Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Soupravy na 2
Ne že by to nebylo zajímavé
, ale jsou na lince 2 nutné soupravy ? Dnes mi přišlo, že ne.
Re: Výluky a jiná omezení
Klid, na Palachově náměstí už dochází 15 let k asi největšímu blokování tramvají auty najíždějícími do křižovatky v Praze (alespoň co znám a nikdo se to řešit nenamáhá. Kdyby tam stál poliš, tak je to bez problémů. Ale tramvaje asi v tomto místě nejsou priorita.
- Damir Holas
- Uživatel
- Bydliště: Slánská / Koh-i-noor / Radlická / Zemědělská univerzita
To víte, pane kolego... Prachy až na prvním místěKarosák píše:Vcera uz nejak opet v tom blazinici na Klarove chybel zminovany "regulovcik". A pritom mu to slo tak pekne od rukyHlavne ze ve Valdstejnske vybirala ctverice policistu pokuty za parkovani v modre zone
Neni nad to stanovti priority
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vcera uz nejak opet v tom blazinici na Klarove chybel zminovany "regulovcik". A pritom mu to slo tak pekne od ruky
Hlavne ze ve Valdstejnske vybirala ctverice policistu pokuty za parkovani v modre zone
Neni nad to stanovti priority 
Člověk je pár dní mimo Česko a cestou z letiště se nestačí divit. Věděl jsem, že je výluka, a tak jsem se těšil, až uvidím na 8 a 36 na Evropské, ale co jsem spatřil: 2 v soupravách, wana na 36 a na 2 wana v soupravě. Takové pěkné šotopřekvapení...
- Absolut
- Moderátor
Díky za info.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano ano, jezdí se wanoidně ve dvojicích, včera kolem poledne 8254+8175 ve Svatovítské na lince 2. Dopoledne prý jezdila jiná wanoidní dvojice, ale zdechla.
- Absolut
- Moderátor
Linka 2 je samozřejmě ve dvojicích jen na dobu výluky. Byl jste tam někdo? Jezdí tam soupravy s wanami?
- Simpanz
- problémový jedinec
- Kontaktovat uživatele:
Dnes se na Hradčanské opravdu ráno netvořily kolony a protože dvacítka mi ujela, chtěl jsem na Malostranskou popojet osmičkou (že já vůl vlez do toho). Dost mě překvapilo, že tam nestavěla a tak jsem se musel z Čechova mostu vracet.Absolut píše:..........nicméně by snad měla být ode dneška zrušena zast. Malostranská na Nábřeží E. Beneše d.c., protože kolona tramvají přeci zdržuje IAD a to zase i tramvaje (no něco na tom snad je, ale už vidím ty naštvané lidi............
-
gabuliatko
- Uživatel
po sledovani cvrkotu na hornim Klarove mam ideu omezit IAD podel zastavky Malostranska smer Chotkovy sady a nabrezi na 1 pruh, dale umistit oddelovace na ten kousek mezi Klarov a nez se odbocuje do Valdstejnske aby si auta nestoupala na koleje. Na nabrezi E. Benese dat ceduli at se auta drzi vpravo a nevjizdeji na protijedouci koleje.
Neuveritelne nesikovne je umisten trolejovy kontakt na vexli od Chotkovych sadu, proc tam nejde radio ? Hodne ridicu hazelo rucne, coz tez zdrzuje. Zajimave bylo pozorovat jak nekteri sevci se snazili co nejdrive a jini v klidu, vsak si ostatni pockaj nez prehodim a odjedu.
Sluzbu konajici regulovcik ma muj hluboky obdiv.
Zde pritomne sevcovstvo bych pozadal kdyz regulovcik cisti krizovatku Klarov tim ze umoznuje autum odbocit do Valdstejnske, aby si nevynucovali smerem od Chotkovych sadu prednost. Nekteri meli problem zastavit kdyz jej spatrili.
Jeden neskutecny tydyt se postavil na koleje chteje odbocit do Valdstejnske zablokoval 20 jedouci vzhuru a ta zas blokovala 8 odbocujici vpravo. 8 blokovala zadnim vozem vyse zmineneho tydyta. Svec 20 mne prekvapil, ze misto horecneho zvoneni vystoupil a sel pana v aute poprosit aby popojel. Ten nereagoval. Az regulovcik problem vyresil. Cisla linek jsou ilustracni, nebijte me.
Jinak provoz vcelku plynuly, zacatek odpoledni spicky.
Arogance nekterych ridicu IAD je neuveritelna, bohuzel nektera gesta sevcu tez stoji za to. To druhe je mi docela lito. Obcas si TRAM znoncem vynucovala neco co opravdu neslo.
Z trasy NAD X1 mne zaujalo sverazne razeni busu pred tunelem od Letne, mam pocit, ze pravy pruh je jen pro odbocovani, ale nekterym to nevadilo.
JR tramvaji Stross Hradcanska se fakt povedly, snad to nebyl umysl.
