Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Absolut
- Moderátor
Re: Tramvajové tratě
Pane MOpe, nic proti, ale Vaše foto je na mostě, kde jak známo jest potřeba míti nižší konstrukční tloušťku, na Vaší fotce jest vidno, že dále pokračuje TT zatravněná, zřejmě na příčných pražcích ve štěrkovém loži.
MOp píše:já vím, myslel jsem něco takového:
Mě se spíš zamlouvá provedení ve městě Postupim(Potsdam),Halle,Cottbus a jiná města.Kolejnice S 49,přístupné upevnění a s travičkou .
DPmPET
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
já vím, myslel jsem něco takového:
Pár tratí v Praze je formou betonové desky.(Jičínská,Partyzánská -Na Zátorách-Nádraží Holešovice,Těšnov-Havlíčkova-Na Poříčí a malý kousek v Revoluční a u Letenského tunelu)MOp píše:myslim si, ze betonova deska (alespon kousek) je zde snem mnoha sotousu..
DPmPET
mě je jedno co tam bude
ale hlavně at tam ty lidi tak nelítaj 
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
myslim si, ze betonova deska (alespon kousek) je zde snem mnoha sotousu.. 
- Absolut
- Moderátor
Ani betonová deska není vyloučena.
Na oblouky u Pobřežní cesty bych doporučoval tyto technologie viz .obrazová příloha+jěště na začátek a konec oblouku dilatační prvky
DPmPET
DPmPET
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Tam v tom oblouku schází 2 páry dilatací směrem od Přístaviště,proto se tam stabilně pořád deformuje oblouk,a zarážky nebo Y pražce budou stejně jezdit ,protože je to uložené na štěrku.Možnost jedině oblouky udělat na betonovou desku.Absolut píše:Belárie - Černý Kůň (vibrátorový úsek):
Třikrát podbít podbíječkou a né lehoučkým bagříkem.
Nádraží Braník - Přístaviště (oblouky, co se po každé opravě zase směrově zbortí):
Tam pomůže jen kompletní oprava, pro některé úseky se připravuje. Sníží se převýšení (které je tam na nereálně vysoké rychlosti) a navrhnou se opatření zamezující příčným pohybům trati - je víc možností - pražcové kotvy, Y pražce, ...
DPmPET
-
Markus
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Díky za vaše vyjádření, snad se z té trati někdy opravdu podaří udělat rychlodráhu jak tomu dříve říkali.
- Absolut
- Moderátor
Belárie - Černý Kůň (vibrátorový úsek):
Nádraží Braník - Přístaviště (oblouky, co se po každé opravě zase směrově zbortí):
Tam pomůže jen kompletní oprava, pro některé úseky se připravuje. Sníží se převýšení (které je tam na nereálně vysoké rychlosti) a navrhnou se opatření zamezující příčným pohybům trati - je víc možností - pražcové kotvy, Y pražce, ...
prostě hnus,
tady je moje video z prosince
ale počkejte je to usek křižovatka Braník - N.Modřany ....
Ale i když to neni zrovna super kvalita tak je tam vidět jak to hází ...
tady je moje video z prosince
Kód: Vybrat vše
http://youtube.com/watch?v=EOV6r5x9rRQAle i když to neni zrovna super kvalita tak je tam vidět jak to hází ...
Tohle je jiný úsek. Putuje to okolo Přístaviště-Pobřežní cesta. Belárie-Černý Kůň je lochneska - částečně estakáda.Karotka píše:Obávám se, že ani snesení nepomůže. Pokud putují pražce, je problém někde v podloží. Snad by pomohla nějaká opěrná konstrukce, aby se to nesesouvalo do Vltavy.Fořtík píše:chtělo by to celý úsek od Belárie po Černý kůň snést a znovu položit. Vím, že je to asi drahé, ale tady nějaké flikování nepomůže.
- Karotka
- Uživatel
Obávám se, že ani snesení nepomůže. Pokud putují pražce, je problém někde v podloží. Snad by pomohla nějaká opěrná konstrukce, aby se to nesesouvalo do Vltavy.Fořtík píše:chtělo by to celý úsek od Belárie po Černý kůň snést a znovu položit. Vím, že je to asi drahé, ale tady nějaké flikování nepomůže.
To je místo k nakolejení obojživelné techniky.zadlážděný přejezd (či co to je?) pod Černým koněm
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ta trať je v zoufalém stavu. Bohužel, tady nepomůže žádná noční výluka. Bude-li výluka na jaře (asi bude - jako každoročně), chtělo by to celý úsek od Belárie po Černý kůň snést a znovu položit. Vím, že je to asi drahé, ale tady nějaké flikování nepomůže. V tom samém stavu jsou koleje před Modřanským nádražím (rovinka cca 200 metrů před zastávkou) ve směru z centra - divím se, že tam není dodnes omezená rychlost.Markus píše:Pánové, po té trati jezdím jako cestující často a více než pomalá jízda mi vadí něco jiného. Proč to v Bráníku/Hodkovičkách tak háže? Je to velice nepříjemné, zejména když jedeme s kočárkem. No a když jsem viděl co to dělalo s KT8D5, už jsem se nedivil že v nich všechno rachtá. Přijde mi že za posledních 5 let se ta trať stále někde opravuje, ale nepomáhá to.
Mezi Belárií a Černým koněm je 50, ale já tam 50 nejezdím. Maximálně 45. Zejména rovinka za nadjezdem od Belárie až po zadlážděný přejezd (či co to je?) pod Černým koněm v obou směrech - tam jsou koleje v žalostném stavu.