No,přeci Horní Palmovkawillyjeff píše:Prohrabávám se svoji časosběrnou fotogalerií a narazil jsem na toto foto z 28.1.2009, a tušim kde (úplně 100% si jistý nejsem)! Pomůžete mi?
http://www.uswgame.net/Fotky/kde_to_je.jpg
Poznáte místo na fotografii? (Odpovědi pomocí Soukr.Zpráv)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- tramvajka
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poznáte místo na fotografii?
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Prohrabávám se svoji časosběrnou fotogalerií a narazil jsem na toto foto z 28.1.2009, a tušim kde (úplně 100% si jistý nejsem)! Pomůžete mi?
SOKP = Silniční okruh kolem Prahymart337 píše:Můžu se zeptat, co to je ten výše zmíněný SOKP?
Mart337: Nikoliv. V posledním půlroce vznikl citelný posun při jízdě, protože se posun promítl do geometrie koleje. Možná vlivem instalace pražcových kotev, možná ne. Most se ale posouval už dříve, závady na ložiskách jsou známé několik let a já sám jsem viděl fotky z roku 2006 již se zřetelným posunem. Poloha koleje nemá s polohou mostu zase tolik společného, průběžné štěrkové lože tam funguje jako geniální absorbér pohybu.
Díky za vysvětlení, asi je to pravda, protože se ten "cuk" objevil jen v jednom směru a vlastně je to na začátku menšího poloměru oblouku.
Můžu se zeptat, co to je ten výše zmíněný SOKP?
- Absolut
- Moderátor
P_v : Velmi naivní představa o opravě mostu.
Karotka: Jaký vidíš v katastru problém?
P_v podruhé: No to by Ti v Lahovičkách poděkovali. A ještě víc by Ti poděkovali vodohospodáři za zábrany ve vodním toku těsně za soutokem dvou řek. Ale jinak se ta myšlenka prověřovala několikrát (1984 s návrhem sídliště Komořany, 1996 urbanistickou studií Modřan, 2004-8 studiemi připojení P12 na SOKP) a osobně jsem ji docela fandil, ale uznal jsem technické argumenty a fakta a už jí nefandím.
Mart337: Nikoliv. V posledním půlroce vznikl citelný posun při jízdě, protože se posun promítl do geometrie koleje. Možná vlivem instalace pražcových kotev, možná ne. Most se ale posouval už dříve, závady na ložiskách jsou známé několik let a já sám jsem viděl fotky z roku 2006 již se zřetelným posunem. Poloha koleje nemá s polohou mostu zase tolik společného, průběžné štěrkové lože tam funguje jako geniální absorbér pohybu.
Karotka: Jaký vidíš v katastru problém?
P_v podruhé: No to by Ti v Lahovičkách poděkovali. A ještě víc by Ti poděkovali vodohospodáři za zábrany ve vodním toku těsně za soutokem dvou řek. Ale jinak se ta myšlenka prověřovala několikrát (1984 s návrhem sídliště Komořany, 1996 urbanistickou studií Modřan, 2004-8 studiemi připojení P12 na SOKP) a osobně jsem ji docela fandil, ale uznal jsem technické argumenty a fakta a už jí nefandím.
Co se týče posunutí mostní konstrukce, jedná se o výrazný posun až cca v posledním půl roce. Řekl bych, že před prázdninami se přes most dalo jezdit celkem normálně. V poslední době to ve směru do centra pěkně cuklo v oblasti konce u řeky - postižené místo. Ale zajímavé je, že v opačném směru jsem tento pocit neměl, jakoby došlo k posunu jen části mostu.
P_V píše:Když už by se to (podle vás) mělo překopat, tak pořádně. Mohl by se tu konečně postavit ten městský most přes Vltavu, co se o něm furt mluví a hledají se důvody, proč to nejde.
V těchto místech je to ideální. Postavíme novou trať - perfektní spojení na dostihové závodiště v Chuchli
Když už by se to (podle vás) mělo překopat, tak pořádně. Mohl by se tu konečně postavit ten městský most přes Vltavu, co se o něm furt mluví a hledají se důvody, proč to nejde.
- Karotka
- Uživatel
Vzhledem k tomu, co ukazují katastr(of)ální mapy, tak by bylo nejlepší postavit trať někudy jinudyhyaho píše:Nejlepší by bylo celé to zbožit a postavit nové (...)
Nejlepší by bylo celé to zbožit a postavit nové, konstrukce mostu je stejná ted i po opravě, čili nevyhovující. Hezký článek (určité pasáže) s nevhodnou konstrukcí je v rubrice zprávy z tisku, se divím že jsme tam vubec doted jezdili
a že vpodstatě most ujíždí již delší dobu (kontrola co 3 roky!!!) čili posunutý může být pěkně dlouho 
To vypadá, jako by stačilo most nadzvednout, posunout, vyměnit ty gumičky a na dalších 10 let vystaráno.
- Absolut
- Moderátor
Bobek: Jo. Nebo spíš to, co z něj zbylo.
převaděč spojitosti? 
Modřany, ložisko?