Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Akribius
- Uživatel
- Bydliště: nedaleko stanice linky 5 Veitvet a přímo u stanice busu 60 Veitvetstubben
Mimochodem,kolik by jich letos mělo přijít?
Zatím asi není nutné dělat kurzy pro více jak 25-30 řidičů,protože těch tramvají do konce roku bude v Motole tak 10 a to možná přeháním uvážím-li,že každá druhá bude asi po oživení dána do SA.
Zkušební provoz s lidma je povolen do 30.6.t.r. pak by se měla tramvaj do mrtě rozebrat a zkontrolovat opotřebení a pokud to bude OK,tak by mohla být homologována.Ale jaký bude postup,vzhledem k politickému prosazení co nejkratší doby pro první nasazení,si netrofám ani odhadovat.Pravdou je,že vozy T6 těch much měly opravdu výrazně více.U nich se dá říci,že nebýt dobrých depáků,tak snad ani nejezdí.
Zatím asi není nutné dělat kurzy pro více jak 25-30 řidičů,protože těch tramvají do konce roku bude v Motole tak 10 a to možná přeháním uvážím-li,že každá druhá bude asi po oživení dána do SA.
Zkušební provoz s lidma je povolen do 30.6.t.r. pak by se měla tramvaj do mrtě rozebrat a zkontrolovat opotřebení a pokud to bude OK,tak by mohla být homologována.Ale jaký bude postup,vzhledem k politickému prosazení co nejkratší doby pro první nasazení,si netrofám ani odhadovat.Pravdou je,že vozy T6 těch much měly opravdu výrazně více.U nich se dá říci,že nebýt dobrých depáků,tak snad ani nejezdí.
-
Bogy.B
Porschetra jezdí téměř stejně, jen s menším zpožděním ...MOp píše:nikoliv.
viz uvodnik:
V sobotu 28. a v neděli 29. ledna proběhne další den bez jízdních řádů. V tyto dny budou mít řidiči tramvají stanoveny pouze odjezdy a příjezdy z a do konečných zastávek. Cílem akce je zjistit optimální jízdní doby.
-
MOp
nikoliv.pawel píše:Jezdí se dneska už "s" jízdními řády? předem dík za odpovědˇ.
viz uvodnik:
V sobotu 28. a v neděli 29. ledna proběhne další den bez jízdních řádů. V tyto dny budou mít řidiči tramvají stanoveny pouze odjezdy a příjezdy z a do konečných zastávek. Cílem akce je zjistit optimální jízdní doby.
Ani bych se nedivil, že právě tahle zkouška stála za vznikem malé fámy, když mi pár lidí z Barrandova říkalo, že se těší na novou tramvaj, protože bude z kopce mnohem rychlejší.Any píše:Z Brndova dolu se zkouselo jet 60 km/h.
Ti budou v provozu zase zklamaní
Autobus holt budil dojem rychlejšího přesunu, když se tak "hezky" třásl v hlubočepských zatáčkách, takže po něm pár lidí pořád teskní.
PS.: Díky adminovi za bleskovou odpověď.
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Re: Dostane se 9111 na jiné linky?
Zatím bude nasazována (pokud poveze cestující) jen na linku 3, počítá se s ní i během výluky v ModřanechMarkýz píše:Bude 14T nasazována do provozu s cestujícími i na přelomu února a března při výluce v Modřanech avizované v úvodníku PrT?
Neuvažuje se výhledově o jejím nasazení na jinou linku (nejspíš 12,13 nebo 14) v čase této výluky?
A kdy začne najíždět svou porci kilometrů vůz 9112?
-
MOp
Dostane se 9111 na jiné linky?
Bude 14T nasazována do provozu s cestujícími i na přelomu února a března při výluce v Modřanech avizované v úvodníku PrT?
Neuvažuje se výhledově o jejím nasazení na jinou linku (nejspíš 12,13 nebo 14) v čase této výluky?
-
DavidD
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Nikoliv, protože pokračují kurzy pro řidiče, je reálné, že bude občas z provozu stahována. A nezapomínejme, že jde o zkušební provoz s cestujícími. Upřímě to, že vyjela měsíc a půl po předání do Prahy s lidmi považuji za zázrak. Pokud si vezmu, že T6A5 začaly lidi vozit půl roku po předání prvního vozu a šlo o cca 15 let starou verzi tramvaje (pravda s inovovanými komponenty)...Afenot píše:14T bude jezdit každý den, pokud nebudou nějaké problémy, že ano??
To by chtělo podrobnosti. Že by problém s přepětím při rekuperaci? Nebo jen náhoda? To 5 min zdržení přes centrum mi jedno nepřijde. Je to poměrně dost na to, že 3 žádnými divokými oblouky neprojíždí.Marek B. píše:Musím se upřímně přiznat, že mě se také líbí čím dál tím víc. Vozil jsem se jí bez přestávky 3.5 hod. a musím říci, že jsem si to opravdu užil. Jízdní vlastnosti má dobré. Na Vodárnu, kde jsem na ni čekal mi také přijela ZC s pětiminutovým spožděním, ale to je jedno. Zažil jsem zajímavou příhodu. Před námi z Modřan jela 21 s tyristrovou výzbrojí a když jsme brzdili a ona se rozjížděla, tak jí zajiskřilo za zadními koly a prudce se zastavila. Nakonec vjela na smyčku Dvorce a my jsme ji předjeli:). Také děkuji přítomnému personálu za ochotu odpovídat na otázky.