Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Výluky a jiná omezení
Tak na Klamovce se včerejší pomalu zkrátí ve večerních hodinách na cca 30m, prostě se to nestihlo dodělat.
Re: Výluky a jiná omezení
tak 17 na smícháč, bp na výtoni nemusí bejt.. 7 nwm kudy jinudy.... ale převlíkat 3/17 mi nepřipadá jako nejšťastnější řešení...Fořtík píše:Ty seš dobrák, čoveče.Ale jo, pobavil jsem se. 17 Na Knížecí - blbost na entou. Přes křižovatku v Radlické bych osobně nehnal ani kolo navíc, nerad tam jezdím, divné zvuky se tam ozývají. A vůbec - celý systém tamního řízení provozu je naprosto dementní - na křižovatkách Za Ženskými domovy x Radlická, Radlická x Ostrovského i Radlická x Plzeňská je tak de-bilní systém řízení provozu, že nejprve auta blokují tramvaj a potom tramvaj blokuje auta, případně obráceně. Nenávidím to tam, nerad tam jezdím - se sólem, natož s dvojcí. Když někde něco ukončovat, tak na Smíchově, nebo v Hlubočepích.
A čerpat BP na Výtoni ani nemá smysl komentovat...![]()
A odklon linky 7 by určitě neprošel kvůli vexlím pod Karlákem - jsou růčo a provoz by to tam nejspíš hodně zdržovalo.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ty seš dobrák, čoveče.Mišelin píše:wow...
A čerpat BP na Výtoni ani nemá smysl komentovat...
A odklon linky 7 by určitě neprošel kvůli vexlím pod Karlákem - jsou růčo a provoz by to tam nejspíš hodně zdržovalo.
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Tak snad se to zítra povede. Dnešní počasí bylo vskutku luxusní...MF píše:Ano, ten jsem tam namaloval já, je tam vyvěšeno "pomalu" a následná 40 je posunuta o příčňák dále. Jedná se o to, že odbrousily hranu pravé koleje v délce asi 30 m a jaksi nová hrana tam nešla navařit, protože neustále chcalo. takže pokud zítra nebude lejt, tak to dodělají. Snad tam do té doby nic nevypadne. Osobně bych tam vyvěsil rychlost 5, pokud by byla.
wow...doufám, že nechtěj fakt udělat převlíkací 3/17, to je šílená představa... to už bych radši ukončil 3 a 16 na Výtoni celkem jednoduchym systémem, 17 bych poslal na knížecí a 7 přes jiráskovo nám, myslíkovu, karlovo nám, bot. zahradu a albertov...Tonda Ježek píše:Spíše Výtoň - Levského.
Systém na Výtoni linek 3 a 16 : linka 3: Lehovec (vnitřní kolej) - ... - Moráň (T) - Palackého náměstí (T) - Palackého náměstí (T) - Výtoň (výstupní v norm. zastávce, manipulace a nástupní v občasné zastávce směr Albertov, manipulace případně i ve výstupní zastávce, 2x 2xT se tam vejde...)
Linka 3 zpátky: Výtoň (nást. v občasné zast. směr Albertov) (T) - Albertov (T) - Botanická zahrada (T) - Karlovo nám. - ... - Lehovec
Linka 16 úplně stejně, akorát s tim rozdílem, že tam kde jde (T) by bylo (Z), tudíž by byla ukončená polookruhem proti 3, ale s normální BP na Výtoni (i 16 i 3). Akorát to má jeden háček... neuchytí se to, protože sem to vymyslel já a určitě v tom najdete mouchy jako třeba, že tam je dost velkej interval apod. ale i tak by mě zajímalo, co je na mym návrhu špatně.... ( 3 (+52), 16, - Výtoň - sýstém výše, 17 - Sídl. Ďáblice - ... - Jiráskovo nám. - Zborovská - Anděl - Na Knížecí (vnější objezd), 7 odlkon Zborovská - Jiráskovo nám. - Myslíkova - Karlovo nám - Bot. zahrada - Albertov - ... - ÚDDP)
- Tonda Ježek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Spíše Výtoň - Levského.Mišelin píše: aha, díky, to znamená, že bude výluka Dvorce - Levského?
