Tramvajové tratě a příslušenství

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
I.am.good

Příspěvek od I.am.good » 27.5.2007 13:36

Zakutaleny.banan píše:K tomu bych mel jeden laicky technicky dotaz: vsiml jsem si, ze v kazdem krizeni nebo vyhybce, v miste prekrizeni kolejnic, je zlabek kolejnice vyrazne melci nez u bezne kolejnice. Nechapu z jakeho duvodu to tak je a mam pocit, ze to docela dost prispiva k celkove hlucnosti prujezdu takovym mistem. Mohl by mi to nekdo vysvetlit? Dik.
Já netuším, proč to tak je, ale všiml jsem si, když byla zrekonstruována křižovatka Olšanská x Jana Želivského (Nákladové nádraží Žižkov), tak tam bylo též a tramvaje jezdily naopak téměř nehlučně. Vysvětloval bych si to tím, že okolek jede po hlavě kolejnice a v místě křížení, kde je žlábek vysoko se o něj opře nákolek a kolo jede v místě přerušení hlav kolejnic po nákolku plynule, bez rázů. Nevím, myslím, že by to mohlo být ono.

Zakutaleny.banan
Uživatel

Příspěvek od Zakutaleny.banan » 27.5.2007 13:04

9001 v Škoda 14T (Porschetra) píše:U 14T je problém pokud jede přes sebe lepší kžížení,tak dělá hrozný zvuky...
K tomu bych mel jeden laicky technicky dotaz: vsiml jsem si, ze v kazdem krizeni nebo vyhybce, v miste prekrizeni kolejnic, je zlabek kolejnice vyrazne melci nez u bezne kolejnice. Nechapu z jakeho duvodu to tak je a mam pocit, ze to docela dost prispiva k celkove hlucnosti prujezdu takovym mistem. Mohl by mi to nekdo vysvetlit? Dik.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 27.5.2007 10:56

Smurfx píše:Taková otázka: O kolik je BKV trat dražší/levnější než otevřený svršek typu Barrandov, Modřany apod.?

Stále dokola mě zaráží, proč se i relativně dlouhé úseky kolejí rekonstruují opět pomocí BKV panelů, které jsou ošklivé, nepraktické, hlučné a já nevím co ještě. Všude ve světě se od toho upouští a v Praze se toho držíme zuby nehty. Vysvětlí mi někdo proč a kdy to hodlá vedení změnit? Protože jezdit po BKV tankodromech s 14T už mě přestává bavit :)
Protože se to tu bude psát pořád dokola. Novostavba tramvajové tratě je rozhodně levnější klasickou stavbou na pražcích než v panelech BKV. Kdežto, máme-li už někde panely BKV je jejich prostá výměna několikanásobně levnější

DPmPET
Uživatel

Zádlažbové panely

Příspěvek od DPmPET » 27.5.2007 10:49

Akribius píše:Co je za typ panelů od Ohrady na Spojovací? To určitě nejsou BKVéčka a zdá se mi,že to tam tolik nehlučí a hlavně trať je tam od jejich položení v pohodě.

To co popisuješ tak se jedná o zádlažbové panely,které se ukládají do písku nebo jiného materiálu nebo dokonce bez .Se starší verzí se můžeš setkat v Bělohorské ulici,Partyzánské a Trojské ulici.
DPmPET 8-)

Akribius
Uživatel
Bydliště: nedaleko stanice linky 5 Veitvet a přímo u stanice busu 60 Veitvetstubben

Příspěvek od Akribius » 27.5.2007 10:30

Co je za typ panelů od Ohrady na Spojovací? To určitě nejsou BKVéčka a zdá se mi,že to tam tolik nehlučí a hlavně trať je tam od jejich položení v pohodě.

DPmPET
Uživatel

Velkoplošné panely versus stojinové kolejnice

Příspěvek od DPmPET » 27.5.2007 10:10

Smurfx píše:Taková otázka: O kolik je BKV trat dražší/levnější než otevřený svršek typu Barrandov, Modřany apod.?

Stále dokola mě zaráží, proč se i relativně dlouhé úseky kolejí rekonstruují opět pomocí BKV panelů, které jsou ošklivé, nepraktické, hlučné a já nevím co ještě. Všude ve světě se od toho upouští a v Praze se toho držíme zuby nehty. Vysvětlí mi někdo proč a kdy to hodlá vedení změnit? Protože jezdit po BKV tankodromech s 14T už mě přestává bavit :)
Velkoplošné panely mají své výhody a nevýhody
Výhody:slušný povrch,rychlá montáž a demontáž=kratší výluky
Nevýhody:Větší hlučnost,rychlejší stárnutí panelů a rybin (plechových žlabů) enormním solením a nadměrným provozem IAD.
Tramvaj typu 14 T svým nápravovým tlakem středního podvozku taky jim moc nepřidá.Když ti připadá že tramvaj ti haraší tak je to i konstrukcí tramvaje a zárovenˇ i kolejnicemi typu ROLETA(zvlněná kolej).To jedině odstraní kolejový brus,který má DP Praha ve svých můzejní sbírce.To si radši DP najme firmu Elaugen s.r.o.Osobně bych preferoval tratě na OKS s kolejnicemi typu NT 1 a S 49,R 65.Když by byl potřeba nějaký povrch (dlažba,litý asfalt,tráva )tak stojinové kolejnice na betonové desce nebo popř.VÚIS
DPmPET 8-)

DavidD
Uživatel

Příspěvek od DavidD » 27.5.2007 10:00

Bacha! 14Tčko zvláda BKV velmi obstojně, rozhodně lepší než T3!

