Pokud vim, tak koleje jsou tam 2 s tim, ze ta leva (z pohledu od Evropske) se vpodstate nepouziva. Takze by 26 mohla otacet na ni s tim, ze vyjezdy by byly po te "prave" koleji jako normalne. (pro rypaly - k vyhybce by se postavil vyhybkar pro urychleni manipulace)Radek píše:No ale to je sakra rozdíl, jestli je to v přímém směru nebo z boční ulice. Kromě toho by se na té kusé koleji musel měnit směr jízdy, což zase chvíli trvá atd.
Výluky a jiná omezení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No ale to je sakra rozdíl, jestli je to v přímém směru nebo z boční ulice. Kromě toho by se na té kusé koleji musel měnit směr jízdy, což zase chvíli trvá atd.K-M píše:Inu, za normálních podmínek se tam nacpe 15 vlaků, že. Takže je to vlastně méně. Sice v přímém směru, ale nacpe. No a kvůli jedné hodině to nebudeme provozovat zbylých 23 hodin? Ale i ten víkend by se dal. jenže holt: ..."dycky se to tak dělalo".
-
K-M
Inu, za normálních podmínek se tam nacpe 15 vlaků, že. Takže je to vlastně méně. Sice v přímém směru, ale nacpe. No a kvůli jedné hodině to nebudeme provozovat zbylých 23 hodin? Ale i ten víkend by se dal. jenže holt: ..."dycky se to tak dělalo".Radek píše:No dobře, tak já budu pokračovat ve svých pustých výmyslech, které nemají nic společného s realitou. Mezi 6 a 7 ráno vyjede z vozovny Vokovice 22 vlaků. K tomu připočítej tak jednu výměnu, a do toho chceš nacpat 7,5 spoje? Při světelně řízené křižovatce bez preference? .
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No dobře, tak já budu pokračovat ve svých pustých výmyslech, které nemají nic společného s realitou. Mezi 6 a 7 ráno vyjede z vozovny Vokovice 22 vlaků. K tomu připočítej tak jednu výměnu, a do toho chceš nacpat 7,5 spoje? Při světelně řízené křižovatce bez preference? Varianta s výlukou vždy jedné koleje a víkendovými výlukami obou se mi už zamlouvá víc, ale záleží na tom, co se tam přesně dělá, jestli by to opravdu šlo.K-M píše:Když se líbí policii zatahování, tak z legislativního hlediska je jedno, jestli se tak děje u 30 vlaků denně nebo u 8 vlaků za hodinu. Jedna kolej stačí -odpočívat se bude v Hostivaři. Tak co si ještě vymyslíš?
-
K-M
Jo ještě - anebo bych smyčku opravil pěkně kolej po koleji a 26 se otáčela tam. A u vozovny by se obracelo jen chvíli při opravě jediného klíčového křížení. To je neštěstí, že nevím kolik stojí provoz 36 a NAD a kolik by stály tyto organizační opatření. Ale zdravý rozum mi říká, že myslet je lacinější. Bohužel, u DP jsou placeni od ježdění.
Ostatně, co ale chci, už ten kaliforňan je pokrok, ještě nedávno by se to ukončilo na ČV a jezdila NAD z ČV celou dobu. Ale vsadil bych se , že příští oprava smyčky DŠ užbude jak popisuju já...
Ostatně, co ale chci, už ten kaliforňan je pokrok, ještě nedávno by se to ukončilo na ČV a jezdila NAD z ČV celou dobu. Ale vsadil bych se , že příští oprava smyčky DŠ užbude jak popisuju já...
-
K-M
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Celá vozovna Vokovice je napojená jedinou kolejí, na která by měla probíhat manipulace 26? A pochybuju, že by se to líbilo policiiK-M píše:Jednoduše: 20 zkrátit na ČV a 26 obracet u vozovny Vokovice, výstupní v zast zc, nástupní v ulici před vratama. Žádná NAD, žádný výjezdy z Hloubětína. Maximálně vyčlenit jednoho chlapa na couvání, aby řidič nevylézal do ulice - ale když to jde při zatahování, proč by to nešlo při výlukovém obracení. Opět bych tuto výluku nechal autorovi strhnout ze mzdy.
