Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
já na to říkám totéž, co nedávno: tedy 25 zrušit, 12 cd+ct odklon ve směru z Barrandova z Dělnické na Špejchar, v tomto úseku označena jako "25", 15 prodloužit na BH se standardními provozními parametry včetně vypravení (tedy 2xT). 25 ve dvojicích je vyjma úseku Břevnov-Tržnice zbytečnost, zejména tedy v Kobylisích.
- Mapl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Sirka píše:Psalo se o návrhu ze strany MČ P7 dát 25 do dvojic a 15 nechat - byly by na to vozy? Jak to vidíte do blízké budoucnosti s 15 a 25?
Já bych 25 do těch dvojic dát zkusil. Pochopitelně pouze ve všední dny. O víkendech plná zrovna nejezdí...
A 15 bych ponechal. Ta je obsazená akorát.
Na období Vánoc jako v minulých letech doufám, že bude v soupravě jezdit "4". Už na ROPIDu zjistili, že v tomhle období bývá krušné s ní v sobotu odpoledne jezdit...
-
K-M
pawel píše: (už jsem tento příspěvek uváděl na K-r, tak by mě zajímalo, co tomu řeknete tady..)
To samé co tam
zajímavé, leč krkolomné. Přetěžování tramvají na Letné je dáno nepravidelností intervalů a zpoždění, první tramvaj jede na st 4, druhá na st.3 a třetí na st. 2 a pak zase 7 minut nic. Tradiční problém pokusů o proklady a dogmatu intervalů 8/10/15/20. Až Ropid přestane lpět na grafikonových schématech, bude líp.
Chicht, ta 12 by se prostě na Strossu křížila, nebo míjela (varianta Stross-Tržnice-Dělnická-Výstaviště-Stross- Letná) a nemusíme přečíslovávat.
Taky by se ovšem mohla upravit do trasy Výstaviště-Dělnická-Tržnice-Letná-Chotkovy sady-Malostr.-Barr. a 5 zrušit (a 26 přes Floru), což bych možná dokonce preferoval a ještě ušetříme (já vím šetřit se teď v Praze nechce a nemusí, ale ono to přijde)
Komplexnější řešení ale zřejmě bude vynuceno až tou výlukou po roce 2009: Napaječ Petřin a Liboce l.č.2 v int 4/5/10, zrušená 20 a 18, linky 1 a 26 v int 4/5/10, 8,15,25 jako teď a pobere se to na Letné nádherně.
Budoucnost patří bagrům!
-
K-M
Ten Hladkov - Octarna je vpodstate nezajimavy usek - je tam jen jedna zastavka, ktera nebude obslouzena. Trojska bude jen na 3 mesice, a navic to jde soubezne s metrem.pawel píše:Letenské nám.-Špejchar 10/2007-12/2009 (!!!)
Partyzánská-Trojská 07/2009-10/2009
Špejchar-Prašný most 11/2009-10/2010 (!)
Hládkov-Octárna 12/2007-09/2011 (!)
Ale s tim Spejcharem to bude docela tragicke. Bude potreba vymyslet nejake dlouhodobe reseni, ktere vypadek Hradcanska - Stross nahradi. Idealni by byla provizorni trat na Letne cca 200m jizne od soucasne.
Asi to dopadne tak, ze se bude jezdit pres Malostranskou. Casove to vychazi o 5 minut dele, nez pres Letnou. Cast lidi taky presedla na krtka. Bude ale treba zrevidovat propustnost na svetelnych krizovatkach. Take je potreba pocitat s narustem IGK v dane oblasti. Rozhodne by ale bylo dobre vsechny trate v okoli uvest do stavu, aby nebyla treba zadna dalsi vyluka po dobu cele uzavirky.
