Problém LV ano i ne... Pokud tam nacpu počet tramvají, že mi stojí až na Anděl tak je něco špatně
Navíc třeba taková 4 by se dala oželet a přitom by se zvýšila pravidelnost jiných důležitějších linek...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
kruťák píše:Obávám se, že dopravní značení není možné zavést nějakým "metodickým doporučením", ale pouze zákonem (resp. prováděcí vyhláškou, na kterou se zákon odkazuje). A pokud se správně dívám, tak po Vyhlášce č. 294/2015 Sb. žádná novější nebyla, takže známe jen zelenou balisetu
mapman na forum.ceskedalnice.cz píše:Bílá baliseta se dá považovat za dopravně bezpečnostní zařízení spadající pod definici § 15 odst. 1 písm. e) vyhlášky č. 294/2015 Sb.: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2015-294#p15
Sem se dá schovat prakticky cokoliv co má vést ke zvýšení bezpečnosti provozu na PK, podmínkou je schválení takového zařízení k použití na pozemních komunikacích ze strany Ministerstva dopravy. Bílá baliseta - pokud mě paměť neklame - schválení má...
http://forum.ceskedalnice.cz/viewtopic. ... 97#p144986
Objíždění dramatizuji a budu to dělat - spousta IAD, a to včetně PČR tzv. bez majáků záměrně přes obecný zákaz objíždějí stanicující TRAM zleva, ale nadruhou stranu co s dosavadními případy, kdy ten záměr není možné 100% prokázat, protože za tou TRAM stanicoval i BUS, přes nějž ta TRAM není vidět do započetí objíždění (samozřejmně v momedntě volného protisměru)9001 píše:..............
Objíždění bych zase tak nedramatizoval... Běžně se objíždí na komunikacích 1+1, kde je zastávka v jízdním pruhu... A magorovi co ho napadne objíždět tady opravdu žádný paragraf nepomůže...
Souhlas, že značka s vyhrazeným pruhem není úplně štastně udělaná, ale tak 99,99% dojde co tím chtěl básník říci![]()
Co je ovšem největší prasárna je zúžení na Chodovské... Současné provedení je legislativně naprosto v pořádku, pač tramvaj tam má značku, aby přednost dostala a autobusu vyjíždějícímu z vyhrazeného pruhu se přednost dát musí dle zákona.
Objíždění. Tvoje paragrafy ovšem platí pouze pro Plynárnu ZC. Zbytek jsou zastávky s regulerním nástupním ostrůvkem ve formě mysu![]()
Přijde mi to jakou bouře ve sklenici vody... Nikdo normální tam objíždět nebude pač tam je docela silný provoz. Pokud se takový magor najde, tak ho nějaká značka opravdu neovlivní...
Jako bonus pokud to nikdo nebude "vybírat" tak se stejně nic ani těm magorům nestane... Navíc pokuta bude jako za běžný zákaz, takže při troše umění domluva v horším případě 500 Kč...
.......
Ano, tato DZ (konkrétně IJ 4c,d,e, která označuje začátek zastávky - myšleno ve směru jízdy) ukončuje platnost onoho zákazu zastavení (stejně jako zákaz zastavení ukončuje např. DZ Parkoviště), ovšem co tam, kde tato značka není? Což je třeba spousta zastávek s ostrůvkem. Myslím, že DZ Označník zastávky (IJ 4a,b) za takovou ukončující značku považovat nelze, protože se - po směru jízdy - nachází až na konci zastávky.MM-Mikulovsky píše:...DZ "zastávka BUS/TRAM/TROLEJ"...
Co je to "logický výklad"? Já tě chápu, ale zákon musí hovořit jasně. To je to samé, jako když se při mytí ulic dávaj přenosný zákazy zastavení (od-do) i tam, kde je zákaz zastavení stálý. Sice v tomto případě "logický výklad" je v tom smyslu, že "bude se tu mejt, takže tu jako fakt doopravdy nestůjte", nicméně podle zákona přenosné DZ ruší ty stálé, takže v tomhle případě onen stálý zákaz zastavení mění na zákaz zastavení pouze po dobu vyznačenou na té přenosné značce. DocelaMM-Mikulovsky píše:...při výlukách TT a zavedení NAD jsou její zast. označovány "zákaz zastavení" + dodatek s piktogramem "odtažení" a "označníkem zastávky" = logický výklad je, že ....
pardón, nepochopení -Bobik píše:Spíš ses ty zacyklil - já se nebavím o objíždění MHD, já se bavím o zákazu zastavení - tedy o tom, že v onom úseku nesmí zastavit nic - ani MHD.MM-Mikulovsky píše:Viditelně nechápeš...
Možná jsem to přehlídnul, nicméně v celým zákoně jsem nikde nenašel, že by z toho zastavování měla MHD vyjímku.
Spíš ses ty zacyklil - já se nebavím o objíždění MHD, já se bavím o zákazu zastavení - tedy o tom, že v onom úseku nesmí zastavit nic - ani MHD.MM-Mikulovsky píše:Viditelně nechápeš...
No, ještě by to šlo udělat fyzickou zábranou uprostřed vozovky...MM-Mikulovsky píše:Viditelně nechápeš - vozidla MHD v zastávkách "zastavují" (viz tvá citace mé citace) + vozidlo, které zastavilo a stojí NENÍ PŘEKÁŽKOU A JE TO VOZIDLO (I PŘEKÁŽKU) MOŽNÉ OBJET A TO I PŘES PLNOU ČÁRUchce-li se zakázat objetí vozidla MHD (respektive BUS/"TROLEJ"), které zastavilo v zastávce, TAK TO LZE UDĚLAT JEN (2X "UKÁZKOVĚ") POUŽITÝM ZPŮSOBEM