Příspěvek
od Jenki » 25.10.2005 10:15
Mám tady pár obrázků mizejících "klasických" tramvají v západním Německu, zejména v mé oblíbené aglomeraci Rhein - Ruhr...
1. Rheinbahn Düsseldorf - soupravy Düwag GT8+B4 pomalu dožívají na linkách 701 a 707. Dávám jim čas ještě tak maximálně do konce příštího roku...
2. Dortmund - Düwag M8 na lince 403 do Wickede. Tahle linka je vůbec bomba, hlavně závěrečný "vesnický" úsek v jednokolejce s výhybnami a desetiminutovým intervalem. Tohle je ale obrázek z centra města - příští rok na MS ve fotbale tam už nebude jezdit nic, vše se zahrabává pod zem...
3. BOGESTRA - Düwag M6 v centru Bochumi. Zde jsou již tunely téměř hotovy včetně kolejí a technologie, městský úsek nedožije jara...
4. Köln - posledních 16 "klasických" Düwagů přežívá na lince 6 provozované jen v pdš. Do konce roku budo nahrazeny novými vozy Bombardier, a pak směr šrot nebo Turecko.
BTW jeden postřeh : 99% českých zájemců a šotoušů se zajímá primárně o ex-DDR, zatímco mě provozy typu "moře T4+B4" nebo "15xKT4 na 3 linkách" vůbec nebaví. Jsem ve své zatíženosti na Düwagy a Ruhrgebiet v CZ zcela osamocen, nebo existuje nějaký podobný magor?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.