DPmPET
Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Tramvajové tratě
No profil kol je na nějaké milimetrové odchylky stejný jak pro staré dvounápravové vozy tak vozy TATRA.Šířka obruče 80 mm a okolek 24 mm.Vycházím z toho co mám,může mě někdo doplnit.Je úplně jedno co je za typ kolejnice (NP,NT,B1,S 45,R 65)hlavně aby byl v normě rozchod 1435 s tolerancí 0až +3.
DPmPET
DPmPET
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- PvvS
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Se sirsim obutim.. A v te dobe se profil moc neresil..
Myslím si že nový profil okolku není potřeba v Praze,v 30.letech se tento typ kolejnic používal a jezdily na nich dvounápravové vozy staré stavby.MOp píše:Až se budou na tramvajové vozy dávat dvojkolí s profilem okolku umožňující jízdu na bezžlábkové kolejnici, nebude to nejmenší problém.
DPmPET
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Až se budou na tramvajové vozy dávat dvojkolí s profilem okolku umožňující jízdu na bezžlábkové kolejnici, nebude to nejmenší problém.
Slyšel jsem, že se prý uvažuje o tom, že by se na od dopravy oddělených úsecích mohly začít používat nežlábkové vignolové kolejnice. Prý se o tom uvažovalo už na Barrandově, ale neprošlo to. Samozřejmě i částečně z technických důvodů.
- Absolut
- Moderátor
Pane MOpe, nic proti, ale Vaše foto je na mostě, kde jak známo jest potřeba míti nižší konstrukční tloušťku, na Vaší fotce jest vidno, že dále pokračuje TT zatravněná, zřejmě na příčných pražcích ve štěrkovém loži.
MOp píše:já vím, myslel jsem něco takového:
Mě se spíš zamlouvá provedení ve městě Postupim(Potsdam),Halle,Cottbus a jiná města.Kolejnice S 49,přístupné upevnění a s travičkou .
DPmPET
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
já vím, myslel jsem něco takového:
Pár tratí v Praze je formou betonové desky.(Jičínská,Partyzánská -Na Zátorách-Nádraží Holešovice,Těšnov-Havlíčkova-Na Poříčí a malý kousek v Revoluční a u Letenského tunelu)MOp píše:myslim si, ze betonova deska (alespon kousek) je zde snem mnoha sotousu..
DPmPET
mě je jedno co tam bude
ale hlavně at tam ty lidi tak nelítaj 
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
myslim si, ze betonova deska (alespon kousek) je zde snem mnoha sotousu.. 
- Absolut
- Moderátor
Ani betonová deska není vyloučena.
Na oblouky u Pobřežní cesty bych doporučoval tyto technologie viz .obrazová příloha+jěště na začátek a konec oblouku dilatační prvky
DPmPET
DPmPET
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Tam v tom oblouku schází 2 páry dilatací směrem od Přístaviště,proto se tam stabilně pořád deformuje oblouk,a zarážky nebo Y pražce budou stejně jezdit ,protože je to uložené na štěrku.Možnost jedině oblouky udělat na betonovou desku.Absolut píše:Belárie - Černý Kůň (vibrátorový úsek):
Třikrát podbít podbíječkou a né lehoučkým bagříkem.
Nádraží Braník - Přístaviště (oblouky, co se po každé opravě zase směrově zbortí):
Tam pomůže jen kompletní oprava, pro některé úseky se připravuje. Sníží se převýšení (které je tam na nereálně vysoké rychlosti) a navrhnou se opatření zamezující příčným pohybům trati - je víc možností - pražcové kotvy, Y pražce, ...
DPmPET
-
Markus
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Díky za vaše vyjádření, snad se z té trati někdy opravdu podaří udělat rychlodráhu jak tomu dříve říkali.