-
K-M
8750: To je moc dobrý, kvůli výluce jednoho obratiště bordel po celý Praze.
Ostatní:
Jednoduše: 20 zkrátit na ČV a 26 obracet u vozovny Vokovice, výstupní v zast zc, nástupní v ulici před vratama. Žádná NAD, žádný výjezdy z Hloubětína. Maximálně vyčlenit jednoho chlapa na couvání, aby řidič nevylézal do ulice - ale když to jde při zatahování, proč by to nešlo při výlukovém obracení. Opět bych tuto výluku nechal autorovi strhnout ze mzdy.
Ostatní:
Jednoduše: 20 zkrátit na ČV a 26 obracet u vozovny Vokovice, výstupní v zast zc, nástupní v ulici před vratama. Žádná NAD, žádný výjezdy z Hloubětína. Maximálně vyčlenit jednoho chlapa na couvání, aby řidič nevylézal do ulice - ale když to jde při zatahování, proč by to nešlo při výlukovém obracení. Opět bych tuto výluku nechal autorovi strhnout ze mzdy.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Re: Výluka DŠ
Dochází ti jedna maličkost? Kvůli výluce smyčky Divoká Šárka (ničemu jinému) zatáhneš do odklonových tras linky, které se v téhle oblasti ani neobjeví... (1, 15, 25, 24), a z pozice cestujího, který bude chtít jet z Těšnova přímo na Červený Vrch ti asi poděkuju, protože stejně přestupovat někdo bude muset.... Navíc v Praze prosím máme přestupný tarif. Pořád je menší zlo odklonit linku 2 do Podbaby. I když se tu naskýtalo úplně elegantní řešení - 20 a 26 zkrátit na ČV, 2 nechat na ČV též. Mohla střídavě manipulovat na různých kolejích a tím si její řidiči vybírat přestávky.8750 píše:Tak jsem nad tou výlukou popřemýšlel, jak ji vyřešit alespoň částečně bez přestupování, a napadlo mě toto:
1 zrušena
15, 25 na Spojovací (příp. 15 jen na Vápenku)
20 zkrácena na Červený vrch
24 zkrácena do Kobylis
26 na Petřiny
NTD - vlaky KT, standardní interval
35 Ládví - Palmovka - Vltavská - Hradčanská - Divoká Šárka (střídané přestávky na Palmovce)
36 Divoká Šárka - Špejchar
Berte to spíše jako teoretický návrh do diskuze.
Výluka DŠ
Tak jsem nad tou výlukou popřemýšlel, jak ji vyřešit alespoň částečně bez přestupování, a napadlo mě toto:
1 zrušena
24 zkrácena do Kobylis
26 na Petřiny
35 Ládví - Palmovka - Vltavská - Hradčanská - Divoká Šárka (střídané přestávky na Palmovce)
1 zrušena
24 zkrácena do Kobylis
26 na Petřiny
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Možná jde taky o shodnost s 2. etapou, kdy bude vyloučeno obratiště Červený vrch a 2 pojede pořád do Podbaby.Petr píše:Jenže, vycházejme z faktu, že prostě na provoz dvou plnocenných linek (24 a 8) nejsou obousměrné vozy. Navíc by byl velký problém s vybíráním přestávek - Na Divoké Šárce by to nešlo a na Vysočanskou se 8 taky moc nevejde... A co se týče vedení 2 a 26 - ono se asi řešilo, zda raději nechat jet bez přestupu cestující plnohodnotné linky (26), nebo linky 2, která ani nejezdí celý den a do provozu zasahuje jen okrajově.