Pražské autobusy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
martyn
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pražské autobusy
V souvislosti se změnami ke zprovoznění IV.C2 je ovšem zajímavý celekm minimální pokles vypravovaných vozů. U kloubáků a Sd v sedle prakticky setrvalý stav, Sd o víkendu řádově o pět vozů méně, v odpolední špičce o devět a v ranní špičce o 26 vozů.
Kvůli očekávanému poklesů výkonů se mluvilo o převzetí části linek z Černého Mostu zpět Dopravním podnikem. Takhle to spíš vypadá na konsolidaci vypravení v souvislosti s nedostatkem řidičů autobusů. Nechme se překvapit.
Kvůli očekávanému poklesů výkonů se mluvilo o převzetí části linek z Černého Mostu zpět Dopravním podnikem. Takhle to spíš vypadá na konsolidaci vypravení v souvislosti s nedostatkem řidičů autobusů. Nechme se překvapit.
Tak sem sepsal podrobnější verzi návrhu k IWC2, stahujte zde http://pidservis.ic.cz/data/other/navrh.pdf. A ještě mám tu originální mapku
http://pidservis.ic.cz/data/other/navrh-mapa.pdf
Jen bych doplnil ty linkové autobusy: 3035 v pd na 211/12 s přejezdem na 225/12 (v 9.01 přijede na Ciolkovského a zatahuje) a v so občas na 137/5 (zatahuje v 10.21 z Na Knížecí), Kačerov hlavně na 129 a 247, ta 231 byla spíš takový příjemný úlet a 5973 asi nejvíc na 212, 250 (občas i o víkendu), 207...
Časově to vyjde stejně, ale metro je spolehlivější (většinou jezdí bez zpoždění) a má kratší interval. A navíc v novém úseku bude jezdit (narozdíl od autobusů) prázdnější. Já osobně bych volil na B od Billy kamkoliv za Florenc přestup na Florenci.Peter píše:V zásadě s tebou souhlasím, ale konkrétně od Billy (což jsi sám zmiňoval) ti více jak polovina lidí zvolí trasu Bus+B při ceste do centra (řekněme na ten Můstek). Časově ti to vyjde stále o něco lépe než novým "C", nebo abych se vyhnul dohadům, tak řekněmě že stejně. Ty lidi tak jezdí dneska a nic je nedonutí jezdit jinak, protože nová možnost spojení (C+B) jim nenabídne žádnou podstatnou výhodu.
-
Peter
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V zásadě s tebou souhlasím, ale konkrétně od Billy (což jsi sám zmiňoval) ti více jak polovina lidí zvolí trasu Bus+B při ceste do centra (řekněme na ten Můstek). Časově ti to vyjde stále o něco lépe než novým "C", nebo abych se vyhnul dohadům, tak řekněmě že stejně. Ty lidi tak jezdí dneska a nic je nedonutí jezdit jinak, protože nová možnost spojení (C+B) jim nenabídne žádnou podstatnou výhodu.
Ale já mluvil POUZE o území kolem stanic metra Prosek a Střížkov (kam nebude nutné se přibližovat autobusem) a časy budou srovnatelné:Peter píše:To se mýlíš. Na Palmovku / Vysočanskou zůstane poptávka stále velká. Ne jen kvůli metru "B", ale hlavně i kvůli TRAM, které z Palmovky nabízí linky prakticky všemi směry. Je všeobecně vžitý omyl, že metro je všespásné. Pro někoho kdo pojede od Billy např. směrem na Můstek bude kombinace Bus+B o něco rychlejší než kombinace C+B.orky píše:Na béčko se bude dát nově i novým metrem (málokdo pojede od Billy nebo ze Stížkova na béčkou autobusem, většina lidí pojede céčkem).
Na tramvajové linky 1,3,25 (a navíc mnohé další) se bude nově dát přestupit z metra C na Vltavské (dokonce třeba do tržnice to bude o cca 4 minuty rychlejší)
Na tramvajové linky 8,24 se bude dát nově přestoupit na Florenci
Na tramvajové linky 12,15 se bude dát přestoupit na Nádraží Holešovice
Na tramvajové linky 1,10,19 (a mnohé další) se bude dát dále dostat linkou 136
Na želivského se bude dát dostat kombinací C+A za 25 minut (a to srovantelné se stavem 187+10).
