Linkové vedení

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 08.1.2007 12:11

demon píše:Přiznám se že jsem tě nepochopil, proč by měli co zdržovat ? A změnu zákona by to nepotřebovalo, stejně jako to nepotřebuje třeba signalizace výhybek, přihlášení do cyklu apod.
Opravdu myslíš že signalizace výhybek není nějak právně zakotvena??? Opravdu myslíš, že nový signál se zavádí tak, že se prostě pověsí svítilna na sloup?

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 08.1.2007 11:53

Demone, ale to je subjektivní názor... Mě tam překážejí tramvaje, tobě auta. :wink: :wink:

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 08.1.2007 11:42

Káem píše:Mě docela fascinujete, jak se upoceně snažíte řešit následky, aniž byste se zamysleli nad příčinami. Resp. nad příčinou: těch tramavají je v Ječný moc. Tohle je třeba řešit a ne nějaký blikačky.
Jdeš na to ze špatnýho konce ! Překážej ti tam auta a ty chceš omezovat tramvaje. Potěmkin by nad tebou zaplesal...
Káem píše:Řidiči by prostě jen prodlužovali ten průjezd na červenou. Navíc by to jistě chtělo změnu zákona (nejméně jednoho, ale spíš dvou).

Přiznám se že jsem tě nepochopil, proč by měli co zdržovat ? A změnu zákona by to nepotřebovalo, stejně jako to nepotřebuje třeba signalizace výhybek, přihlášení do cyklu apod.

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 08.1.2007 11:35

Káem píše:Mě docela fascinujete, jak se upoceně snažíte řešit následky, aniž byste se zamysleli nad příčinami. Resp. nad příčinou: těch tramavají je v Ječný moc. Tohle je třeba řešit a ne nějaký blikačky. :evil:
Nojo, já bejvám většinou na tvý straně, ale kam ty tramvaje z ječný vyštípat?? Dala by se tam jedna linka sbalit v momentě, kdyby jedna linka, ze zbývajících, byla ukončena ze směru od Karlova náměstí na Zvonařce. To znamená 6, 10, 22, 23 ponechat. 16 zkrátit do zastávky Zvonařka, 11 vést v podobné relaci jako teďka, Spořilov-...-IPP (musela by se zřídit stanice na Tylově náměstí)-Náměstí míru-Šumavksá-Flora-...-(dle uvážení, eventuelně Černokostelecká) a 4 po trase (Vršovice, pravděpodobně Čechovo náměstí)-Náměstí míru-IPP-Muzeum-Flora-...-(pravděpodobně Spojovací, udělat z ní napaječ jako kdysi byla podobně 7) a vzít křídlo 9 vytvořit 29 a z Lazarské ji odklonit přes Karlovo náměstí-Palackého náměstí-Zborovovskou po obou, koncích zkrátit na Kotlářku a na Vápenku, dále 7 prodloužit celodenně do Řep. Ale podobná řešení se moc komplikují.

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 08.1.2007 11:05

Absolut píše:Nene Káem, Ty nevidíš příčinu, kterou je strach z omezení IAD
Podívej se do diskuse Francie. Doporučuji i Honzíkovi a podobným, jednak se tam poznají, zařadí se i do politického spektra a navíc si přečtou, kam přehnané snahy vedou (poslední věta opisu)

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 08.1.2007 10:48

Nene Káem, Ty nevidíš příčinu, kterou je strach z omezení IAD

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 08.1.2007 10:34

Mě docela fascinujete, jak se upoceně snažíte řešit následky, aniž byste se zamysleli nad příčinami. Resp. nad příčinou: těch tramavají je v Ječný moc. Tohle je třeba řešit a ne nějaký blikačky. :evil:

Káem
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Káem » 08.1.2007 10:31

demon píše:Druhá možnost je montáž ukazatele času zbývajícího do začátku/konce cyklu na křižovatce Legerova-Nám.IPP a Sokolská-Pokud by řidič věděl kolik mu zbývá času do konce volna, mohl by to víc našlápnout. Takový zařízení neni třeba ani vymýšlet, s úspěchem už se používá jinde.
...
Naivko. Řidiči by prostě jen prodlužovali ten průjezd na červenou. Navíc by to jistě chtělo změnu zákona (nejméně jednoho, ale spíš dvou) .

