dle politickych proklamaci ma druhy vuz dorazit jeste do konce roku, cemuz ja osobne neverim. paklize je pravda, ze pujde do santusic, muzeme vypsat sazky, za jak dlouho vykoleji.9001 píše:Souhlas. Na co ti je super vozový park ,když ti nebudou mít kde jezdit nebo hůř když ti vykolejí ...
Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MOp
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas. Na co ti je super vozový park ,když ti nebudou mít kde jezdit nebo hůř když ti vykolejí ...Yvona píše:Zkus se projet tramvají na Řepy, pak do Kobylis z Palmovky, po Libeňáku, pak po Nuselském údolí, křižovatka Letenský tunel, Palackého náměstí, některé další pražské mosty. O dvorech některých vozoven ani nemluvím. Možná změníš názor, co se týče krásy našich kolejí.Tom píše:Když už ste u těch investic, tak já si myslím, že nyní by se mělo hlavně investovat do vozovýho parku, který je hodně zastaralý. V porovnání s tímto jsou koleje jako nové.
-
Yvona
Zkus se projet tramvají na Řepy, pak do Kobylis z Palmovky, po Libeňáku, pak po Nuselském údolí, křižovatka Letenský tunel, Palackého náměstí, některé další pražské mosty. O dvorech některých vozoven ani nemluvím. Možná změníš názor, co se týče krásy našich kolejí.Tom píše:Když už ste u těch investic, tak já si myslím, že nyní by se mělo hlavně investovat do vozovýho parku, který je hodně zastaralý. V porovnání s tímto jsou koleje jako nové.
-
Martin-KT8D5.RN2P
No já spíš myslel, jak pozná, že je u těch "prvních" prostředních dveří. Jako určitě jsou hodný lidi, kdo mu pomůže při nástupu, ale i tak...Petr píše:No, problém je v tom, že na všech rekonstruovaných zastávkách se pro slepce u sloupku zřizuje zdrsněný prostor, aby věděli, kde mají stát.... I tak ten slepec pozná, kde je sloupekpawel píše:nevidomí: myslím, že to nebude problém (ne že bych byl fandou 1.dveří pro řidiče...), apex to zahlásí a nevidomí si po čase zvyknou. na výtku "jak pozná, že je u dveří" se dá argumentovat "jak pozná, že je u sloupku" apod. ale nevidomí mají naštěstí podstatně lepší orientaci v prostoru než ostatní, takže pokud najdou sloupek, dokážou po první zkušenosti s 14T najít dveře pro cestující už vždycky. (...)
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
No, problém je v tom, že na všech rekonstruovaných zastávkách se pro slepce u sloupku zřizuje zdrsněný prostor, aby věděli, kde mají stát.... I tak ten slepec pozná, kde je sloupekpawel píše:nevidomí: myslím, že to nebude problém (ne že bych byl fandou 1.dveří pro řidiče...), apex to zahlásí a nevidomí si po čase zvyknou. na výtku "jak pozná, že je u dveří" se dá argumentovat "jak pozná, že je u sloupku" apod. ale nevidomí mají naštěstí podstatně lepší orientaci v prostoru než ostatní, takže pokud najdou sloupek, dokážou po první zkušenosti s 14T najít dveře pro cestující už vždycky. (...)
Kotasy jsou sice pěkný, ale pro řidiče je to hrůza. Pořádně z toho nejde vidět ani doleva ani do prava...Šmaky píše:To chápu... Já osobně bych byl pro Kotasovy designy, líbí se mi to a navíc už je u DP Praha tak ňák doma, ale je nejasný jestli projde, ikdyž Siemens i Škoda snim maj myslim zkušenosti...Neral píše: To víš, přece nebude mít Praha to, co jezdí všude možně v Brně, Plzni, Ostravě, Olomouci a Mostě. Praha přece musí mít něco extra.Aby měli novináři o čem psát.
To jsem zvědavý, jaká světoznámá firma bude dělat design nových vozů metra, až na ně časem dojde.![]()
Ale celkem to chápu. V prvé řadě asi Praha oprávněně chtěla delší tramvaj než je Anitra, takže to by znamenalo, že by zhruba vyhovovala Vektra, ovšem se zkrácenými články. Navíc ale ještě chtěli lepší průjezdný profil a to už určitý vývoj nové tramvaje byl nutný. A kdyby po tom všem ještě nechali tramvaji Anitrovský design, tak by to bylo spíš škoda.
-
KM
Je to prostinké: Jsou to penízky z jiné kapsičky. Na stejnokroje, záložní vlaky a podobně jsou penízky z úplně jiné kapsičky, než na investice. A dokonce na investice za účelem pořízení něčeho nového ještě odjinud než na investice za účelem rekonstrukce. Na to jsou zákony, neřeš to.Yvona píše:[
Mě je zase jen divné, že Dopravní podnik neustále kolem sebe hlásá, jak nemá peníze, jak se musí šetřit (případy-záložní vlaky, mzdy, stejnokroje atd...) a na nákup dalších tramek se milionové částky najednou najdou. Tak, kde je pak pravda?
Dle mého názoru by bylo daleko praktičtější investovat peníze do rekonstrukcí tratí, kde je to opravdu nutná potřeba.
To je můj názor z pohledu řidiče.
PS: Buďte rádi, sakra, že máte vyhlídku, že dostanete něco novýho. To je pokaždý, když přijde kamkoliv cokoliv novýho, taxe najednou zjistí, jak je to satrý sqělý. najednou absence klimošky v T3reko nevadí, že.
