Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- fricoolinek2
- Uživatel
- Bydliště: 4 5 12 20 54 120 130 170 230 558 601 RIP: 6 13 14 126 128 192 246 247 248 501 514
- Kontaktovat uživatele:
- 8701
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
http://www.ospea.cz/clanek.php?page=205pawel píše:nemate nekdo planek usporadani interieru? zda se mi tam toho mista pro kocarky/voziky malo, alespon v predposlednim clanku (np).
a s tema stojicima cestujicima -...
Zhruba tak v poloviňě je fotka kde je to tochu vidět
nemate nekdo planek usporadani interieru? zda se mi tam toho mista pro kocarky/voziky malo, alespon v predposlednim clanku (np).
a s tema stojicima cestujicima - krom toho, ze je podle me malo tyci nahore (a la prvni T3SU), je stani u podelnych sedacek pekne nepohodlny (viz 8171). navic prostor mezi sedackama pusobi dost stisnene, nejsou nejak dal od oken?
a s tema stojicima cestujicima - krom toho, ze je podle me malo tyci nahore (a la prvni T3SU), je stani u podelnych sedacek pekne nepohodlny (viz 8171). navic prostor mezi sedackama pusobi dost stisnene, nejsou nejak dal od oken?
To je možné, ale je tam dost místa pro kočárky nebo vozíčky? V Astrách je v neseném článku uspořádání 2+1, jako v krajních + hodně volného místa. Zatím se žádný problém (alespoň v Brně) nevyskytl.1099 píše:jenze to reseni 2+1/2 je pravdepodobne ucelove, aby v nesenych clancich nebylo tolik lidi a snaha, aby se vice lidi pohybovalo ve clancich s podvozky. Tedy aby nesene clanky byly co nejmene zatezovany.manil píše: Jasně, je to v podstatě vektra v jiným designu. Líbí se mi ale víc v interiéru, než naše Anitry. Akorát se mi zdá blbý řešení 2+1/2, nevleze se tam moc stojících...
-
1099
jenze to reseni 2+1/2 je pravdepodobne ucelove, aby v nesenych clancich nebylo tolik lidi a snaha, aby se vice lidi pohybovalo ve clancich s podvozky. Tedy aby nesene clanky byly co nejmene zatezovany.manil píše:Jasně, je to v podstatě vektra v jiným designu. Líbí se mi ale víc v interiéru, než naše Anitry. Akorát se mi zdá blbý řešení 2+1/2, nevleze se tam moc stojících...izzy píše: V cem je koncepcne lepsi? Pokud budu postupovat logicky tak zakladem je astra/anitra...vlozenim noveho stredniho clanku a navesenim prvnich 2/3 predchoziho typu dopredu a zadnich 2/3 dozadu vznikne Vektra...no a pokud se vezme Vektra, zkrati se ji nesene clanky o jedno okno, upravi se podlaha v clancich nad podvozky oproti astre/anitre/vektre aby tam byl jeden schod-coz ale znamena bedny u bocnic a z toho plynouci podelne sezeni-a hlavne nasazeni novych designove vcelku odvaznych cel mame vysledek jmenem 14T...
Jasně, je to v podstatě vektra v jiným designu. Líbí se mi ale víc v interiéru, než naše Anitry. Akorát se mi zdá blbý řešení 2+1/2, nevleze se tam moc stojících...izzy píše:V cem je koncepcne lepsi? Pokud budu postupovat logicky tak zakladem je astra/anitra...vlozenim noveho stredniho clanku a navesenim prvnich 2/3 predchoziho typu dopredu a zadnich 2/3 dozadu vznikne Vektra...no a pokud se vezme Vektra, zkrati se ji nesene clanky o jedno okno, upravi se podlaha v clancich nad podvozky oproti astre/anitre/vektre aby tam byl jeden schod-coz ale znamena bedny u bocnic a z toho plynouci podelne sezeni-a hlavne nasazeni novych designove vcelku odvaznych cel mame vysledek jmenem 14T...manil píše:...Každopádně je to koncepčně lepší než Anitra, ale i tak bych to v Brně nebral...
Re: Coto?
Asi když se s ní couvá, ne? Bože...Bobek píše:Netušíte někdo, proč má proboha 14T stěrač na zadním okně?Myslím, že to s tou unifikací dílů trochu přehnali
Hele, před chvílí jsem se setkal s krásným názorem na 14T. Že prej vypadá, jako mongoloidní saranče!
Mně se zatím celkem líbí... hlavně to čelo je dobře udělané.
Jinak když na to tak koukám, tak z boku by bylo dobrý trochu prokombinovat barvy... možná nějaký pruh (nemusí být rovný)... nahodit tam barvy: tmavě a světle šedou příp stříbrnou, bílou a červenou... něco jako má ta ostravská wana. Rozhodně s tím jde dělat co se týče barevnosti hodně
Jinak když na to tak koukám, tak z boku by bylo dobrý trochu prokombinovat barvy... možná nějaký pruh (nemusí být rovný)... nahodit tam barvy: tmavě a světle šedou příp stříbrnou, bílou a červenou... něco jako má ta ostravská wana. Rozhodně s tím jde dělat co se týče barevnosti hodně
-
JN
Nelíbí,
nelíbí, nelíbí, nelíbí! Skoro nic!Marek B. píše:Tak ten interiér vypadá díky tomu krémovému nátěru jako smíšenina Ečs a 81-71. Desing tak z roku 1950. Sedadla hnusný červený. Design čela strašný. Ale zvyknu si. Ostatně co jiného mi zbývá. A také tyto tramvaje-pokud se jim nerozlomí skříň či co dojezdí i s modernisací už v roce 2057.Co se týče nízkopodlažnosti, tyto tramvaje nejsou o moc dál, než RT6 S v 90. letech. jinak Abych nebyl jen negativní, třeba v DM 4/05 jsou vyobrazené nové tramvaje od Bombardieru pro Brusel. Design by se dal eště vylepšit, ale například čela jsou velmi pěkná.
V cem je koncepcne lepsi? Pokud budu postupovat logicky tak zakladem je astra/anitra...vlozenim noveho stredniho clanku a navesenim prvnich 2/3 predchoziho typu dopredu a zadnich 2/3 dozadu vznikne Vektra...no a pokud se vezme Vektra, zkrati se ji nesene clanky o jedno okno, upravi se podlaha v clancich nad podvozky oproti astre/anitre/vektre aby tam byl jeden schod-coz ale znamena bedny u bocnic a z toho plynouci podelne sezeni-a hlavne nasazeni novych designove vcelku odvaznych cel mame vysledek jmenem 14T...manil píše:...Každopádně je to koncepčně lepší než Anitra, ale i tak bych to v Brně nebral...
- Honza Šlehofer
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Mám dojem, že tady ještě budou nějaké kryty, tedy alespoň v přední části, kde pod těmi sedačkami ještě byla nějaká zařízení, tak mají být určitě.8701 píše:tramvajak píše:http://8701.chytrak.cz/plz/PB266009.JPG - pod sedačkami se bude dobře kupit nepořádek, ten prostor vypadá dosti obtížně k údržbě.
Jinak doplněna stránka a přidána exluzivní fotka z první jízdy Plzní.
http://www.tenzor.cz/tramvaje/14t.htm
Údajně se tramvaj začne objevovat už i přes den, ale kdy přesně má jezdit bohužel nevím.