mnoho cestujících neposlouchá hlášení pořádně a tak se dovezou na Spartu, tam jim řekneme konečná stanice a vyplivneme je pod kola aut : "A kde je ten zas***anej autobus?" řvali na mě téměř každé kolečko lidi.
Tohle ale určitě není problém DPP. Když je někdo d**il, nepomůže nic. Já jsem si zase říkal, že 26tka je snad nejužvaněnější linka. Hlášení o tom, kde je přestup na NAD a kde linka končí je u Strossu, u Kamenické i u Let. n. Když jsem na Spartě vystoupil. nějaká paní se tam ptala řidiče, kde je ten autobus, a když jí žekl, že na Let. n. Začala mu sprostě nadávat. Nejsa vázán pravidly asertivity, jsem paní něco řekl:
Já: "Máte poslouchat, hlásilo se třikrát, že přestup je na Let. n."
Ona: "No ale to je přeci jedno, tady je konečná, tak tu má být autobus"
Já: "A kam by se sem asi vešel? Zkuste příště trochu používat hlavu!"

Jestli mě něco vytáčí, tak to jsou takoví ignoranti. To člověk dostane pocit, že se všechny informace a hlášení můžou zrušit, řidiči dostanou vynadáno úplně stejně.

Jediný problém, který může být na straně DPP je to, že hlasitost hlášení v některých KTN je síleně nízká i v režimu Den. Ale to nebyl případ zrovna té, ve které jsem jel.

To, že tam ta zastávka je, je jedině dobře. Když budu chtít něco na Spartě, určitě pojedu radši tramvají a pěšky, než bych na jednu zastávku přestupoval do NAD.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 29.6.2008 11:55

Karosák píše:Možná je tam ta svařená kolejnice položena ve špatné poloze z prostorových důvodů a bude přesunuta, ale způsobilo to u mne přinejmenším údiv :shock:
No jen aby to nebylo způsobeno tím posezením U Houmra... :roll:

Když už jsme u toho, tak já bych radši do Trojky... :lol:

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 29.6.2008 11:49

A taky jsem se byl projít Seifertovou a viděl jsem toto. Možná je tam ta svařená kolejnice položena ve špatné poloze z prostorových důvodů a bude přesunuta, ale způsobilo to u mne přinejmenším údiv :shock: Jo a pilně tam pracovala zatlačovačka a jeden z mazačů gumy s námi byl posedět u Houmra, nechť se přizná, kdo to byl :wink:

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 28.6.2008 20:54

Chtěl jsi napsat linku 25/26 ne 36 že...:wink: Já jsem se v odpoledních hodinách vydal podívat do města a na Strossu jsem potkal jednoho zdejšího informátora (když já bych to jméno zase zmotal :oops: ) a pak mi říkal že na HR je MŠ, tak jsem se tam jel podívat taky, dal řeč a nafasoval mapky a taky si zainformoval a bylo to zajímavé. Na Hradčanské byl fakt frmol a zvlášť kalily vodu dálkové autobusy směr Rakovník apod, o jejichž odklonech MŠ ani já mnoho nevěděli. Naopak poměrně "praktický" byl prasklý vodovod na voz. Střešovice, jenž odkláněl linku 1 a 18 přes Pohořelec, a tak jsme lidi na Břevnov mohli posílat tudy. Při cestě zpět na Stross, jsme na Letenském náměstí přibrali dalšího informátora, jenž uporozňoval na problém NAD směr HR v zastávce směr STROSS-byl jsem i svědkem, jak přes trojité varování lidi nalezli dovnitř a teprve počtvrté, kdy i informátor vlez do autobusu a zeptal se nahlas, zda opravdu všichni jedou na HR, tak asi 5 lidí vylezlo #-o Přestup na NAD na Letenském nám. v tram to hlásí, ale jednak potichu (ale to je relativní) a jednak by to musel někdo poslouchat. No eště se nasmějeme... :twisted:

