7080 píše:Je to jednoduché, obousměrných nebo spíš protisměrných smyček je šest, Bílá Hora, Divoká Šárka, Petřiny, Podbaba, Starý Hloubětín a Ústřední dílny.
Všechny ostatní smyčky jsou jednosměrná obratiště s žádnou nebo jednou či dvěma předjízdnými kolejemi a dvě takzvaná nádraží, Královka(Malovanka) a Dlabačov.
Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Je to jednoduché, obousměrných nebo spíš protisměrných smyček je pět, Divoká Šárka, Petřiny, Podbaba, Starý Hloubětín a Ústřední dílny.2217 píše:J8 se snad pudu rpojít po šárecké smyčce... Mám v otm pořád ještě brajgl. Ale ono i to možná časem idojde...
Všechny ostatní smyčky jsou jednosměrná obratiště s žádnou nebo jednou či dvěma předjízdnými kolejemi a dvě takzvaná nádraží, Královka(Malovanka) a Dlabačov.
Naposledy upravil(a) 7080 dne 06.3.2007 16:54, celkem upraveno 1 x.
- 2217
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ty brďo! TeĎ teprve sem se na to pořádě podívala a nějka jsem nepochopkla "dvoukolejné obratiště". Vždyť do podle obrázku vrací do stejného směru!!! "S předjízdnou kolejí" je mi srozumitelné. V reálu Hostivař, pokud se nepletu. A MMch - co ej pootm Divoká Šárka? TAky předjízdná, na?Isidor píše:Když už jsme u obratišť... nějak nechápu, proč tohle má být "dvoukolejné" obratiště:
a tohle "jednokolejné s předjízdnou kolejí":
Nebo-li - jaký je mezi nimi rozdíl?vždyť je to to samé, akorát jinak uspořádané... minimálně pro možnou manipulaci s vlaky (předjíždění a pod.) jsou totožné. Kdo ty názvy vymýšlel??
))
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jj, toto je největší důvod proč nemám rád trať na barrandov. Nebýt jí, máme pořád na 7,9,10 většinu T6pawel v tématu o reklamách píše:...jinak bravo, krásné fotky. hlavně 6431@22 a to tehdy typické T6-kové hemžení na sídl.řepy v pozadí za 9102. řepská trať pro mě tehdá byla rájem, vydat se sem bylo vysloveně za odměnu.
No. § 28 D1/2Petr píše:Je to zcerla jednoduché...
Jak vypadá DVOUKOLEJNÁ trať? Jsou to dvě koleje, po nichž se jezdí protisměrně - tedy DVOUKOLEJNÁ SMYČKA je stejné koncepce.
A jak vypadá jednokolejná trať?
1. Na jednokolejné trati jezdí tramvaje v obou směrech jízdy po společné koleji.
Takhle se jezdí po jednokolejných smyčkách?
Ale ne, dává to smysl, díky
Jinak co jsem koukal na Googlu, tak asi jen dva weby včetně tohoto (+někdy DP kontakt) takhle rozlišují "kolejnost"
- Proxy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Absolute, bohužel aspirine má trochu pravdu, páč z vizualice v lednové DP-kontaktu není jasné, zda smyčka bude mít přejízdnou kolej nebo nikoliv. V textu článku o nové TT však předjízdná kolej uvedena je.Absolut píše:OK. Já se opravdu nebudu dohadovat o věcech, které si můžu přesně zjistit
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Je to zcerla jednoduché...Isidor píše:Když už jsme u obratišť... nějak nechápu, proč tohle má být "dvoukolejné" obratiště:
Nebo-li - jaký je mezi nimi rozdíl?vždyť je to to samé, akorát jinak uspořádané... minimálně pro možnou manipulaci s vlaky (předjíždění a pod.) jsou totožné. Kdo ty názvy vymýšlel??
))
Jak vypadá DVOUKOLEJNÁ trať? Jsou to dvě koleje, po nichž se jezdí protisměrně - tedy DVOUKOLEJNÁ SMYČKA je stejné koncepce.
A jak vypadá jednokolejná trať?
Když už jsme u obratišť... nějak nechápu, proč tohle má být "dvoukolejné" obratiště:

Nebo-li - jaký je mezi nimi rozdíl?
vždyť je to to samé, akorát jinak uspořádané... minimálně pro možnou manipulaci s vlaky (předjíždění a pod.) jsou totožné. Kdo ty názvy vymýšlel??
))

Nebo-li - jaký je mezi nimi rozdíl?
- aspirine
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
já ty mapky tolik neskoumam spíš se podívám jen kudy to vede ale díkAbsolut píše:V pohodě
Tramvajové tratě se kreslí na počítači a i ty zákresy do fotek se vytváří v kreslicím programu podložením fotky dle souřadnic. Můžu něco doma vyhrabat - nebo vlastně to není potřeba, níže na Proxyho odkazu je to vidět, když si člověk obrázek dobře prohlédne.