Brno?mixik píše:zajímavé. uhádne někdo
Poznáte místo na fotografii? (Odpovědi pomocí Soukr.Zpráv)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Poznáte místo na fotografii?
- mixik
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
zajímavé. uhádne někdo
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
Poznáte místo na fotografii? A ještě k tomu si zahádejte. Otázka zní: Najdi tři rozdíly.
Soudní náměstí kolem roku 1932.
Soudní náměstí kolem roku 1932.
Tuto fotku je možno nalést v originále v publikacích DP s popisem ženy během války v dopravě. Nevím kde to je ale ta ženská v tom šátku je mi povědomá a foceno v královské oboře.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Syverin ma jako vzdy pravdu. Pro porovnani "dnesni" stav dochovaneho velkeho vamberaku ev.c. 608 z dubna 2005.
- syverin
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Je to "velké vajíčko" (velký vamberák), podle prvních dvou číslic evidenčního čísla něco mezi 600 a 609. Těžko říct, který konkrétní vůz, je to za první války a tehdy byly vozy ještě víceméně v původním stavu.
Patřilo by spíš do rubriky Poznáte vozy na fotografii?, úloveček z nějaké německé internetové aukce, dle popisu ke snímku vozovna Strašnice
- tramvajka
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nemáš začwillyjeff píše:Díky, takže je to 100%. Já jsem se totiž zprvu nechtěl odpoutat od pravidelné trasy linky 3. A pak mě napadlo, že jak je tma, tak to nemusí být večer, ale ráno a to jsme tenkrát ještě dělali manipulační kolečka přes Palmovku / na Sokol. Děkuji za potvrzení.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Díky, takže je to 100%. Já jsem se totiž zprvu nechtěl odpoutat od pravidelné trasy linky 3. A pak mě napadlo, že jak je tma, tak to nemusí být večer, ale ráno a to jsme tenkrát ještě dělali manipulační kolečka přes Palmovku / na Sokol. Děkuji za potvrzení.
- tramvajka
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No,přeci Horní Palmovkawillyjeff píše:Prohrabávám se svoji časosběrnou fotogalerií a narazil jsem na toto foto z 28.1.2009, a tušim kde (úplně 100% si jistý nejsem)! Pomůžete mi?
http://www.uswgame.net/Fotky/kde_to_je.jpg
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Prohrabávám se svoji časosběrnou fotogalerií a narazil jsem na toto foto z 28.1.2009, a tušim kde (úplně 100% si jistý nejsem)! Pomůžete mi?
SOKP = Silniční okruh kolem Prahymart337 píše:Můžu se zeptat, co to je ten výše zmíněný SOKP?
Mart337: Nikoliv. V posledním půlroce vznikl citelný posun při jízdě, protože se posun promítl do geometrie koleje. Možná vlivem instalace pražcových kotev, možná ne. Most se ale posouval už dříve, závady na ložiskách jsou známé několik let a já sám jsem viděl fotky z roku 2006 již se zřetelným posunem. Poloha koleje nemá s polohou mostu zase tolik společného, průběžné štěrkové lože tam funguje jako geniální absorbér pohybu.
Díky za vysvětlení, asi je to pravda, protože se ten "cuk" objevil jen v jednom směru a vlastně je to na začátku menšího poloměru oblouku.
Můžu se zeptat, co to je ten výše zmíněný SOKP?
- Absolut
- Moderátor
P_v : Velmi naivní představa o opravě mostu.
Karotka: Jaký vidíš v katastru problém?
P_v podruhé: No to by Ti v Lahovičkách poděkovali. A ještě víc by Ti poděkovali vodohospodáři za zábrany ve vodním toku těsně za soutokem dvou řek. Ale jinak se ta myšlenka prověřovala několikrát (1984 s návrhem sídliště Komořany, 1996 urbanistickou studií Modřan, 2004-8 studiemi připojení P12 na SOKP) a osobně jsem ji docela fandil, ale uznal jsem technické argumenty a fakta a už jí nefandím.
Mart337: Nikoliv. V posledním půlroce vznikl citelný posun při jízdě, protože se posun promítl do geometrie koleje. Možná vlivem instalace pražcových kotev, možná ne. Most se ale posouval už dříve, závady na ložiskách jsou známé několik let a já sám jsem viděl fotky z roku 2006 již se zřetelným posunem. Poloha koleje nemá s polohou mostu zase tolik společného, průběžné štěrkové lože tam funguje jako geniální absorbér pohybu.
Karotka: Jaký vidíš v katastru problém?
P_v podruhé: No to by Ti v Lahovičkách poděkovali. A ještě víc by Ti poděkovali vodohospodáři za zábrany ve vodním toku těsně za soutokem dvou řek. Ale jinak se ta myšlenka prověřovala několikrát (1984 s návrhem sídliště Komořany, 1996 urbanistickou studií Modřan, 2004-8 studiemi připojení P12 na SOKP) a osobně jsem ji docela fandil, ale uznal jsem technické argumenty a fakta a už jí nefandím.