Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
kocour
Akri - teď zcela vážně:
Je absurdní dnes kupovat byt na celý život. Proto se tomu říká startovní byt - předpokládá se, že s jedním dítětem lze bydlet v 2+kk a až vás bude ještě o něco víc, tak tenhle byt prostě prodáš - dost pravděpodobně se ziskem, troufám si tvrdit, že ceny bytů v těchto lokalitách půjdou časem nahoru - a koupíš si o něco větší byt jinde. Já také do svých 4 let vyrůstal v podkrovním bytě 1+1 na Žižkově, teprve pak dostal táta byt v Bohnicích.
2+kk = asi 50m2 pořídíš bratru za 1.8 mil. Kč, závisí na lokalitě a luxusu. První splátka je cca 15%, to jest asi 220 kKč. Zbytek splácíš následujících 20 až 30 let hypotékou. Bez hypotéky to nejde (pokud tedy nejsi Vyhulený nebo nemáš bohatého a štědrého strýčka). A na rozdíl ode mne, jste na to dva, ne?
Je absurdní dnes kupovat byt na celý život. Proto se tomu říká startovní byt - předpokládá se, že s jedním dítětem lze bydlet v 2+kk a až vás bude ještě o něco víc, tak tenhle byt prostě prodáš - dost pravděpodobně se ziskem, troufám si tvrdit, že ceny bytů v těchto lokalitách půjdou časem nahoru - a koupíš si o něco větší byt jinde. Já také do svých 4 let vyrůstal v podkrovním bytě 1+1 na Žižkově, teprve pak dostal táta byt v Bohnicích.
2+kk = asi 50m2 pořídíš bratru za 1.8 mil. Kč, závisí na lokalitě a luxusu. První splátka je cca 15%, to jest asi 220 kKč. Zbytek splácíš následujících 20 až 30 let hypotékou. Bez hypotéky to nejde (pokud tedy nejsi Vyhulený nebo nemáš bohatého a štědrého strýčka). A na rozdíl ode mne, jste na to dva, ne?
Naposledy upravil(a) kocour dne 06.1.2006 22:51, celkem upraveno 2 x.
-
Martin-KT8D5.RN2P
-
Martin-KT8D5.RN2P
Re: Byty
Jistě, to máš pravdu, ale nedomnívám se, že by tam byly jen malometrážní byty a faktem je, že koucour má asi pravdu částečně, každopádně, kdo dneska nemá auto, že. Tramvaje budou muset být posíleny, ale stačí jediná linka.Honzík píše:Mě se nezdá, že to prostředí je pro bohaté zvlášť atraktivní. Určitě si nebudou kupovat malometrážní byty.Martin-KT8D5.RN2P píše:A skutečně tak bude vypadat i praxe?? Ne tyhel byty si nakoupí bohatí... Ale tohel s tebou skutečně nebudu řešit. Jelikož jsme jiného názoru. Zkrátka tam budou byldet lidi, kterým stačí max dvě linkyale nechme to plavat
-
kocour
-
Návštěvník
-
Honzík
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
Byty
Mě se nezdá, že to prostředí je pro bohaté zvlášť atraktivní. Určitě si nebudou kupovat malometrážní byty.
Martin-KT8D5.RN2P píše:A skutečně tak bude vypadat i praxe?? Ne tyhel byty si nakoupí bohatí... Ale tohel s tebou skutečně nebudu řešit. Jelikož jsme jiného názoru. Zkrátka tam budou byldet lidi, kterým stačí max dvě linkyMOp píše: 1+kk cca 40m2 - milion
2+kk cca 50m2 - 2 miliony
3+kk cca 70m2 - 3.5 milionu.ale nechme to plavat
-
Honzík
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
Plebs
Aby se tiskový mluvčí prezidenta republiky vyjadřoval o prostém lidu jako o plebsu, tak to mi přijde jako vrchol totální arogance. Zřejmě tu mnozí nepochopili, že feudalismus je u nás již historií. Kdyby se takto někdo vyjádřil v okolí prezidenta republiky TGM, byl by své místo ztratil.
kocour píše:Jo Vyhulení ... tak odtud vítr vane ... Vyhulení jsou CELEBRITY moderní doby a pokud vím, tak byt tam má jen jeden. A to proto, že Finepu se takováto reklama vyplatí. Jaký byt to bude, to nevím, nesledoval jsem to. Bytů za 6 melounů tam bude pár a budou to 4+1 s terasou nebo něco na ten způsob. Ale kromě několika málo lxusních bytů tam budou taky asi dvě stovky garsonek a 2+kk pro plebsy.Martin-KT8D5.RN2P píše:Ale jistě to máš pravdu, bude ale jedna linka to spraví, myslím posílení. Ale nechápu třeba proč vyvolení tam mají byt za 6 milionů, nebo za kolik?? To mi nepřijde zrovna málo.
