Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Fénix
Uživatel

Re: Linkové vedení

Příspěvek od Fénix » 07.8.2012 18:35

Pokud se nemýlím, tak v původním materiálu vůbec nebyla 14/24 s konečnou/výchozí na Orteňáku, ale 14 měla jet na Libeňský most - Palmovku - Vysočanskou, kde měla být ukončena (místo 15) a 24 měla končit na Výstavišti (od Masaryčky po současné 5)...to co se z toho vyklubalo v konečné verzi se mně nelíbí, je to matoucí a taková linka nelinka, hlavně bych nechtěl jezdit tuhle linku.
I to řešení v oblasti Vysočan se mi nelíbí, po Sokolovské vždy jezdily 2 linky (nekamenujte mě, že žiju nostalgií :-), teď by tam měla zůstat jen 16, zato po Českomoravské budou dvě linky 8 a 25, což mi připadá na té straně trošku nadimenzované. Větší zahuštěnost obyvatel je ve spádovosti zastávek od nádr. Vysočany - Poliklinika Vysočany a Divadlo Gong. Takže doufám, že dojde k prodloužení 12 na Vysočanskou nebo 8 zpět na Vysočanskou a 12 na nádraží Libeň (či Starý Hloubětín).

Stejně tak mi nesedí zrušení 19. Osobně si nemyslím, že by ta linka neměla užitek, jen si myslím, že její trasování se mělo poupravit (prodloužit přes Kubánské nám k uzlu s autobusy na Koh-i-noor....Ještě mě napadla varianta, že 11 by ve špičkách PD byla prodloužena až na Vápenku nebo Spojovací jako náhrada za 16.

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 07.8.2012 16:26

willyjeff píše:Možná jste to tu už řešili, tohle vlákno jsem dost opomíjel, ale proč je tak důležité kopírovat metrolinkama metro? Aby dostály svému názvu?
Pepo, ty jsi šprýmař! :lol: :lol: Ale pravda je, že já tohle vlákno taky nečtu. 8-)

willyjeff
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od willyjeff » 07.8.2012 16:23

MM-Mikulovsky píše: M11 by jsem ještě skousl, ale s M v úseku Spořilov - Olšanské hřbitovy a l.6 z NBS!
Možná jste to tu už řešili, tohle vlákno jsem dost opomíjel, ale proč je tak důležité kopírovat metrolinkama metro? Aby dostály svému názvu?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 07.8.2012 13:54

Pepa z Nuslí píše:Neznám větší prasárnu než M11 a 14/24. To si ROPID mohl odpustit.
M11 by jsem ještě skousl, ale s M v úseku Spořilov - Olšanské hřbitovy a l.6 z NBS!

Pepa z Nuslí
Uživatel
Bydliště: Blízko mě je obratiště Zvonařka a pod mým barákem je vedena železniční trať - tak kde to může být?
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 07.8.2012 12:30

Neznám větší prasárnu než M11 a 14/24. To si ROPID mohl odpustit.

Filip8399
Uživatel
Bydliště: V noci s dalekohledem je to jediná zastávka, kde je vidět na tubus metra, ale jede se tam 20minut

Příspěvek od Filip8399 » 05.8.2012 22:43

uzivatel35 píše:Pokud tam oblouk není, tak se může dostavět.
Ale vždyť se o tom již celý den mluví Plho. :wink: (V sekci Rekonstrukce TT)

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 05.8.2012 22:42

Je to smutný, ale až na drobný lapsus s neexistujícím obloukem je uzivatel35 stále ve svých návrzích více při smyslech než Ropid...

uzivatel35

Příspěvek od uzivatel35 » 05.8.2012 22:38

Jebi píše:
Jenda1989 píše:Mohu malou otázku, po kterých obloucích by měla jet l.č. 13 mezi I.P.P a Muzeem?
Rovně, pak couvnout vlevo a pak zas rovně a je tam, ne? :wink:
Pokud tam oblouk není, tak se může dostavět.