čím častěji teď jezdím tramvají přes letnou a holešovice na palmovku, o to víc jsem přemýšlel o řešení neúměrného přetěžování tramvajových linek v relaci Pražská tržnice-VL-Letná a zároveň jistého nadbytku kapacity na Libeňském mostě. tramvaje na letné jsou podle mě vrcholem nekulturního cestování, a to ve všech směrech i většině časových období týdne.
nejprve jsem uvažoval o odklonění linky 3 z VL na Letnou (+prodloužení 12 na Lehovec apod.), podle mých pozorování ale 3 zas tak nevytížená v holešovicích zdaleka není, ba naopak.
pak mě napadla další myšlenka: odklonit linku 12 z Dělnické kolem tržnice na Špejchar. v praxi bych to viděl tak, že by v úseku Barrandov-Nádr.Holešovice jela jako d-12, zde by se změnila na 27, jedoucí v trase NH-Špejchar. v JŘ linek 12 i 27 by byla poznámka typu "Ze zastávky Nádraží Holešovice pokračuje jako linka 27 přes zastávky Dělnická, Vltavská a Letenské nám. do zastávky Špejchar, kde je ukončena." podobné hlášky by se mohly objevit i ve vozidlech na posledních zastávkách před "převléknutím" linky. s převlékáním by nebyl problém vzhledem k nasazení vozů s BUSE na současnou d-12.
variantně, abychom zabili více much jednou ranou a zbavili se zároveň sólo vozů, které jednoznačně negativně ovlivňují stav tramvajové dopravy na P7 (výhybkové kontakty, přeplněnost a z toho plynoucí delší zastávkové pobyty a zejména tristní úroveň kultury cestování), by bylo možno udělat změnu v této podobě: označit navrhovanou 27 jako 25, nynější 25 zrušit, linku 15 zavést ve standardních provozních parametrech (cd, ct, 2xT) a prodloužit do trasy Bílá Hora-Nádr.Hol.-Vozovna Kobylisy.
---
nicméně je asi stejně tento návrh k ničemu, neboť jak jsem se dočetl, bude P7 i P6 v brzké době silně negativně ovlivněna dopady výstavby MO Malovanka - Pelc-Tyrolka. uzavírky tram tratí budou následovné:
Letenské nám.-Špejchar 10/2007-12/2009 (!!!)
i tak by ale odkloněná 12 (resp. 27 (25)) mohla být součástí svazku linek, zajišťující v době výluky přepravu mezi Letenským nám. a Holešovicemi. jak bude vypadat linkové vedení během výluky, to už je ale jiná kapitola. každopádně je současný stav tram dopravy v západo-východním směru na P7 dost tragický.
(už jsem tento příspěvek uváděl na K-r, tak by mě zajímalo, co tomu řeknete tady..)
nejprve jsem uvažoval o odklonění linky 3 z VL na Letnou (+prodloužení 12 na Lehovec apod.), podle mých pozorování ale 3 zas tak nevytížená v holešovicích zdaleka není, ba naopak.
pak mě napadla další myšlenka: odklonit linku 12 z Dělnické kolem tržnice na Špejchar. v praxi bych to viděl tak, že by v úseku Barrandov-Nádr.Holešovice jela jako d-12, zde by se změnila na 27, jedoucí v trase NH-Špejchar. v JŘ linek 12 i 27 by byla poznámka typu "Ze zastávky Nádraží Holešovice pokračuje jako linka 27 přes zastávky Dělnická, Vltavská a Letenské nám. do zastávky Špejchar, kde je ukončena." podobné hlášky by se mohly objevit i ve vozidlech na posledních zastávkách před "převléknutím" linky. s převlékáním by nebyl problém vzhledem k nasazení vozů s BUSE na současnou d-12.
variantně, abychom zabili více much jednou ranou a zbavili se zároveň sólo vozů, které jednoznačně negativně ovlivňují stav tramvajové dopravy na P7 (výhybkové kontakty, přeplněnost a z toho plynoucí delší zastávkové pobyty a zejména tristní úroveň kultury cestování), by bylo možno udělat změnu v této podobě: označit navrhovanou 27 jako 25, nynější 25 zrušit, linku 15 zavést ve standardních provozních parametrech (cd, ct, 2xT) a prodloužit do trasy Bílá Hora-Nádr.Hol.-Vozovna Kobylisy.
---
nicméně je asi stejně tento návrh k ničemu, neboť jak jsem se dočetl, bude P7 i P6 v brzké době silně negativně ovlivněna dopady výstavby MO Malovanka - Pelc-Tyrolka. uzavírky tram tratí budou následovné:
Letenské nám.-Špejchar 10/2007-12/2009 (!!!)
i tak by ale odkloněná 12 (resp. 27 (25)) mohla být součástí svazku linek, zajišťující v době výluky přepravu mezi Letenským nám. a Holešovicemi. jak bude vypadat linkové vedení během výluky, to už je ale jiná kapitola. každopádně je současný stav tram dopravy v západo-východním směru na P7 dost tragický.