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 08.1.2007 6:48

Ano, ten Démobův návrh je v několika věcech velmi dobrý.
Už třeba kvůli ukazateli času - myslím že se tady o tom diskutovalo již dříve a myslím, že by to na křiž. IPP bylo k věci! 8-)

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 07.1.2007 23:19

demon píše:Už jsem to sice napsal, ale pro tebe to klidně zopakuju... :wink:

Prodloužením signálu volno pro tramvaje na křižovatce Sokolská-Ječná o cca 3 sec., v okamžiku červené od Mezibranské přijíždí směrem na IPP jen minimum aut z Anglické a průchodnost křižovatky by se tím výrazně nezhoršila.
Druhá možnost je montáž ukazatele času zbývajícího do začátku/konce cyklu na křižovatce Legerova-Nám.IPP a Sokolská-Nám.IPP ve směru KN, protože po slavné reprtáži TV Noha se teď druhá tramvaj v pořadí křižovatkou zbytečně plouží. Pokud by řidič věděl kolik mu zbývá času do konce volna, mohl by to víc našlápnout. A protože jde o křižovatku s pevným cyklem, tak by mohl ukazovat cyklus třeba 30-0 s. se 100% přesností a nebylo by třeba ani prodlužovat signál volno.
Takový zařízení neni třeba ani vymýšlet, s úspěchem už se používá jinde.
Třetí možnost je instalace hlídky PČR, která by ichtyly parkující na kolejích okamžitě kasírovala (třeba by si je odkláněla do Vocelovy, aby nepřekáželi na magistrále).
Jo, jak řikam, chce to jen chtít...
:lol: usměvné, inu já jsem zase dole psal, že prodlužování intervalu je pro spoustu řidičů házení perel sviním. Prodloužení intervalu nic neřešeí, když spousta z vás si dělá naschvály. Tudíž jediné co bych bral je ten časovej ukazatel.

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 07.1.2007 23:14

DJ LA DÉFENSE píše:A jak?? :?
Už jsem to sice napsal, ale pro tebe to klidně zopakuju... :wink:

Prodloužením signálu volno pro tramvaje na křižovatce Sokolská-Ječná o cca 3 sec., v okamžiku červené od Mezibranské přijíždí směrem na IPP jen minimum aut z Anglické a průchodnost křižovatky by se tím výrazně nezhoršila.
Druhá možnost je montáž ukazatele času zbývajícího do začátku/konce cyklu na křižovatce Legerova-Nám.IPP a Sokolská-Nám.IPP ve směru KN, protože po slavné reprtáži TV Noha se teď druhá tramvaj v pořadí křižovatkou zbytečně plouží. Pokud by řidič věděl kolik mu zbývá času do konce volna, mohl by to víc našlápnout. A protože jde o křižovatku s pevným cyklem, tak by mohl ukazovat cyklus třeba 30-0 s. se 100% přesností a nebylo by třeba ani prodlužovat signál volno.
Takový zařízení neni třeba ani vymýšlet, s úspěchem už se používá jinde.
Třetí možnost je instalace hlídky PČR, která by ichtyly parkující na kolejích okamžitě kasírovala (třeba by si je odkláněla do Vocelovy, aby nepřekáželi na magistrále).
Jo, jak řikam, chce to jen chtít...

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 07.1.2007 22:46

demon píše:Těžké řešit to fakt neni, naopak je to velmi snadné, ale muselo by se chtít... :x
A jak?? :?

demon
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od demon » 07.1.2007 22:39

Mapl píše:Bohužel, jak jsem uvedl, je problém, že tramvaje mají málo času na křižovatce IPP na projetí.... Je to těžké řešit. :wink:
Těžké řešit to fakt neni, naopak je to velmi snadné, ale muselo by se chtít... :x

DJ LA DÉFENSE
Uživatel

Příspěvek od DJ LA DÉFENSE » 07.1.2007 22:37

Mapl píše:Magistrála je (bohužel) jedna z nejdůležitějších komunikací v celé Praze a okolí.
Když není možné po ní projet, je to skutečně totální kolpas.
ohužel, jak jsem uvedl, je problém, že tramvaje mají málo času na křižovatce IPP na projetí.... Je to těžké řešit. :wink:
Bohužel? Jak pro koho, já jsem rád, že když jedu z Brna tak jsem v noci doma z okraje města, z Průhonic cca za 15-20 minut, bydlim na Vinohradech, na magistrálu nemůžu říct křivého slova. Ono přece jen je dobré mít jednu tepnu i v centru města.

Mapl
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mapl » 07.1.2007 21:36

Magistrála je (bohužel) jedna z nejdůležitějších komunikací v celé Praze a okolí.
Když není možné po ní projet, je to skutečně totální kolpas.
ohužel, jak jsem uvedl, je problém, že tramvaje mají málo času na křižovatce IPP na projetí.... Je to těžké řešit. :wink:

Odpovědět