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 28.6.2008 18:13

Dnes jsem si zkusil linku 25/36. Je výborně vyřešené přehazování orientace. Stači vyhlásit poslední zastávku Sparta a APEX se sám překoduje. Dokonce i ROV nám do přejezdu přidali, takže je o starost méně. Pár věcí se ale zase nepovedlo. Určitě nejpalčivější problém, který by se přecijenom měl řešit je přestup na NAD! Mnoho cestujících neposlouchá hlášení pořádně a tak se dovezou na Spartu, tam jim řekneme konečná stanice a vyplivneme je pod kola aut : "A kde je ten zas***anej autobus?" řvali na mě téměř každé kolečko lidi. Proto jsem v Letenském náměstí vždy zvedl mikrofon a ještě jednou cestující upozornil, že právě "V TÉTO ZASTÁVCE JE PŘESTUP NA NAD!!!" A dokonce jsem i otevřel dveře kabiny a všech jsem se zeptal, jestli doopravdy chtějí pouze na tramvajovou zastávku Sparta, která je hned za křižovatkou. Je pravda, že existuje i autobusová zastávka Sparta, ale ta je tedy cca 500 metrů dál a to si nepředstavuji jako inteligentní přestup :evil: Takže ten probém je jasný, proč na ten přejezd ty lidi vozíme? A kdyžuž je tam vyhodíme, proč nemají možnost přestoupit na autobus? Další problém je značení, kde vlastně na tom Letenském náměstí ten autobus je :idea: No přece na Hradčanskou se nastupuje ze zastávky směr Strossmayer... Nebudu komentovat výluku z provozních důvodu linky 26 přes nábřeží kpt. jaroše. Tolik lidí mě zase nesepsulo, že nejedu na Vltavskou :) Ale pánové a dámy (na Masaryčce) s oranžovými vestičkami se otáčeli a radili všem zmateným cestujícím, to je dobře že tam byli.

DPmPET
Uživatel

Příspěvek od DPmPET » 25.6.2008 22:49

Absolut píše:DPMPet: Zajímavý komantář. Jen bych podotkl, že Elaugen není vinen vším (ale nepopírám, že lecčemus "pomohli"), i když chápu Tvou zášť vůči této firmě, která mě mimochodem obdarovala krásnou propiskou. Na vině je hlavně zvolená technologie konstrukce trati.

Ono nejde ani tak ani o firmu ale kolik se toho materiálu navaří na blokovou kolejnici B1 a jak je kolej vyjetá a jiné negativní faktory.Ale to už odbíháme od určitého tématu.
DPmPET 8-)

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 25.6.2008 16:47

DPMPet: Zajímavý komantář. Jen bych podotkl, že Elaugen není vinen vším (ale nepopírám, že lecčemus "pomohli"), i když chápu Tvou zášť vůči této firmě, která mě mimochodem obdarovala krásnou propiskou. Na vině je hlavně zvolená technologie konstrukce trati.

Syrda
Uživatel

Příspěvek od Syrda » 25.6.2008 16:33

"14T na 34 při stávajícím stavu trati v úseku Stross - Nábřeží kpt. Jaroše a vydaném zákazu provozu 14T zde asi nehrozí..."

Dle IDOSu 34 pojede přes Těšnov...; jinak 34 předpokládám jen doplňuje 14, proto provoz jen ve špičkách

DPmPET
Uživatel

Příspěvek od DPmPET » 24.6.2008 21:19

Absolut píše:Dvě fotky místa nedělního vzdutí kolejnice - byl proveden řez a opět svařeno, odstraněny žlaby, celke šikovně a hezky opraveno - viz detail. Nicméně, jak je dobře vidět na pohledu ve směru kolejnice, není tato kolejnice v panelu příliš držena a několik panelů za poruchou již nemá funkční žlab = i kdyby tam nakrásně byla neporušená pryž, tak to kolejnici moc nedrží.

Pěkné foto.Panely VL 8 jsou už v háji ,ale je krásně vidět zdeformovanou kolej B1 kde vznikla takzvaná střecha a k následnému lomu kolejnice a zárovenˇ dochází i k přizvednutí 2 panelů(VL 8,VL 7,VL 5)když není žlab v háji.Tenhle jev vzniká při navařování kolejnic automatickým navařovacím strojem firmy ELAUGEN.Samozřejmě záleží jak se dodržuje technologický postup a množství navařovaného materiálu ,který se navařuje na kolej.Podle mě by se blokové kolejnice v malých poloměrech neměli vůbec navařovat ale radši vyměnit aby nedocházelo ke vzniku střech a deformacím oblouků a následným posunům.
DPmPET 8-)

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 24.6.2008 13:55

14T píše:Bude to takhle
28.6 začne druhá etapa odlonů,kvůli nehodě.Linky 5 a 14 přes Těšnov
Linka 26 přes Nám.Republiky.

