Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
KM
Poršák: No 15 přežije. To chtěla P6 a 7. Takže maximálně hýbat s 25. Zřejmě zkrácení na Palmovku a Vypich a provoz jen v PD. 12 zkrácená na Výstaviště. A ušetříte taky. Z obou větví ve Vysočanech nemůžou chtít mít spojení úpně všude takže tam nic.
Myslím že změny nebudou tak veliké, jak vypadají koncepce. Volby. Víte? A každá změna , i k lepšímu vyvolává nas*anost kaštanstva, které jest i voličstvem. Sliby jsou lacinější a nena*e*ou. tak se to slíbí (=čtěte: Tak se zveřejní koncepce)
Myslím že změny nebudou tak veliké, jak vypadají koncepce. Volby. Víte? A každá změna , i k lepšímu vyvolává nas*anost kaštanstva, které jest i voličstvem. Sliby jsou lacinější a nena*e*ou. tak se to slíbí (=čtěte: Tak se zveřejní koncepce)
Mozna castecne tim, ze 15 nabizi jinou trasu. Ortenovo nam., NH, vystaviste a Veletrzni nejsou uplne nezajimave lokality a pro smer na Hradcanskou se tam jiste najdou dalsi cestujici nejenom ti od Palmovky. Jak je to s opacnym smerem nevim.8750 píše:Zajímala by mě jedna věc. Do roku 1998 dlouho stačila v relaci Palmovka-Hradčanská 1 linka 2xT (jednička). Po změnách k ní přibyla 25 - taktéž 2xT. V roce 2003 byla 25 rozdělena na 15 a 25 1xT, ale kapacita zůstala fakticky zachována, a najednou nestačí. Čím to bylo způsobeno?
-
KM
Jednoduché. 25 jezdí plná ve špičky ve směru BH v úseku Tržnice-Letná pokud přijede před jedničkou a ani na Strossu před ní nevjede 8. Když je splněno těchto několik podmínek současně, tak je na st. 4. No a šotouši z toho dělaj případ na celou trasu, což samozřejmě není pravda.8750 píše:Zajímala by mě jedna věc. Do roku 1998 dlouho stačila v relaci Palmovka-Hradčanská 1 linka 2xT (jednička). Po změnách k ní přibyla 25 - taktéž 2xT. V roce 2003 byla 25 rozdělena na 15 a 25 1xT, ale kapacita zůstala fakticky zachována, a najednou nestačí. Čím to bylo způsobeno?
-
Poršák
No, když se podíváte na záměry organizace MHD 2006, které jsou dostupně třeba na http://www.citybus.cz, zjistíte, že se plánuje omezení kapacity na Kobylisy. Omezení je pravděpodobné v rozsahu 1xT. Když vezmete 15, zůstane Vám 25, která se bude zdvojovat a efekt omezení mizí. 25 se má zdvojovat zejména kvůli úseku Vltavská - Břevnov a změna trasy v Libni nehraje roli. Navíc vytvoří přímé spojení Vysočan a Tržnice (-Vltavské), které teď není, zatímco současná 8 kopíruje metro až na Náměstí Republiky. Nová 8 by naopak spojila nádraží v Libni s oblastí Karlína (tj. rovněž dnes neexistující). Desítka by nahradila (jak je tomu ostatně i teď ve výluce) 25 od Kobylis k vozovně a na Sídliště Ďáblice zůstane 17 a 24 (případně +15).DavidD píše:No já ani moc nechápu k čemu by to bylo dobrý?Myslim si že by stačilo dát 2xT3 na 25 to by bylo vhodný!Ale kdyby jezdila 25 do hloubětína tak by to už zase částečně postrádalo účinost.To spíš tam dát 15 s 1xT3 a 25 nechat.
-
DavidD
-
KM
-
Poršák 195.113.127.187
Změny linkového vedení (duben 06?)
Zdravím, není tu mezi diskutujícími někdo, kdo by měl blízko k Ropidu? Slyšel jsem totiž (ale z kdoví kolikáté ruky šotouších zdrojů), že má dojít k následujícím trvalým změnám: linka 8 Podbaba-...-Balabenka-Sazka Aréna-Nádr.Libeň; linka 10 Sídliště Řepy-...-Kobylisy-Líbeznická-Vozovna Kobylisy; linka 25 Bílá Hora-...-Palmovka-U Svobodárny-Nádr.Vysočany (dosazení druhého vozu). Fakt je, že mi to příjde logické, ale nevím jestli je to pravda. Můžete to někdo prosím potvrdit nebo dementovat??? 
-
K-M
Re: KM
Víš Honzíku, ten autobus je tam od roku 1974. Takže tam nebude pro nic za nic. Tož asi tak k těm mejm kecum. Než ty tomu rozumí líp každej.Honzík píše:KM tvrdí (...) že tomu rozumí lépe.
Rozdíl mezi mnou a MŠ je právě v tom, že on je odborník, kdežto já obyčejnej kaštan, kterej se v těch busech a tramvajích tlačí.
MŠ: Hned se ti omlouvám, ale ty to pochopíš, viď
Není to sice úplně k věci, ale celkem mě překvapilo, že na nové verzi orientačních schémat ve vozech metra (kt. obsahuje např. další bezbariérové stanice - Pankrác, Budějovická,... už z tisku) není vůbec vyznačena TT Kobylisy - Sídliště Ďáblice
Ne že bych se obával zrušení, ale přijde mi to jako sprostý útok proti tramvajím 
- Mapl
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, v tu dobu zhruba a provoz IV.C2 na to taky bude mít určitě vliv.8750 píše:Nezná někdo z vás alespoň předběžné zákulisní informace o změnách linkového vedení v oblasti P8(oslabení Kobylis, Troje a Zenklovy, posílení směr Harfa) Předpokládám, že budou uskutečněny v souvislosti s obnovením provozu do Ďáblic.