Proxy
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Proxy » 27.5.2007 8:39

Radek píše:Taktak, šíří se drby o odvolání celého vedení JDCT k 1.6. Tak uvidíme. :)
Já zatím slyšel pouze o výměně vedení JPT od začátku června...

Smurfx
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smurfx » 27.5.2007 0:37

Taková otázka: O kolik je BKV trat dražší/levnější než otevřený svršek typu Barrandov, Modřany apod.?

Radek
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Radek » 26.5.2007 16:43

Taktak, šíří se drby o odvolání celého vedení JDCT k 1.6. Tak uvidíme. :)

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 26.5.2007 11:17

radek31 píše:1) nedávno proběhla výluka Dvorce - Modřany, při které se mimo jiné opravoval oblouk za zast. Pobř. cesta DC (byla tam dlouho před výlukou omez. rychlost na 20 km/h) - nějakou dobu se tam dalo jezdit 40-45, potom jenom 30-35 a nyní tam byla opět dána omezená rychlost do 20 km/h!!! takže to vydrželo 1,5 měsíce!!! nevím jak vám, ale mně to přijde trapné

2) není to tak dlouho, co byla výluka mezi Otakarovou a Bruselskou
z nějakého důvodu se to ořezalo do naprosto nedostatečné podoby (pokud se dobře pamatuju, tak PČR nechtěla dovolit ani o den víc bez autíček) - pořádně se udělal jen oblouk za zast. NS DC a zbytek se nechal v děsivém stavu
a výsledek? dnes bylo hlášení, že v oblouku za zast. Nusel. schody směr Otakarova byla v obou směrech vyvěšena omezená rychlost do 10 km/h - takže tam jak ****** budeme rok jezdit 10 a pak se udělá nová výluka - přijde mi to, že někdo potřebuje vykazovat činnost a tak se všechno dělá idiotsky 10x - ve vztahu k cestujícím je to ostudné

samozřejmě je možné, že za to ani nemůže DPP, ale nezasvěcenému se tak tak rozhodně jeví
Za něco DPP může a za něco ne. S tím rozhodnutím policie asi nic neuděláme, ale případ Otakarova Bruselská je velmi podobný situaci v úseku Olšanské náměstí - NNŽ. Podle zákulisních informací se tam dělá jen, když není práce jinde a to se ještě kouskuje, aby bylo na příště. A když ne na Olšanech, tak se něco podobného praktikuje na Podbabě. Doufejme, že se změnami uvnitř dopravní cesty nastane pozvolný obrat k lepšímu.

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 26.5.2007 0:40

1) nedávno proběhla výluka Dvorce - Modřany, při které se mimo jiné opravoval oblouk za zast. Pobř. cesta DC (byla tam dlouho před výlukou omez. rychlost na 20 km/h) - nějakou dobu se tam dalo jezdit 40-45, potom jenom 30-35 a nyní tam byla opět dána omezená rychlost do 20 km/h!!! takže to vydrželo 1,5 měsíce!!! nevím jak vám, ale mně to přijde trapné

2) není to tak dlouho, co byla výluka mezi Otakarovou a Bruselskou
z nějakého důvodu se to ořezalo do naprosto nedostatečné podoby (pokud se dobře pamatuju, tak PČR nechtěla dovolit ani o den víc bez autíček) - pořádně se udělal jen oblouk za zast. NS DC a zbytek se nechal v děsivém stavu
a výsledek? dnes bylo hlášení, že v oblouku za zast. Nusel. schody směr Otakarova byla v obou směrech vyvěšena omezená rychlost do 10 km/h - takže tam jak ****** budeme rok jezdit 10 a pak se udělá nová výluka - přijde mi to, že někdo potřebuje vykazovat činnost a tak se všechno dělá idiotsky 10x - ve vztahu k cestujícím je to ostudné

samozřejmě je možné, že za to ani nemůže DPP, ale nezasvěcenému se tak tak rozhodně jeví

syverin
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od syverin » 25.5.2007 22:20

Občas mám pocit, že můžeme být za flikované koleje v Praze rádi. V Brně totiž říkají opravená kolej tomuhle :twisted:

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 23.5.2007 11:43

Irfan neumí podpisy?

Priště mi netvrdte, že nemáme stejné fotky.. Když vám to říkám, tak mě neposloucháte.. :-)

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 23.5.2007 9:05

Ináč OT koukám pane MOpe, že jste pečlivý a máte na všech fotkách nabouchaný copyright... to já nemám ani na aktuální várce SJ, protože jsem ji připravoval na kompu, kde není Zoner... můžete hádat kde, ale nepiště to sem :D

Odpovědět