Vztah Můstek-Palmovka-Prosek (B+187) je časově srovantelný se vztahem Můstek+Muzeum+Prosek (B+C).
Závěr: zrušení 187 je na místě. Pro lidi, pro něž bude trasa C v pěší dostupnosti bude busové spojení na trasu B fakticky zbytečné, neb jim stejnou službu zajistí linka C metra. Stejně tak spojení na Palmovku a její tramvaje. Takže linky ve Vysočanské ulici by měly plnit pouze tangenciální funkci a napajecí pouze pro občany bydlících kolem stanice Sídliště Prosek, kterým se nebude chtít jít na metro pěšky. Přestup na metro B by měl být pouze na Vysočanské ve směru Černý Most (a ten bude minimální). Ostatní vazba na B by se měla uskutečnit přestupem na Florenci.
-
Peter
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To se mýlíš. Na Palmovku / Vysočanskou zůstane poptávka stále velká. Ne jen kvůli metru "B", ale hlavně i kvůli TRAM, které z Palmovky nabízí linky prakticky všemi směry. Je všeobecně vžitý omyl, že metro je všespásné. Pro někoho kdo pojede od Billy např. směrem na Můstek bude kombinace Bus+B o něco rychlejší než kombinace C+B.orky píše:Na béčko se bude dát nově i novým metrem (málokdo pojede od Billy nebo ze Stížkova na béčkou autobusem, většina lidí pojede céčkem).
Ta 134 bude mít v oblasti Proseka docela zajímavou trasu (více http://www.praha19.cz/download/zivotnip ... /Ropid.pdf), akorát pro Českolipčáky asi nepříliš atraktivní (nejede k Bille ale z Letňanské kolem garáží a přes Krocínku a estakádu na Vysočanskou. Začíná se mi dělat takový dojem, že ROPID má se 186+210 nějaké metrobusoidní plány (tj. sloučení do jedné linky). Já si myslím, že by uprostřed Proseka (ulice Vysočanská) měly stačit 2 proložené bagry do intervalu 3/7,5/3-4/10. Na béčko se bude dát nově i novým metrem (málokdo pojede od Billy nebo ze Stížkova na béčkou autobusem, většina lidí pojede céčkem). Já osobně bych byl též pro to vést 136 přes Českolipskou a 134 a 183 udělat tak, aby byly proložitelné ze 177 a obě je vést Vysočanskou ulicí.
Ano, ale pokud nebude mít 134 nějakej slušnej interval a nebude jezdit celý týden a celodenně, tak to moc nepomůže. Ale uvidíme, třeba tak jezdit bude.
Ano, dojít z Prosecké ulice ke školám není problém, ale vysvětluj to mládeži, které nevadí poflakovat se půl hodiny před školou a čekat na bližší autobus.
To je hezký, že bude silná doprava z Holešovic přes Českolipskou do Letňan. Jenže znova opakuju, že tyhle dvě linky nám budou k něčemu akorát ve směru na Střížkov. A pak musíš metrem na KB, FR/C nebo až na IP, aby jsi se dostal do centra nebo na tramvaje. Na Vysočanské a na Nádraží Libeň máš větší volbu kam jet. Ideální by byla Palmovka, ale to je vzhledem k rušení autobusáku nesplnitelnej sen. Škoda, je to nádhernej přestup na tramvaje jedoucí po celém městě.
K čemu je, že tam přijedou prázdný autobusy, když už teď jsou místní schopný je skoro celý zaplnit? I když autobus přijede čerstvě z garáží. A to se tu ještě staví nové bytovky. Tohle prostě tři autobusové linky, v dlouhých intervalech a ještě navíc né celodenní, mířící jediným využitelným směrem (Střížkov - pochybuju, že by se někdo táhnul na Letňany) nezvládnou. Proto bych chtěl, aby z Českolipské jezdily 2 linky (nebo jedna pořádná) na B. Aby se to trošku rozdělilo.
U Českolipské bydlím, v pracovní dny tu nastupuju a vystupuju. Jen o víkendu jsem se naučil, že je lepší jezdit autem na Palmovku. Sice takovéhle ježdění autem po Praze nenávidím, ale 186ka jedoucí v hodinovém a půlhodinovém intervalu a jenom na Ládví, je mi k prdu.
Ale uvidíme v květnu.
Ano, dojít z Prosecké ulice ke školám není problém, ale vysvětluj to mládeži, které nevadí poflakovat se půl hodiny před školou a čekat na bližší autobus.
