Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Absolut
- Moderátor
Ad Adam_r: Tohle jsem se už také snažil marně vysvětlit.
Téčka v 50-60. letech byla obrovský šok.
Kachny v počátku 90. let byly taky podpásovka.
Určitě tady je někdo, kdo pamatuje všechny ty zákazy potkávání
a výběr linek pro kachny v 1989-1990, když jich nejednou bylo hafo.
Proti tomuhle je nějaký žraní oblouků nic.
Téčka v 50-60. letech byla obrovský šok.
Kachny v počátku 90. let byly taky podpásovka.
Určitě tady je někdo, kdo pamatuje všechny ty zákazy potkávání
a výběr linek pro kachny v 1989-1990, když jich nejednou bylo hafo.
Proti tomuhle je nějaký žraní oblouků nic.
V 60 letech se zacali kupovat do Prahy vozy, ktere meli pro prazskou sit uplne odlisnou konstrukci, a byly nevhodne diky sve hmotnosti, prujezdnemu profilu, a nemoznosti pouziti vlecnakuSheep píše:Neviem ale podla mna ajtak nieje skoda 14T stavana prave na prazske trate vzhladom na uplne odlisnu konstrukciu...
Byly radove nevhodnejsi, nez 14T do dnesni site.
Asi se zas budu muset naší Porschetrou projet, pač jsem s ní jel naposled v dubnu. Pokud jsem seděl v neseném článku, tak byla jízda naprosto perfektní (lepší než v jakékoliv T, KT !) a např. na zmiňovaném křížení na Palačáku to bylo uplně v poho. Pak jsem tam jel i nad podvozkem a taky žádný problém. Rovněž mi nepřipadalo, že by byla nějak moc hlučná.
No jsem zvědav jak tedy 9111 pojede teď.
No jsem zvědav jak tedy 9111 pojede teď.
Také můžu jednu přidat. Jezdím ze SN autobusem dál, a tak na té zastávce čekám dost často. Běžně projíždějích T3/T6 si ani nevšimnu. Ale kdykoliv kolem mě projela 9112, všimnul jsem si hned. Ne díky jejímu úžasnému vzhledu (ze zastávky se dívám opačným směrem než na TT), ale díky neskutečnému hluku. A to je zde pouze mírný oblouk. A nešlo jen o průjezd oblouku, na té tramvaji snad rezonují všechny plechy.Kerberos píše:Zeptám se takhle, má někdo nějakou osobní, vlastní a prokazatelnou (objektivní, změřenou a ne z doslechu nebo z názoru) špatnou zkušenost s Poršetrou?
Upřímně řečeno - nechci tu vyvolávat nedávno udušenou flamewar, ale jak dopadla 9112, to pořád ještě nevím. Nebral bych to jako argument, dokud nebude oficiální společné memorandum se stejným názorem DP a Škodovky podpořené výsledkem policejního šetření a posudkem soudního znalce. Nebo už to je venku?
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Osobní zkušenost č.1: První jízda 14T z Modřan až na Palačák bez námitek, snad jen na vjezdu do smyčky Dvorce jsem měl trošku strach že už je venku, ale křížení na Palačáku bylo to nejhorší co sem v tramvaji do té doby zažil. Pocit jako na žebřiňáku po dlažbě a to celé nekonečně dlouho. Pravda od té doby už sem si zvyknul a ze sna se již nebudím...Kerberos píše:Zeptám se takhle, má někdo nějakou osobní, vlastní a prokazatelnou (objektivní, změřenou a ne z doslechu nebo z názoru) špatnou zkušenost s Poršetrou?
Zkušenost druhá: Zhruba co měsíc je u nás na opravě (spojky) a kola jsou po roce zralý na výměnu.
Design na mě působí hrozně, vnitřek radši nehodnotim...
Objektivně, změřeně, prokazatelně, tedy papírově je to kvalitní vůz pro třetí tisíciletí...
Dodatek: omlouvám se za nepatřičnou a neprokazatelnou zmínku o jednom konkrétním voze 14T, proto jí mažu a sypu si popel na hlavu, že sem to vůbec vypustil z huby (ruky).
Naposledy upravil(a) demon dne 02.10.2006 23:13, celkem upraveno 2 x.
-
Kerberos
No, nechtěl bych být jízlivý, vidím, že to říká ale pořád dokola jen úzká skupina lidí a publikuje to dokonce i v tisku. Ta tramvaj je šitá na Prahu pro pražský priejazdný profil a diskuse o nevýhodách nebo výhodách té tramvaje nebo použitých koncepcií i mezi odborníky je nekonečná. Z toho si beru ponaučení, že spíš záleží na osobní zatíženosti jedním či druhým nebo třetím i dalším typem tramky a není to ani v technických vlastnostech týhle tramvaje.Mapl píše:Tak to máš pravdu. Já se v technických věcech tramek moc nevyznám, ale už to říkalo hodně lidí a dokonce to bylo řečeno i v tisku...![]()
Zeptám se takhle, má někdo nějakou osobní, vlastní a prokazatelnou (objektivní, změřenou a ne z doslechu nebo z názoru) špatnou zkušenost s Poršetrou?
Re: 9112
jojo, je prece daleko jednodussi odvest tramvaj tam a zpet, nez nalozit par dilu do dodavky prijet s tim do Prahy.trainzjohny píše:Spíš bych tipnul, že ještě ani nevědí jestli ji opraví u nás, nebo jí povezou do škodovky. Máme přeci hodně úředníku, tak je nechme jednat.
-
Kerberos
Re: 9112
To se už ví. Do Plzně nemusí. Škodovka má teď svých starostí dost s výrobou série do konce roku, takže se ani nehrne do opravy vlastní silou. Spíš bude problém s náhradními díly, protože se určitě perou o kapacitu s dodávkami pro běžnou výrobu.trainzjohny píše:Spíš bych tipnul, že ještě ani nevědí jestli ji opraví u nás, nebo jí povezou do škodovky. Máme přeci hodně úředníku, tak je nechme jednat.