Ještě pár vět k Lazarský:
•trasy tram celkem dobrý, o moc lepší než posledně, trasa NAD taky konečně logická a vyhovující
•intervaly byly ale příšerný – 10 minut na samotný střed Prahy je zatraceně málo, autobusy pochopitelně jezdily narvaný (v sobotu odpoledne se pravidelně do X3 nevešlo až 30 lidí) a kupodivu ani sedmiapůlminutový noční interval nebyl dostatečný (do X56 se občas nevešlo ze soboty na neděli až 35 lidí)
•překvapily mě velké cedule s přehledným schématem výluky, bohužel nebyl by to DP aby něco nepokazil, a tentokrát to bylo to, že cedule byly strašně daleko od sloupku (Lazarská, Václ. nám.) nebo zcela mimo prostor zastávky (Vodičkova, Masar. nádr.), čímž se jejichž informační schopnost blížila velký nule (co šlo jsem přiblížil, ale s některejma jsem sám ani nehnul)
•správný zmatky začaly se začátkem nočního provozu, na Lazarský se nabíraly slušný zpoždění (jednak se tramvaje zbržďovaly dlouhým čekáním, jednak je zdržovaly dotazy kaštanů), dobré bylo, že některé linky jely opačným směrem než podle JŘ, takže si dost lidí hned další zastávku vystoupilo, no prostě zmatků bylo víc než dost, dvojice informátorů by se v pohodě uživila (kolem půl druhé jsem během 2 minut mluvil asi s šesti různými lidmi, počet zmatených bych odhadoval tak 5 na minutu)
•vtipný bylo, když na Myslíkový najela X56 chvíli před odjezdem do nástupní, nastoupilo tam asi 10 lidí a pohodlně se usadili, pak jsem vlezl do autobusu, zeptal jsem se, jestli ví, že to jede přes Václavák a Masaryčku na Letnou, a 7 lidí vystoupilo…