To je hezký, že bude silná doprava z Holešovic přes Českolipskou do Letňan. Jenže znova opakuju, že tyhle dvě linky nám budou k něčemu akorát ve směru na Střížkov. A pak musíš metrem na KB, FR/C nebo až na IP, aby jsi se dostal do centra nebo na tramvaje. Na Vysočanské a na Nádraží Libeň máš větší volbu kam jet. Ideální by byla Palmovka, ale to je vzhledem k rušení autobusáku nesplnitelnej sen. Škoda, je to nádhernej přestup na tramvaje jedoucí po celém městě.
K čemu je, že tam přijedou prázdný autobusy, když už teď jsou místní schopný je skoro celý zaplnit? I když autobus přijede čerstvě z garáží. A to se tu ještě staví nové bytovky. Tohle prostě tři autobusové linky, v dlouhých intervalech a ještě navíc né celodenní, mířící jediným využitelným směrem (Střížkov - pochybuju, že by se někdo táhnul na Letňany) nezvládnou. Proto bych chtěl, aby z Českolipské jezdily 2 linky (nebo jedna pořádná) na B. Aby se to trošku rozdělilo.
U Českolipské bydlím, v pracovní dny tu nastupuju a vystupuju. Jen o víkendu jsem se naučil, že je lepší jezdit autem na Palmovku. Sice takovéhle ježdění autem po Praze nenávidím, ale 186ka jedoucí v hodinovém a půlhodinovém intervalu a jenom na Ládví, je mi k prdu.
Ale uvidíme v květnu.
A dyť na B tam pojede 134!! A vůbec, já chodil čtyři roky na ZŠ Novoborská a jako dojít na Sídl. Prosek nebo Letňanskou neni vůbec žádnej problém, dělal sem to skoro denně, když vim že na té hlavní toho jezdí víc tak nebudu čekat na českolipský, lidem to vůbec nemusí vadit. Hlavní je, že bude silná doprava Holešovice - Bulovka - Pol.Prosek - Letňany. Zase to tam zaplácávat další linkou... to by se musela omezit jinde a už se zase dělá bordel. Odklánět tam 136 nedoporučuju, jak sem řikal, jak by k tomu přišli lidi z clé té druhé poliviny Proseka směrem na Litoměřickou. Kompromisní varianta je ty důležité tangenciální linky vést středem Proseka aby se dostalo na každého a ty "místní" linky aby obsloužili ty kraje. Ale beru že českolipská je poslední dobou trochu expanzivnější než ta jižní část Proseka.
A vim kolik lidí nasedá na českolipský do 186, často tam je butka uplně plná, vim, ale znovu řikám že ve 186 a 210 výrazně ubude lidí z Letňan. Jako hele uvidíš jak to bude v květnu! Uvidíš že si měl zbytečné obavy, ale beru ti je, jestli tam bydlíš, nebo já nevim co s tou oblastí máš společnýho
.
A vim kolik lidí nasedá na českolipský do 186, často tam je butka uplně plná, vim, ale znovu řikám že ve 186 a 210 výrazně ubude lidí z Letňan. Jako hele uvidíš jak to bude v květnu! Uvidíš že si měl zbytečné obavy, ale beru ti je, jestli tam bydlíš, nebo já nevim co s tou oblastí máš společnýho
Prox: Souhlas. Ale přecijen mne štve, že se tady u zastávek Českolipská a Poliklinika Prosek už teď postavily desítky nových bytů (a další se začínají stavět) ale skoro vůbec nic se nedělá s dopravní obslužností téhle oblasti. Za chvilku tady bude bydlet skoro stejně lidí jako na Proseku u Billy.
4021: Intervaly jsou to hezký, ale k čemu mi je, že se budu moct dostat dvěma linkama do Letňan a třema na Střížkov, když lidi chtěj spojení i na metro B (hergot, nechtěli by jste sem dát ty hezký smajlíky, co mají na metrofóru?). Tohle bych právě řešil tou 136kou. Neřekl bych, že by to byla pro zastávku Sídliště Proseks taková velká ztráta. A co se týče toho obsazení 186 z Letňan, tak je opravdu velké, ale z té Českolipské fakt jezdí i tak dost lidí. Stačí se podívat, jak vypadají ráno autobusy, které vyjíždějí z Klíčova a nabírají lidi už na Českolipské.