Jebi
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jebi » 05.8.2012 22:11

Jenda1989 píše:Mohu malou otázku, po kterých obloucích by měla jet l.č. 13 mezi I.P.P a Muzeem?
Rovně, pak couvnout vlevo a pak zas rovně a je tam, ne? :wink:

Filip8399
Uživatel
Bydliště: V noci s dalekohledem je to jediná zastávka, kde je vidět na tubus metra, ale jede se tam 20minut

Příspěvek od Filip8399 » 05.8.2012 21:47

uzivatel35 píše:co s linkou 14, když se zruší, přijde Barrandov o přímé spojení s centrem.
Linku 14 NERUŠIT!!! Už jen stačí, že nemůžem přímo na Karlák. Já bych navrhoval spíš 4 na Barrandov CD,CT (14 nechat přes Myslíkovu, protože je to jediná linka na kterou se člověk může víc spolehonut a 4 pojede až na IPP) a místo toho bych pásmoval 12, která by nahoru jezdila jen raní špičce jinak končila na SN. Sice 12+20 páteřní svazek hezký, ale nic se nezmění na tom, že bude jezdit v konvojích z Malé Strany až do nevidim!

Jenda1989
Uživatel

Příspěvek od Jenda1989 » 05.8.2012 21:41

uzivatel35 píše:
Vojta Tramvaj píše:Teď mě tak napadlo, že vlastně ROPID začal prosazovat návrhy uživatele 33, nebo jak se jmenoval (nemyslím uživatele13). jeho návrhy nebyly propracované a nikdy se nad tím nezamyslel.
Já jsem ale nikdy nenavrhoval:
a)metrolinku 3 (myslím, že praktičtější a levnější by bylo vytvořit M24 do ÚDDP a linky 3 a 7 zrušit)
b)zrušení 19 (devatenáctku považuji za velice dobře situovanou linku, akorát by měla jezdit na Kubáň a na Ďáblice)
c) 16 pryč ze Spojovací (tím se zvýší počet přestupů, Spojovací je zajištěna dobře, na každou stranu zde jede jedna linka, tady jedině tak zkrátit každou druhou 9 na Vápenku, ale to se nebude líbit odpůrcům pásmování)
d) spojení 14 a 24 (je to velice nepřehledné)
e) prasárnu v podobě M11 pásmující se na NBS a k tomu 6 (vždy jsem si představoval M11 s pásmováním pouze na Olšanských hřbitovech, k čemu metrolinka, když posílá jen půlku spojů a druhou půlku zaplňuje jiná linka, tro pak nemusí být 11 metrolinkou vůbec

Myslím, že moje návrhy by vyšly lépe, než to, co stvořil ropid
Nicméně, k tomu, co se zde nyní probírá, viděl bych to takto
4 Čechovo nám.,-Karlák-Újezd-Kotlářka
6 Spořilov-NBS...Karlák-Václavák-Nám.Republiky-Výstaviště (celotýdenní provoz)
13 Barrandov-Palačák-IPP-Muzeum-Jiřího z Poděbrad-Flora-Olšanské hřbitovy
konečně v oblasti P5 jsou orientační, nabízí se totiž otázka, co s linkou 14, když se zruší, přijde Barrandov o přímé spojení s centrem.
Mohu malou otázku, po kterých obloucích by měla jet l.č. 13 mezi I.P.P a Muzeem?