-
kocour
P.S.: Ono se totiž už některým lidem konečně rozsvítilo a přišlo se na to, že celebrit a boháčů není zas až tak moc - bohatství je relativní a kdybychom měli 10 melounů všichni, tak by to nebylo žádné bohatství. A tak se konečně začaly stavět byty, na které mohou dosáhnout i lidi s normálními příjmy - ti bohatí už totiž vesměs bydlí. Právě Finep je v tomhle průkopníkem. Já třeba kupuji nový byteček na Proseku a milionář nejsem.
-
Martin-KT8D5.RN2P
Neni to jen jeden vyvolenej...kocour píše:Jo Vyhulení ... tak odtud vítr vane ... Vyhulení jsou CELEBRITY moderní doby a pokud vím, tak byt tam má jen jeden. A to proto, že Finepu se takováto reklama vyplatí. Jaký byt to bude, to nevím, nesledoval jsem to. Bytů za 6 melounů tam bude pár a budou to 4+1 s terasou nebo něco na ten způsob. Ale kromě několika málo lxusních bytů tam budou taky asi dvě stovky garsonek a 2+kk pro plebsy.Martin-KT8D5.RN2P píše:Ale jistě to máš pravdu, bude ale jedna linka to spraví, myslím posílení. Ale nechápu třeba proč vyvolení tam mají byt za 6 milionů, nebo za kolik?? To mi nepřijde zrovna málo.
-
kocour
Jo Vyhulení ... tak odtud vítr vane ... Vyhulení jsou CELEBRITY moderní doby a pokud vím, tak byt tam má jen jeden. A to proto, že Finepu se takováto reklama vyplatí. Jaký byt to bude, to nevím, nesledoval jsem to. Bytů za 6 melounů tam bude pár a budou to 4+1 s terasou nebo něco na ten způsob. Ale kromě několika málo lxusních bytů tam budou taky asi dvě stovky garsonek a 2+kk pro plebsy.Martin-KT8D5.RN2P píše:Ale jistě to máš pravdu, bude ale jedna linka to spraví, myslím posílení. Ale nechápu třeba proč vyvolení tam mají byt za 6 milionů, nebo za kolik?? To mi nepřijde zrovna málo.kocour píše:Takže ještě jednou:
Nová Harfa je zcela regulérní nové, první pražské porevoluční sídliště. Jen doba se změnila a už to nedotuje stát. Ale jsou to jedny z nejlevnějších bytů v Praze vůbec.
Pokud máte pocit, že je to luxus, tak pak jsou luxus i Petřiny nebo Řepy.
Takže posílení tramvají tam bude víc než na místě.
-
Martin-KT8D5.RN2P
Ale jistě to máš pravdu, bude ale jedna linka to spraví, myslím posílení. Ale nechápu třeba proč vyvolení tam mají byt za 6 milionů, nebo za kolik?? To mi nepřijde zrovna málo.kocour píše:Takže ještě jednou:
Nová Harfa je zcela regulérní nové, první pražské porevoluční sídliště. Jen doba se změnila a už to nedotuje stát. Ale jsou to jedny z nejlevnějších bytů v Praze vůbec.
-
kocour
Takže ještě jednou:
-
Martin-KT8D5.RN2P
Jistě.....kocour píše:Jo? Co ty o tom víš, prosím Tě? Akorát neumíš přiznat chybu a že o tom víš úplný kulový.Martin-KT8D5.RN2P píše: Pitomci možná, ale všichni víme, jak takhle "levné" byty budou levné a nemá cenu o tom diskutovat.
Drahé byty, se staví třeba tady:
http://www.finep.cz/web/?s1=cisarka&s2= ... tni&lng=cz
Ti, co koupí byt na nové Harfě, budou rádi, když budou mít na žrádlo a běžné výdaje, a určitě se nebudou vozit do práce autem. Jinak by si ttotiž koupili něco lepšího.
Na rozdíl od tebe vím - sám si zrovna beru hypotéku - a na Harfu bych nešel, ani kdyby mne prosili.
Okej nebudeme to řešit s tramvajema to nemá nic společnýho.
P.S. taky shánim bydlení