A ve čtvrtek odpoledne se mě zdálo, že zase někdo v rámci urychlení IAD vypnul preferenci, čímž to stálo všechno ještě víc!
Pokusil se už někdy někdo vysvětlit odpovědným pomahačům a chráničům, že vypínání preference ještě nikdy ničemu nepomohlo?
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Tak to je názor za všechny prachy, prosím pěkně poraď mi, jako běžnému cestujícímu denně, jak to smysluplně objet, aniž bych si nezajel více, než kolik tam jednou za uherák prostojím ?!9001 píše:demon: Velká otázka jak moc pak jsou vozy obsazeny, když pravidelný cestujcí se naučí jet jinak... A když konečně špuntem projedou, tak první souprava pojede plná, druhá na sedačky a třetí si můžeš vybrat místo, kam si sednout. Takže kdyby ta třetí nejela vlastně se nic nestane...
21 tam skutečně problém nezpůsobuje, na to jí stačí Radlice, ale prostě se ti jen nelíbí...9001 píše:Jenže právě ta signalizace je žába na prameni poměrně dlouho...
Sám si minule psal, že 21 problém nedělá, protože právě tento směr to pouští dobře.
Jinak to není o kopnutí, ale práci s realitou... Pokud tam nasekám x spojů do přímého směru a pak mi tam tramvaje vykysnou i 10 minut, tak je něco špatně...Pak mi přijde logické, pokud nehnu se SSZ, osekat počet linek, aby to tam stálo třeba 3 minuty...
Jenže právě ta signalizace je žába na prameni poměrně dlouho...demon píše:Já myslim, že všichni jak tu jsme dobře víme, že to neni problém LV, ale právě archaická signalizace, ale proč si zase nekopnout...
A líbí se mi ta konzistence názorů, jednou je zbytečná 2, pak 21 a teď zase pro změnu 4...
No a kdybychom odtamtud dostali autíčka, to by se zvýšila pravidelnost o trochu víc9001 píše:Von: Poruchovost výhybky tipuji kvůli jejímu umístění s provozem IAD.
Problém LV ano i ne... Pokud tam nacpu počet tramvají, že mi stojí až na Anděl tak je něco špatně![]()
Navíc třeba taková 4 by se dala oželet a přitom by se zvýšila pravidelnost jiných důležitějších linek...
Jenže třeba rádiové výhybky u Divadla na nábřeží nebo Újezd (od Divadla) jsou taky s provozem IAD a porouchané jsou málokdy.9001 píše: Poruchovost výhybky tipuji kvůli jejímu umístění s provozem IAD.
kruťák píše:Obávám se, že dopravní značení není možné zavést nějakým "metodickým doporučením", ale pouze zákonem (resp. prováděcí vyhláškou, na kterou se zákon odkazuje). A pokud se správně dívám, tak po Vyhlášce č. 294/2015 Sb. žádná novější nebyla, takže známe jen zelenou balisetu
mapman na forum.ceskedalnice.cz píše:Bílá baliseta se dá považovat za dopravně bezpečnostní zařízení spadající pod definici § 15 odst. 1 písm. e) vyhlášky č. 294/2015 Sb.: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2015-294#p15
Sem se dá schovat prakticky cokoliv co má vést ke zvýšení bezpečnosti provozu na PK, podmínkou je schválení takového zařízení k použití na pozemních komunikacích ze strany Ministerstva dopravy. Bílá baliseta - pokud mě paměť neklame - schválení má...
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 97#p144986