30.6. bude jezdit linka 34 jako NAD za přerušení vlaků v jednom z vinohradských tunelů.Bude to trvat až do záží.
Linka bude jezdit jen ve špičkách v SO dopoledne a NE odpoledne.Asi vůluka bude jen v těchto období

viz doprava.cx
Výluka je nepřetržitá až do začátku září.

4021
Uživatel

Příspěvek od 4021 » 24.6.2008 13:46

Stávka:
13.28 Na pražském náměstí I.P.Pavlova se ve směru na náměstí Míru zastavila tramvaj, brání v provozu dalším.
13.41 Na pražském náměstí I.P.Pavlova dochází k prvním potyčkám. Cestující křičí na řidiče, řidiči se hadájí i mezi sebou.
13.45 Podle informací šéfa Dopravní podniku hl. m . Prahy Dvořáka nejede 200 autobusů.
13.58 Pražští tramvajáci přišli s novou taktikou. "Tramvaj naložila na I.P.Pavlova lidi a teď jede krokem na náměstí Míru. Řidiči jsou z toho nadšení," informoval z místa reportér.
14.02 Pětasedmdesát procent pražských tramvají jezdí přesně, ostatní mají zpoždění. V terénu je více než 400 vozů.
14.03 Na dispečink Dopravního podniku hl. m. Prahy dorazil primátor Pavel Bém, informoval reportér.
14.39 "Pražské autobusy i tramvaje jezdí zatím mimo jízdní řád, do pořádku se městská doprava dostane až v průběhu odpoledne a večera," uvedl Petr Blažek z pražského dopravního podniku.
14.44 "Jsem pyšný na zaměstnance dopravního podniku, kteří se nenechali zmanipulovat odborovými předáky," uvedl pražský primátor Pavel Bém. Ke stávce podle něj není důvod, republiku neohrožují reformy, ale naopak jejich zastavení, soudí.
V hlavním městě stála nejdéle tramvaj v Jindřišské ulici, kde asi 15 minut blokovala koleje. Stávkovaly také dvě stovky řidičů autobusů, což je zhruba čtvrtina všech vypravených vozů, uvedla ČTK.
Naposledy upravil(a) 4021 dne 24.6.2008 19:27, celkem upraveno 2 x.

14T
Uživatel

Příspěvek od 14T » 24.6.2008 13:38

Bude to takhle
28.6 začne druhá etapa odlonů,kvůli nehodě.Linky 5 a 14 přes Těšnov
Linka 26 přes Nám.Republiky.

30.6. bude jezdit linka 34 jako NAD za přerušení vlaků v jednom z vinohradských tunelů.Bude to trvat až do záží.
Linka bude jezdit jen ve špičkách v SO dopoledne a NE odpoledne.Asi vůluka bude jen v těchto období

viz doprava.cx

martyn
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martyn » 24.6.2008 12:00

Absolut píše:Ten leták říká, že do 28.6. bude OMEZEN provoz v dotčeném úseku. Tzn., že přes Republiku místo 5-8-14 jezdí jen 5-8, což je to omezení, po 28.6. tam snad bude jezdit 8-26-34, tedy omezení nebude... Ale ještě se uvidí, tohle je info źe včerejška.
Dle IDOSu 34 pojede taktéž přes Hlávkáč a dokonce od prvního červencového víkendu i v sobotu cca 7-10 a v neděli 16-20 hodin (interval 15 minut).

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 24.6.2008 11:30

Dvě fotky pravé kolejnice koleje z centra na stejném místě - zde je reálná obava, že vznikne nějaká porucha a to spíše lom, nežli vzdutí, protože lom už tady byl, byl opraven a v současných vyšších teplotách se lehce vyzdvihl ze žlabu, kde opět není kolejnice příliš držena. Na pohledu na kolejnici je krásně vidět uvolněné žlaby a potrhanou pryž v délce několika panelů za sebou. Na detailu je v zásadě jen opravený lom, ale zato je tam zřetelně vidět, že se jedná o panel z konce roku 1995, tedy 13 let starý, udělejme si každý svůj obrázek o tom, zda je to správná životnost TT. Taky je na tom snímku krásně vidět, že bližší okraj žlabu v tom panelu je cca centimetr pod povrchem panelu, což o něčem vypovídá... Škoda, že o tomhle nevědí ve Wroclawi, kde vesele rekonstruují tratě z klasiky na BKV...

Odpovědět