Podle současnýho stavu tratí, by se měla posrat dost rychle ..... Takže by to mohlo dopadnout jako u RT6, kterou taky nikdo moc neregistroval a nikomu se nestejskalo (samozřejmě z řad široké veřejnosti) Ale tak to doufejme nedopadnejara píše:A nenasere ho také to když se ty nové tramvaje díky kolejím poserou..... A nebudou jezditŠmaky píše:.........,kdežto rekonstrukcí tratě kaštana DP akorát nasere....
-
Martin-KT8D5.RN2P
To je vidět, že je z pohledu řidiče... Yvonko všechno se financuje z jiných zdrojů peněz, tak to chodí ve všem, neznamená to, že když není na uniformy, že není na nové vlaky.Yvona píše:Mě je zase jen divné, že Dopravní podnik neustále kolem sebe hlásá, jak nemá peníze, jak se musí šetřit (případy-záložní vlaky, mzdy, stejnokroje atd...) a na nákup dalších tramek se milionové částky najednou najdouŠmaky píše:Hodnota informace z čekého tiskového média u mě klesla o několik stupňů dolu.... Supertamvaj v Praze a podobné titulky nemá cenu komentovat.... nechápu proč v praze nemohla jezdit obyčejná Astra nebo Anitra, dyť je to skoro to samý (teda z hlediska kaštana) a snad i cenově.... ??! Ale neřikám že se mi Porschetra nelíbí,tramka je to pěknná. Tak, kde je pak pravda?
Dle mého názoru by bylo daleko praktičtější investovat peníze do rekonstrukcí tratí, kde je to opravdu nutná potřeba.
-
Martin-KT8D5.RN2P
Proč protože Praha je Praha... Musíme být reprezentativní. Mě se taky ta tramvaj nelíbí, ale furt lepší než prehistorický čelo anitry nebo astryŠmaky píše:Hodnota informace z čekého tiskového média u mě klesla o několik stupňů dolu.... Supertamvaj v Praze a podobné titulky nemá cenu komentovat.... nechápu proč v praze nemohla jezdit obyčejná Astra nebo Anitra, dyť je to skoro to samý (teda z hlediska kaštana) a snad i cenově.... ??! Ale neřikám že se mi Porschetra nelíbí,tramka je to pěknná
Tak von asi peníze má, ale rozškatulkovaný na x let dopředu na investice jako např. Ty Poršetry, ale je pravda, že před vozovym parkem by měly mít přednost tratě, aby bylo na čem jezdit, což by mělo platit dvounásobně pokud chtěj s úspěchem provozovat něco nízkopodlažního.... (ale u kaštana si DP šplhnul modernizací KT a novejma 14Téčkama a o to jim asi šlo,kdežto rekonstrukcí tratě kaštana DP akorát nasere....Yvona píše:Mě je zase jen divné, že Dopravní podnik neustále kolem sebe hlásá, jak nemá peníze, jak se musí šetřit (případy-záložní vlaky, mzdy, stejnokroje atd...) a na nákup dalších tramek se milionové částky najednou najdouŠmaky píše:Hodnota informace z čekého tiskového média u mě klesla o několik stupňů dolu.... Supertamvaj v Praze a podobné titulky nemá cenu komentovat.... nechápu proč v praze nemohla jezdit obyčejná Astra nebo Anitra, dyť je to skoro to samý (teda z hlediska kaštana) a snad i cenově.... ??! Ale neřikám že se mi Porschetra nelíbí,tramka je to pěknná. Tak, kde je pak pravda?
To chápu... Já osobně bych byl pro Kotasovy designy, líbí se mi to a navíc už je u DP Praha tak ňák doma, ale je nejasný jestli projde, ikdyž Siemens i Škoda snim maj myslim zkušenosti...Neral píše:To víš, přece nebude mít Praha to, co jezdí všude možně v Brně, Plzni, Ostravě, Olomouci a Mostě. Praha přece musí mít něco extra.Šmaky píše:Hodnota informace z čekého tiskového média u mě klesla o několik stupňů dolu.... Supertamvaj v Praze a podobné titulky nemá cenu komentovat.... nechápu proč v praze nemohla jezdit obyčejná Astra nebo Anitra, dyť je to skoro to samý (teda z hlediska kaštana) a snad i cenově.... ??! Ale neřikám že se mi Porschetra nelíbí,tramka je to pěknnáAby měli novináři o čem psát.
To jsem zvědavý, jaká světoznámá firma bude dělat design nových vozů metra, až na ně časem dojde.![]()
Ale celkem to chápu. V prvé řadě asi Praha oprávněně chtěla delší tramvaj než je Anitra, takže to by znamenalo, že by zhruba vyhovovala Vektra, ovšem se zkrácenými články. Navíc ale ještě chtěli lepší průjezdný profil a to už určitý vývoj nové tramvaje byl nutný. A kdyby po tom všem ještě nechali tramvaji Anitrovský design, tak by to bylo spíš škoda.
-
Yvona
Mě je zase jen divné, že Dopravní podnik neustále kolem sebe hlásá, jak nemá peníze, jak se musí šetřit (případy-záložní vlaky, mzdy, stejnokroje atd...) a na nákup dalších tramek se milionové částky najednou najdouŠmaky píše:Hodnota informace z čekého tiskového média u mě klesla o několik stupňů dolu.... Supertamvaj v Praze a podobné titulky nemá cenu komentovat.... nechápu proč v praze nemohla jezdit obyčejná Astra nebo Anitra, dyť je to skoro to samý (teda z hlediska kaštana) a snad i cenově.... ??! Ale neřikám že se mi Porschetra nelíbí,tramka je to pěknná