Malostranska v E.Benese
sedlo 04 (25), 06 (1), 07 (8,12)
o. spicka 04 (1), 05 (12,25), 07 (8)
jak jiz bylo napsano 1 a 25 takhle jednou Palmovka - voz. Stresovice, sedlo 2/8 spicka 1/7
oznaceni svec nemyslim hanlive, ale pro vystiznost
Neuveritelne nesikovne je umisten trolejovy kontakt na vexli od Chotkovych sadu, proc tam nejde radio ? Hodne ridicu hazelo rucne, coz tez zdrzuje. Zajimave bylo pozorovat jak nekteri sevci se snazili co nejdrive a jini v klidu, vsak si ostatni pockaj nez prehodim a odjedu.
Sluzbu konajici regulovcik ma muj hluboky obdiv.
Zde pritomne sevcovstvo bych pozadal kdyz regulovcik cisti krizovatku Klarov tim ze umoznuje autum odbocit do Valdstejnske, aby si nevynucovali smerem od Chotkovych sadu prednost. Nekteri meli problem zastavit kdyz jej spatrili.
Jeden neskutecny tydyt se postavil na koleje chteje odbocit do Valdstejnske zablokoval 20 jedouci vzhuru a ta zas blokovala 8 odbocujici vpravo. 8 blokovala zadnim vozem vyse zmineneho tydyta. Svec 20 mne prekvapil, ze misto horecneho zvoneni vystoupil a sel pana v aute poprosit aby popojel. Ten nereagoval. Az regulovcik problem vyresil. Cisla linek jsou ilustracni, nebijte me.
Jinak provoz vcelku plynuly, zacatek odpoledni spicky.
Arogance nekterych ridicu IAD je neuveritelna, bohuzel nektera gesta sevcu tez stoji za to. To druhe je mi docela lito. Obcas si TRAM znoncem vynucovala neco co opravdu neslo.
Z trasy NAD X1 mne zaujalo sverazne razeni busu pred tunelem od Letne, mam pocit, ze pravy pruh je jen pro odbocovani, ale nekterym to nevadilo.
JR tramvaji Stross Hradcanska se fakt povedly, snad to nebyl umysl.
Malostranska v E.Benese
sedlo 04 (25), 06 (1), 07 (8,12)
o. spicka 04 (1), 05 (12,25), 07 (8)
jak jiz bylo napsano 1 a 25 takhle jednou Palmovka - voz. Stresovice, sedlo 2/8 spicka 1/7
oznaceni svec nemyslim hanlive, ale pro vystiznost
Bude tramvaj číslo 2 jezdit po dvojicích jen po dobu výluky nebo i později? 
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Koukal jsem na to se 6. No je to paráda, občas se od Anděla vytvoří pěkná kolona tramvají - za cyklus stejně projedou jenom dvě soupravy, protože první projede plynule, další čeká na odblok a třetí už čumí zase na stůj. Já jsem byl jednou až v druhé vlně a přesto, že jsem na Andělu měl Z-5, tak z Knížecí jsem přijížděl stylem okamžitý odjezd a ten stejně ještě o půl minuty zpožděný.radek31 píše:víc pak zaráží demence pracovníků Eltoda, kteří se rozhodli na křižovatce Nádražní x Vltavská nasadit dvojnásobně dlouhé volno pro auta jedoucí do Vltavské, takže jízdní doba na Knížecí - Anděl byla ráno a dopoledne standardně 5-6 minut - chodci čekající souběžně s tramvají 3 minuty samozřejmě nevydrží, takže tam skákali pod auta - přitom důvod k tak dlouhé zelené fakt nebyl, žádná kolona, po 1,5 minutě dokonce asi 30s neprojelo ani auto - asi červená na semaforu vedle
Ale pochybuju, že by to dělalo Eltodo z dlouhé chvíle, to musí být nějaký příkaz shora. Jinak celý Smíchov nechápu - proč je vypnutá preference a je preferována IAD? Takhle ty lidi do MHD fakt nikdo nedostane...
