Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Panely a Apex
KGX 63 píše:Taky myslím, že používat se to nesmí. Já bych to udělal jako u autobusů - noční linky inverzně. Vždyť i cedule nočních linek jsou inverzní.
Ty myslíš jen ty noční - zadní, ale ono když to tak vezmeš, tak třeba taková čelní orientace z T3 je také inverzní - bílá číslice na modrém podkladu. Na KT8 je to zase obráceně - modrá číslice na bílém podkladu. Takže, kdyby nařízení platilo i na cedule a ne jen na BUSE, tak by to muselo být jako v Brně, to znamená bílá tabulka a na ní číslice.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano ano MŠ zapomněl9001 píše:S tím inverzním označením linky jste mě přivedli na to, na co MŠ ve svém článku zapoměl. Vozů s elektronockými panely přibývá, ale nějak se u nich neřeší označení výlukové trasy. Asi nejhorší v tomto případě jsou vozy T6,které nemají ani vnitřní teploměr a ono i když magnetetické folie jsou taky vidět pomálu. (Žižkov se s nimi od rekostrukce Ohrady neobtěžuje vůbec a Motol na nočních přejezdech a to i CELODENNÍCH taky).
Taky myslím, že používat se to nesmí. Já bych to udělal jako u autobusů - noční linky inverzně. Vždyť i cedule nočních linek jsou inverzní.MF píše:Každopádně, jiný kraj - jiný mrav. Jako příklad se nabízí Ostrava, kde to mají naopak.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
S tím inverzním označením linky jste mě přivedli na to, na co MŠ ve svém článku zapoměl. Vozů s elektronockými panely přibývá, ale nějak se u nich neřeší označení výlukové trasy. Asi nejhorší v tomto případě jsou vozy T6,které nemají ani vnitřní teploměr a ono i když magnetetické folie jsou taky vidět pomálu. (Žižkov se s nimi od rekostrukce Ohrady neobtěžuje vůbec a Motol na nočních přejezdech a to i CELODENNÍCH taky).
Máš-li na mysli to inverzní rozlišení, tak samozřejmě se kdysi jednalo o jeho využití. Pokud je mě známo, tak se na žádost slabozrakých cestujících, kteří jsou v nějaké "nevidomé organizaci" používá výhradně neinverzního značení linek na elektronických panelech. Prý to lépe přečtou. Každopádně, jiný kraj - jiný mrav. Jako příklad se nabízí Ostrava, kde to mají naopak.KGX 63 píše:Kdo tvrdil, že to nejde?
Používání inverze je tedy zapovězeno a teď nevím jestli to je i v D1/2 (už jsem jí dlouho nečetl a doma ji nemám abych se mrknul), ale pamatuje na to jakýsi stále platný pokyn tehdejšího DN.
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Tento rok se prý chystají oranžové letáky - tak jsem na tu informační kampaň skutečně zvědavý ...stteep píše:vždyť v dřívějších dobách ještě pamatuju že přes prazdninový JŘ bylo vždy modře napsáno PRÁZDNINOVÝ PROVOZ nebo tak něják, ale modrá asi došla nebo kdo ví, že už se to tam dlouhá léta nedává
více: http://www.ceskenoviny.cz/domov/praha/i ... ?id=259406
nebo: http://www.dpp.cz/index.php?q=cs/doprav ... ampan-hura
-
stteep
- Uživatel
vždyť v dřívějších dobách ještě pamatuju že přes prazdninový JŘ bylo vždy modře napsáno PRÁZDNINOVÝ PROVOZ nebo tak něják, ale modrá asi došla nebo kdo ví, že už se to tam dlouhá léta nedáváadam_r píše:Nebo se da taky vytisknout jizdni rad, kde jsou jak prazdniny, tak i mimo prazdniny. V Grenoblu to treba maji oddelene ruznym barevnym podkladem. Brno to ma jako 2 sloupecky vedle sebe. A cestujici to prekvapive pochopili (to je narazka na obvyklou vymluvu).
Problém bude trochu jinde. Provoz 1.a 2.7. by měl být organizován ještě podle neprázdninových JŘ (rozdíly mezi víkendy jsou minimální), navíc spousta lidí teprve odjíždí. Totéž poslední prázdninový víkend. V případě tramvají a výlukového šílenství by určitě nemělo smysl do jízdních řádů přidávat kolonku prázdniny.
Asi tam jsou chytřejší cestující, tady ta stáda by to nepobrala, vždyť mnozí nechápou rozdělí PD/SO/dny prac. klidu). To už bys po nich chtěl moc, aby přemýšleli, jestli mají čím, tak je to stejně pro ně moc práce (jistě ne pro všechny, ale je jich hodně)... Pak je to těžký. Ale to už je dáno povahou národa. Hlavně ta lenost a nezájem snažit se něco pochopit, Čech by všechno nejraději dostal hotové i s oblohou.adam_r píše:Nebo se da taky vytisknout jizdni rad, kde jsou jak prazdniny, tak i mimo prazdniny. V Grenoblu to treba maji oddelene ruznym barevnym podkladem. Brno to ma jako 2 sloupecky vedle sebe. A cestujici to prekvapive pochopili (to je narazka na obvyklou vymluvu).