Ano, ten jsem tam namaloval já, je tam vyvěšeno "pomalu" a následná 40 je posunuta o příčňák dále. Jedná se o to, že odbrousily hranu pravé koleje v délce asi 30 m a jaksi nová hrana tam nešla navařit, protože neustále chcalo. takže pokud zítra nebude lejt, tak to dodělají. Snad tam do té doby nic nevypadne. Osobně bych tam vyvěsil rychlost 5, pokud by byla.Damir Holas píše:Dneska jsem se před sedmou večer cestou z práce divil, proč že se ta tramvaj u pošty mezi Klamovkou a Kavalírkou směrem do Řep tolik vleče. Koukl jsem zadním oknem na trať a málem šel do kolen... Na BKV bylo oranžovým sprejem psáno "Max. 10" s velkým vykřičníkem...![]()
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
Dneska jsem se před sedmou večer cestou z práce divil, proč že se ta tramvaj u pošty mezi Klamovkou a Kavalírkou směrem do Řep tolik vleče. Koukl jsem zadním oknem na trať a málem šel do kolen... Na BKV bylo oranžovým sprejem psáno "Max. 10" s velkým vykřičníkem...

aha, díky, to znamená, že bude výluka Dvorce - Levského?MOp píše:Protože dojde k opravě havarijního stavu tramvajové trati v okolí Pobřežní cesty. Je to jen příprava kolejových polí obdobně, jako u opravy Olšanské.
- MOp
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Protože dojde k opravě havarijního stavu tramvajové trati v okolí Pobřežní cesty. Je to jen příprava kolejových polí obdobně, jako u opravy Olšanské.
Nevíte někdo, proč jsou v obratišti Nádraží Braník připarvené nové kolejnice a nejspíš i panely BKV nebo co to bylo.. viděl jsem to jen ze 253 dneska ve spěchu, ale u nástupní zastávky v prostoru mezi nádražím a nást. zastávkou to tam je, tak jestli někdo neví, kde se co bude vopravovat a příp. kdy nebo estli to je něco jinýho.. díky
Zajímavé je, že tam hází i 14T, i když podstatně méně. Co ale nechápu, že to hází jenom na estakádě. Jakmile se dojede za estakádu, házení rychle přestane a to i u RP, přitom rychlost je stejná. Vždycky jsem si myslel, že házení u RP je dáno kombinací vyšší rychlost + otočné podvozky, ale musí v tom být ještě něco jiného.fricoolinek2 píše:No, některý erpéčka tam házej dosti pěkně....
A 14T tam musej jezdit taky jen čtyřicítkou?
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Předpokládám, že když to je jen víkendová výluka, tak to bude výměna BKV za BKVmartyn píše:Potvrzeno, o víkendu se opraví havarijní stav trati na křižovatce Dukelských hrdinů-Kostelní, vše pojede přes Náměstí Republiky.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No některý pankrácký hází i na celkem rovné trati, když jedou 30 spíš by bylo lepší nějak je seřídit,než dělat takovéhle blbosti.fricoolinek2 píše:No, některý erpéčka tam házej dosti pěkně....Proxy píše:Pokud se dobře koukám, tak zde ještě nepadla zmínka o dosti kuriózní "40", která se objevila na barrandovské trati. Od začátku provozu se po estakádách do kopce jezdilo na plný plyn. Jenže v poslední době se objevilo pár stížností, že se staré tramvaje v těchto místech hodně kymácí a kaštánci mají strach, že by vyletěli z kolejí. Zřejmě z tohoto důvodu byla omezena rychlost vzhůru mezi první sekcí na dolní estakádě a měnírnou na konci estakády druhé.
Není ta 40 náhodou proti předpisu,kde se píše že se má jet na plno?
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
No, některý erpéčka tam házej dosti pěkně....Proxy píše:Pokud se dobře koukám, tak zde ještě nepadla zmínka o dosti kuriózní "40", která se objevila na barrandovské trati. Od začátku provozu se po estakádách do kopce jezdilo na plný plyn. Jenže v poslední době se objevilo pár stížností, že se staré tramvaje v těchto místech hodně kymácí a kaštánci mají strach, že by vyletěli z kolejí. Zřejmě z tohoto důvodu byla omezena rychlost vzhůru mezi první sekcí na dolní estakádě a měnírnou na konci estakády druhé.