-
radek31
- Moderátor
zjednosměrnění se provedlo a funguje parádně (samozřejmě jen díky tomu, že tam hlídkují 2 policisté) - nechal bych to tak trvale, ať si IAD pěkně stojí v koloně v té vedlejší ulici a neprudí cestující v tramvajích - zpoždění nula i při dlouhém cyklu SSZ na Hradčanské (akorát je nedomyšlené ponechání KB Hradčanská, protože třeba 1+20 často odjíždí na stejný čas a to při cyklu 1:20 na SSZ pro toho druhého moc dobře nedopadá - nabere tam 2-3 minuty sekeru)
i v ranní špičce jsem byl na SSZ Hradčanská vždy první a bez čekání, projížděl jsem lépe než při nevýlukovém stavu (o to víc pak zaráží demence pracovníků Eltoda, kteří se rozhodli na křižovatce Nádražní x Vltavská nasadit dvojnásobně dlouhé volno pro auta jedoucí do Vltavské, takže jízdní doba na Knížecí - Anděl byla ráno a dopoledne standardně 5-6 minut - chodci čekající souběžně s tramvají 3 minuty samozřejmě nevydrží, takže tam skákali pod auta - přitom důvod k tak dlouhé zelené fakt nebyl, žádná kolona, po 1,5 minutě dokonce asi 30s neprojelo ani auto - asi červená na semaforu vedle)
ještě k té výluce - celé ráno jsem poslouchal neskutečné množství nadávek na nedostatečný počet tramvají - pokaždé když jsem projížděl Hradčanskou, tak tam bylo opravdu hodně čekajících cestujících (desítky na každém ostrůvku) a většinou žádná tramvaj v dohledu - divné
problém je vedení linek přes Vítězné nám. - většina cestujících čeká na VN ZC a protože nejede 2 ani 8 (těch lidí tam pokaždé bylo opravdu hodně, nevím kde se 2/8 zasekávají, ale je to problém), tak si vylévají vztek na řidiče l. 20 - ta 1 linka navíc tam opravdu chybí a 36 skoro nikoho nezajímá - protože kdo stojí na VN nepůjde pěšky na Dejvickou (bojí se, že mu po cestě obojí ujede) - imho to chtělo poslat l. 2 na Podbabu a 8/20/36 na DŠ/DŠ/ČV (prostě 2 linky z Hradčanské na DŠ) - z Podbaby by 2 jela tak, aby se na Vít. nám. udělal přestup na 8 (příjezd minutu před ní, kdyby jí 8 podjela, tak by musel řidič počkat na přestup)
i v ranní špičce jsem byl na SSZ Hradčanská vždy první a bez čekání, projížděl jsem lépe než při nevýlukovém stavu (o to víc pak zaráží demence pracovníků Eltoda, kteří se rozhodli na křižovatce Nádražní x Vltavská nasadit dvojnásobně dlouhé volno pro auta jedoucí do Vltavské, takže jízdní doba na Knížecí - Anděl byla ráno a dopoledne standardně 5-6 minut - chodci čekající souběžně s tramvají 3 minuty samozřejmě nevydrží, takže tam skákali pod auta - přitom důvod k tak dlouhé zelené fakt nebyl, žádná kolona, po 1,5 minutě dokonce asi 30s neprojelo ani auto - asi červená na semaforu vedle)
ještě k té výluce - celé ráno jsem poslouchal neskutečné množství nadávek na nedostatečný počet tramvají - pokaždé když jsem projížděl Hradčanskou, tak tam bylo opravdu hodně čekajících cestujících (desítky na každém ostrůvku) a většinou žádná tramvaj v dohledu - divné
problém je vedení linek přes Vítězné nám. - většina cestujících čeká na VN ZC a protože nejede 2 ani 8 (těch lidí tam pokaždé bylo opravdu hodně, nevím kde se 2/8 zasekávají, ale je to problém), tak si vylévají vztek na řidiče l. 20 - ta 1 linka navíc tam opravdu chybí a 36 skoro nikoho nezajímá - protože kdo stojí na VN nepůjde pěšky na Dejvickou (bojí se, že mu po cestě obojí ujede) - imho to chtělo poslat l. 2 na Podbabu a 8/20/36 na DŠ/DŠ/ČV (prostě 2 linky z Hradčanské na DŠ) - z Podbaby by 2 jela tak, aby se na Vít. nám. udělal přestup na 8 (příjezd minutu před ní, kdyby jí 8 podjela, tak by musel řidič počkat na přestup)
- Absolut
- Moderátor
Včera byly na Letné přeznačeny pruhy a vytvořen delší BUS pruh pro a-X1, takže aspoň v úseku Hradčanská - Sparta by mohla na Miladě trošku jet. Klárov jsem okukoval odpoledne a fungoval překvapivě plynule, nicméně by snad měla být ode dneška zrušena zast. Malostranská na Nábřeží E. Beneše d.c., protože kolona tramvají přeci zdržuje IAD a to zase i tramvaje (no něco na tom snad je, ale už vidím ty naštvané lidi. Dále se včera hovořilo o zjednosměrnění Badeniho ulice a ulice Na Valech pro IAD, byl jste tam dnes někdo? Změnilo se tam něco?
Jinak již včera byĺ zrušen SSZ přechod u kachlíkárny a začalo tam na obou stranách bourání krajů chodníků, kam se posune jízdní pruh, aby bylo možné zde vytvořit ostrůvky dočasné konečné kačenkové zastávky Sparta.
Jinak již včera byĺ zrušen SSZ přechod u kachlíkárny a začalo tam na obou stranách bourání krajů chodníků, kam se posune jízdní pruh, aby bylo možné zde vytvořit ostrůvky dočasné konečné kačenkové zastávky Sparta.
-
Quetzalcoatl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jak to zvládá měnírna Klárov? Nehrozí výpadky?