4021: Intervaly jsou to hezký, ale k čemu mi je, že se budu moct dostat dvěma linkama do Letňan a třema na Střížkov, když lidi chtěj spojení i na metro B (hergot, nechtěli by jste sem dát ty hezký smajlíky, co mají na metrofóru?). Tohle bych právě řešil tou 136kou. Neřekl bych, že by to byla pro zastávku Sídliště Proseks taková velká ztráta. A co se týče toho obsazení 186 z Letňan, tak je opravdu velké, ale z té Českolipské fakt jezdí i tak dost lidí. Stačí se podívat, jak vypadají ráno autobusy, které vyjíždějí z Klíčova a nabírají lidi už na Českolipské.
Štěpán: Já si nemyslim že si Českolipská pohorší.
Měl by tam být proklad 134+186+210 v intervalu 4-10-5. Čili 186+210 nebudou přesně proložený do 6-15-7,5, ale to nevadí, protože ty "okna" vyplni 102 v Holešovicích a v Letňanech zřejmě 233.
No a 134 bude už mít rozumný rozsah provozu, vysočanská - sídl ďáblice v intervalu 12-30-15. Myslim že 136 je nutná "uprostřed". Takové ty metrobusy (136,177,183) by právě měli zůstat uprostřed aby to měli na ně stejně daleko lidi z celého Proseka. Zase nemůžem zapomenout na oblast ulice Litoměřické, jak by ti přišli na odklon 136 přes Českolipskou.
A je fakt že dnešní neúnosnost na 186 je způsobena Letňany. Neřikám, že budou 186 a 210 jezdit prázdný, ale myslim že to bude tak akorát. Kór když Letňany-Holešovice kopírujou metro. Těch lidí ve směru do centra co zůstanou ve 186 a 210 za Letňama bude opravdu zlomek oproti dnešnímu stavu, jen školáci a bulovkáci. Ti budou postupně vylejzat a budou zase nahrazováni místními na českolipský a madlině.
Měl by tam být proklad 134+186+210 v intervalu 4-10-5. Čili 186+210 nebudou přesně proložený do 6-15-7,5, ale to nevadí, protože ty "okna" vyplni 102 v Holešovicích a v Letňanech zřejmě 233.
No a 134 bude už mít rozumný rozsah provozu, vysočanská - sídl ďáblice v intervalu 12-30-15. Myslim že 136 je nutná "uprostřed". Takové ty metrobusy (136,177,183) by právě měli zůstat uprostřed aby to měli na ně stejně daleko lidi z celého Proseka. Zase nemůžem zapomenout na oblast ulice Litoměřické, jak by ti přišli na odklon 136 přes Českolipskou.
A je fakt že dnešní neúnosnost na 186 je způsobena Letňany. Neřikám, že budou 186 a 210 jezdit prázdný, ale myslim že to bude tak akorát. Kór když Letňany-Holešovice kopírujou metro. Těch lidí ve směru do centra co zůstanou ve 186 a 210 za Letňama bude opravdu zlomek oproti dnešnímu stavu, jen školáci a bulovkáci. Ti budou postupně vylejzat a budou zase nahrazováni místními na českolipský a madlině.
-
poliklinikavysocany
- Uživatel
- Bydliště: Kousek od "poliklinika vysočany" u "potoku" "Rokytka"
Ráno jsem jel 177 z vysočanské na prosek a naskytl se mi takovej pěknej obrázek!!!
Omluvte zhoršenou kvalitu mobilu!!! Díky!!!
Omluvte zhoršenou kvalitu mobilu!!! Díky!!!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Absolute, koukám, že zase používáš rychločtení, že?Absolut píše: A vůbec není pravda, že by šotovedení Ropidu chtělo omezovat tramvaje. Jediný úsek TT, u kterého se v jedné z verzí dostavby sítě TT uvažuje s jeo zrušením, je dlouhý cca 1000m a bude v plné délce nahrazen přeložkou
Jinak já metrobusy podporuju, ale bohužel o realizaci si nedělám iluze - takže se bojím, že se pouze 30 autobusových linek přečísluje, dalších 20 překope a 10 se jich zruší - takže si lidé budou muset zbytečně zvykat na nové linkové vedení. Kéž bych se ve svých předpověděch mýlil...
- Absolut
- Moderátor
Zatím v urbanistické studii.