uzivatel35

Příspěvek od uzivatel35 » 05.8.2012 21:30

Vojta Tramvaj píše:Teď mě tak napadlo, že vlastně ROPID začal prosazovat návrhy uživatele 33, nebo jak se jmenoval (nemyslím uživatele13). jeho návrhy nebyly propracované a nikdy se nad tím nezamyslel.
Já jsem ale nikdy nenavrhoval:
a)metrolinku 3 (myslím, že praktičtější a levnější by bylo vytvořit M24 do ÚDDP a linky 3 a 7 zrušit)
b)zrušení 19 (devatenáctku považuji za velice dobře situovanou linku, akorát by měla jezdit na Kubáň a na Ďáblice)
c) 16 pryč ze Spojovací (tím se zvýší počet přestupů, Spojovací je zajištěna dobře, na každou stranu zde jede jedna linka, tady jedině tak zkrátit každou druhou 9 na Vápenku, ale to se nebude líbit odpůrcům pásmování)
d) spojení 14 a 24 (je to velice nepřehledné)
e) prasárnu v podobě M11 pásmující se na NBS a k tomu 6 (vždy jsem si představoval M11 s pásmováním pouze na Olšanských hřbitovech, k čemu metrolinka, když posílá jen půlku spojů a druhou půlku zaplňuje jiná linka, tro pak nemusí být 11 metrolinkou vůbec

Myslím, že moje návrhy by vyšly lépe, než to, co stvořil ropid
Nicméně, k tomu, co se zde nyní probírá, viděl bych to takto
4 Čechovo nám.,-Karlák-Újezd-Kotlářka
6 Spořilov-NBS...Karlák-Václavák-Nám.Republiky-Výstaviště (celotýdenní provoz)
13 Barrandov-Palačák-IPP-Muzeum-Jiřího z Poděbrad-Flora-Olšanské hřbitovy
konečně v oblasti P5 jsou orientační, nabízí se totiž otázka, co s linkou 14, když se zruší, přijde Barrandov o přímé spojení s centrem.

Pepa z Nuslí
Uživatel
Bydliště: Blízko mě je obratiště Zvonařka a pod mým barákem je vedena železniční trať - tak kde to může být?
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pepa z Nuslí » 04.8.2012 13:42

MM-Mikulovsky píše:
Jó, opět jsem si vzpomenul na souvislost:
- Nová D1/2 zavedla na TT jeden nový status zastávek a to "manipulační"!
- Může někdo říct, jestli už jsou konečně tímto správným statusem označeny zastávky Palmovka na Sokolovské?
NEJSOU!

Martin Šubrt
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Martin Šubrt » 04.8.2012 12:49

Pepa z Nuslí: Já myslím, že na pivo je potřeba tahat někoho z Ropidu :-). Na tom, že v Ječné bude linka chybět a že ML3 je nesmysl se shodne téměř každý mimo dva lidi v nejvyšším vedení Ropidu.

Jenom bych poukázal na to, že po odklonění 16 z Braníka NEŠLO dle Ropidu zavést sólo linku Zvonařka - Braník, protože přetížení Moráně. Najednou, byť rovně, což je přece jen maličko pro tu signalizaci lepší, ale i tak, tak tam vrazí linky dvě, což je zase horší než +1 linka na tom SSZ do oblouku.

No a k té Ječné. Nejzatíženější trať má především večer a o víkendech stále delší následné intervaly. Víkendy a večery jen s 22 a M10+16 (a 16 často už v sóle), to je fakt zážitek. A to je tam dost lidí, kteří jezdí i víkendy jen na Karlák, takže by uvítali kratší intervaly. Zatímco v řadě částí města plýtváme, v Ječné se nám uměle třeba večer vytvořily spoje na stupni 5...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 04.8.2012 12:05

Martin Šubrt píše:.... Na Čechově od Francouzské určitě. Nicméně nad 6 od Obloukové bych při určitých úpravách výstupní zastávky přimhouřil oko. ...
100% souhlas = rozhodně uspořádání a status zastávek, jenž jsem už v tomto směru ukončení zde uváděl a inspiroval jsem se při tom praxí z několika BUS linek (např. 118 a 124 na Dvorcích, ale i dalších míst) = sloučená "výstupní + manipulační" (což by byla dnešní nástupní l.4 v Minské) a nástupní zastávka (což by byla nácestná Čechovo nám ZC + současná výstupní l.4).

Jó, opět jsem si vzpomenul na souvislost:
- Nová D1/2 zavedla na TT jeden nový status zastávek a to "manipulační"!
- Může někdo říct, jestli už jsou konečně tímto správným statusem označeny zastávky Palmovka na Sokolovské?

Odpovědět