KT8D5 a KT8D5.RN2P
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Zamýšlená tramvaj KT8D5 se měla stát zcela novým vozidlem s revoluční koncepcí, která měla zcela rozmetat vžité představy o konstrukci. Šlo o mohutné třídílné osminápravové vozidlo o délce přes 30 metrů, které bylo zamýšleno pro obousměrný provoz. Oba prototypy prošly snad nejdelšími zkouškami v historii městské dopravy, které trvaly čtyři roky - 1984-1988. Po jejich ukončení byla vozidla prodána - vůz 0019 odešel do Ostravy, kde byl zařazen jako číslo 1500 a je v provozu dosud. Druhý prototyp měl pohnutější historii, byl prodán v roce 1989 do Moskvy, kde dostal číslo 003. Zde ale zůstal jen rok, a poté byl předán do Volgogradu, kde mu bylo přiděleno číslo 5834. Tam jezdil na expresní tramvajové trati bezpečně ještě v roce 1995. Paradoxně se tak stal jediným vozidlem své řady, který naplnil svůj konstrukční záměr a byl provozován na rychlodráze. Z uvažovaných tisíckusových sérií nakonec sešlo a sériové vozy byly dodány jen do Prahy, Brna, Plzně, Mostu, Ostravy a Košic. Jediný export směřoval do severokorejského Pchyongjangu. Pouze jako ojeté se vozy dostaly do Miskolce a Strausbergu, nepočítáme-li jediný vůz který „zabloudil“ do bosenského Sarajeva.
Kolik je takových jako 9030
Kolik starých kachen má digitální orientaci, jako 9030? Jednou jsem ji viděl z dálky přijíždět a nemohl jsem ji identifikovat - celopantograf, takže to nemůže být T6, a zároveň bez bedny na střeše, takže ani klasická KT8D5, a i bez přídavných světel, takže ani RN2P. 
Re: 9077
To je dobře, že se to „áčko“ povedlo opravit. Tak asi opravdu nebylo nic vážného s rámem a bylo to zlomený je u prvních dveří.demon píše:Tak inspektor Babočka dneska vypátral, že bývalý havarovaný "A" článek z vozu 9002, v současnosti jezdí již opraven inkognito pod pseudonymem 9077...![]()
Vozy 9052 a 9077 tedy mají navzájem prohozené "A" články a nejspíš to tak zůstane i nadále.
Děkuji pátrací agentuře z dílen za rychlé vypátrání.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak inspektor Babočka dneska vypátral, že bývalý havarovaný "A" článek z vozu 9002, v současnosti jezdí již opraven inkognito pod pseudonymem 9077...JaHu píše:Malý dotaz: u 9052 se psalo, že má místo nabořeného "A" článku z 9002 stejný článek z 9027. Ví někdo, jestli má 9077 "A" článek z 9002 (po opravě), nově vyrobený nebo použitý z další KT v pořadí na modernizaci (tuším že 9043)?
Vozy 9052 a 9077 tedy mají navzájem prohozené "A" články a nejspíš to tak zůstane i nadále.
Našel jsem odkaz, ale bohužel z nějakých důvodů již neexistuje, či mi nejde otevří.
archiv/viewtopic.php?t=166&postdays=0&p ... c&start=15
Tady pár podrobností co jsem našel v tomto tématu z loňského března:
archiv/viewtopic.php?t=166&postdays=0&p ... c&start=15
Tady pár podrobností co jsem našel v tomto tématu z loňského března:
Absolut píše: Ad 9006 - nehoda se stala 26.9.1994, vůz byl pak dloouho odstaven, do dílen šel až na podzim 1995 a byl sešrotován.
Re: Kolik jich je?
Tento vůz byl před léty zníčen při dopravní nehodě u vozovny hloubětín.Oskar píše:Jak je to vlastně s počtem kachen. Všude se uvádí, že jich je 47 (včetně rek), ale mají čísla 9001 až 9048 - tedy 48 čísel. Když jsem prošel ta čísla, chybí zmíňka o 9006, resp. 9056. Jak to teda je? Proč se tohle číslo přeskočilo?
Kolik jich je?
Jak je to vlastně s počtem kachen. Všude se uvádí, že jich je 47 (včetně rek), ale mají čísla 9001 až 9048 - tedy 48 čísel. Když jsem prošel ta čísla, chybí zmíňka o 9006, resp. 9056. Jak to teda je? Proč se tohle číslo přeskočilo?
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nevíme, ale zjišťujeme.JaHu píše:Malý dotaz: u 9052 se psalo, že má místo nabořeného "A" článku z 9002 stejný článek z 9027. Ví někdo, jestli má 9077 "A" článek z 9002 (po opravě), nově vyrobený nebo použitý z další KT v pořadí na modernizaci (tuším že 9043)?
Mmch. stejný dotaz už byl položen tušim v sekci KT8D5 a kupodivu i odpověď byla shodná.