(už jsem tento příspěvek uváděl na K-r, tak by mě zajímalo, co tomu řeknete tady..)
-
K-M
Některá opatření z poslední doby tak vypadají, třeba ty polookružní linky při výluce Ohrada, když šlo linkové vedení změnit jednoduše a logicky - vážně se zabývám myšlenkou, že někam do nějaké příslušné funkce přišel nějaký čerstvě vyštudovaný šotouš.218 píše:Tak to jasné, jak to dopadne![]()
Btw. Nevymyslel tu 11 z Vokovic nějaký šotouš, kterému je líto, že tam před 30 lety jezdila a už nejezdí?
Tak to jasné, jak to dopadneK-M píše:... půjde o to, jestli bude špičkový int. 10 minut a 11 dál vyjíždět z Vokovic, nebo jestli se zachová 8 minut a 11 vyjede jen ze Strašnic a maximálně z Pankráce a Žižkova i za cenu stěsnání vozů ve vozovnách a přesunů řidičů.
Btw. Nevymyslel tu 11 z Vokovic nějaký šotouš, kterému je líto, že tam před 30 lety jezdila a už nejezdí?
-
DJ LA DÉFENSE
Ano přesně tak, kde se berou vůbec prachy na vyjíždění 11 z Vokovic, Kobylis , 21 z Hloubětína???K-M píše:10/16/4 jsou maskované 22/23, 15/25 nebo 9.
Problém pražské MHD přijde odjinud než čekáte: Vydává se moc peněz neefektivním způsobem. Jen proto je pražská MHD na vcelku dobré úrovni a ještě zbyde na plýtvání. Velký boj bude o to aby se omezilo plýtvání ale ne kvalita. Z prognózy vývoje HDP plyne, že to nastane nejpozději napřesrok.
Ilustrativně (nevysvětlujte mi nic, je to příklad, abyste pochopili, kde ten pes, resp. celá smečka psů, je zakopána): půjde o to, jestli bude špičkový int. 10 minut a 11 dál vyjíždět z Vokovic, nebo jestli se zachová 8 minut a 11 vyjede jen ze Strašnic a maximálně z Pankráce a Žižkova i za cenu stěsnání vozů ve vozovnách a přesunů řidičů.
-
K-M
10/16/4 jsou maskované 22/23, 15/25 nebo 9.
Problém pražské MHD přijde odjinud než čekáte: Vydává se moc peněz neefektivním způsobem. Jen proto je pražská MHD na vcelku dobré úrovni a ještě zbyde na plýtvání. Velký boj bude o to aby se omezilo plýtvání ale ne kvalita. Z prognózy vývoje HDP plyne, že to nastane nejpozději napřesrok.
Ilustrativně (nevysvětlujte mi nic, je to příklad, abyste pochopili, kde ten pes, resp. celá smečka psů, je zakopána): půjde o to, jestli bude špičkový int. 10 minut a 11 dál vyjíždět z Vokovic, nebo jestli se zachová 8 minut a 11 vyjede jen ze Strašnic a maximálně z Pankráce a Žižkova i za cenu stěsnání vozů ve vozovnách a přesunů řidičů.
-
DJ LA DÉFENSE
-
DJ LA DÉFENSE
DP v životě nemůže přilákat nové cestující za současného stavu, ať už vedení, ať už linkové vedení, řidiči tramvají, ať už vozidla, interval... a jéje. Docela se az tohoto stavu divím, že i přesto tolik lidí jede MHD, pokud vím, dopadli jsme v Evropě velice dobře podle posledních průzkumů. A to tu nemáme bezbarierové vstupy všude (chápu, že leckde je to problém), moderní nízkopodlažní vozidla (neargumentujte prosím 2 Škodovka a cca 8 kačenama), vcelku slušné jsou autobusy (i když Paříž například jiné než nízké nemá (ale u nás to chce čas a i to jsem ochoten pochopit)), další nedostatky jsou například, že nám v centru města jezdí velice málo autobusovýych linek, neříkám prošpikovat to, ale tramvaj a metro je trochu málo a někma by skutečně stálo za to vzít Midi busy eventuelně normální... A je toho ještě hodně. Informovanost je mizerná, profesionálnost některých zaměstnanců také, počínaje TM,...