KT8D5 a KT8D5.RN2P

Diskuze o všem, co v Praze přepravuje, přepravovalo a přepracovat bude cestující veřejnost...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
adam_r
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od adam_r » 27.6.2005 11:37

Lister píše: Pakliže mají první vozy papíry na každý článek zvlášť, tak mě napadá, zda by nešlo z každého článku udělat tramvaj. Články by určitě Pars nebo ČKD dodaly.
To by nejspis drazni urad nesezral. Kazdy clanek ma sice svoje vyrobni cislo (a mozna i nejake papiry), ale dohromady je to nejspis papirove jedna tramvaj, a ne tri spojene.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 27.6.2005 11:00

Štěpán píše:Kvůli čemu? Já jsem viděl využití v Plzni a bylo to úplně v pohodě.
V Plzni asi v zimě nepoužívají kamínky k posypu chodníku. V Praze zlikvidovaly několik plošin a proto je DP striktně odmítá

Štěpán

Příspěvek od Štěpán » 27.6.2005 10:56

Petr píše:
PvvS píše:Elektricky plosiny se osvedcuji vcelku dost (...)
V Praze se staly propadákem a právě proto se instalují pouze mechanické
Kvůli čemu? Já jsem viděl využití v Plzni a bylo to úplně v pohodě.

Petr
Provozovatel
Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petr » 27.6.2005 10:53

PvvS píše:Elektricky plosiny se osvedcuji vcelku dost (...)
V Praze se staly propadákem a právě proto se instalují pouze mechanické

PvvS
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PvvS » 27.6.2005 10:22

Elektricky plosiny se osvedcuji vcelku dost, ale hlavne pro lidi s elektrickym vozikem. Vetsina ostatnich plosinu nevyuzije a staci jim nizka podlaha.

M_V
Uživatel

Příspěvek od M_V » 27.6.2005 9:52

MOp píše:
izzy píše:Počkat pražská .RN2 nemá elektrickou plošinu ale místo toho spoustu blbinek??? Já myslel že je to vůz především pro starší a tělesně postižené lidi kteří tak mají aspoň kus samostatnosti...něco jinýho je jít vyklopit plošinu u trajfu nebo busu ale u 30-ti metrové šaliny???
ano, plosina je mechanicka. a jak jsem se dozvedel od kolegy v praci, ktery se zabyva jiz delsi dobu problematikou vozickaru v MHD, je pro ne daleko spolehlivejsi mechanicka, nez elektricka, ktera v zime diky solance a takovym tem humusum nefunguje, kdezto mechanicka ano.

velka nevyhoda je, ze musi asistovat ridic, ktery se na to vyprdne jako kelisova..
Ta plošina je zaklopená dovnitř a škvíra kolem ní se podle mě zacpe, jakmile bude venku trochu mokro a lidi nanosí dovnitř sajrajt, a je to zajištěný zámkem na kličku
zajímalo by mě, jak se pak osvědčila tahle tramvaj, která má plošinu s pohonem? http://www.parsnova.com/vypis.asp?lng=cz&kat=27&id=129 video http://www.parsnova.com/vypis.asp?lng=cz&kat=72

MOp

Příspěvek od MOp » 27.6.2005 8:45

izzy píše:Počkat pražská .RN2 nemá elektrickou plošinu ale místo toho spoustu blbinek??? Já myslel že je to vůz především pro starší a tělesně postižené lidi kteří tak mají aspoň kus samostatnosti...něco jinýho je jít vyklopit plošinu u trajfu nebo busu ale u 30-ti metrové šaliny???
ano, plosina je mechanicka. a jak jsem se dozvedel od kolegy v praci, ktery se zabyva jiz delsi dobu problematikou vozickaru v MHD, je pro ne daleko spolehlivejsi mechanicka, nez elektricka, ktera v zime diky solance a takovym tem humusum nefunguje, kdezto mechanicka ano.

velka nevyhoda je, ze musi asistovat ridic, ktery se na to vyprdne jako kelisova..

izzy
Uživatel

Příspěvek od izzy » 26.6.2005 23:33

M_V píše:...nízký podlahy tam moc není a ta plošina pro vozíčkáře... prostě kus silnýho plechu, kterej je zapuštěnej v podlaze a ven se překlápí na pantech.
Počkat pražská .RN2 nemá elektrickou plošinu ale místo toho spoustu blbinek??? Já myslel že je to vůz především pro starší a tělesně postižené lidi kteří tak mají aspoň kus samostatnosti...něco jinýho je jít vyklopit plošinu u trajfu nebo busu ale u 30-ti metrové šaliny???

M_V
Uživatel

Příspěvek od M_V » 26.6.2005 22:35

Pepa píše:
radek31 píše:za celou dobu co jezdím denní jsem jí neviděl ani jednou a za 2 noční 4x :-) ale taky mě štve, že to vždycky bylo jen pár vteřin za jízdy a nikdy jsem jí nechytnul odstavenou :-(
53 byla luxusní, to je fakt snad nejlepší šichta co ve Strašnicích je :-)
Já ji viděl 2x a to teď na těch nočních... Jo 53 je skvělá, sám jsem již na ní byl...
V sobotu po ránu zase jezdila po Praze a vyjela hned za mnou i na Barrandov, tak jsem měl asi 20 na okukování, ale v nějaké nadšení mě to teda neuvedlo... nízký podlahy tam moc není a ta plošina pro vozíčkáře... prostě kus silnýho plechu, kterej je zapuštěnej v podlaze a ven se překlápí na pantech.

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 26.6.2005 16:44

radek31 píše:za celou dobu co jezdím denní jsem jí neviděl ani jednou a za 2 noční 4x :-) ale taky mě štve, že to vždycky bylo jen pár vteřin za jízdy a nikdy jsem jí nechytnul odstavenou :-(
Já ji viděl 2x a to teď na těch nočních... Jo 53 je skvělá, sám jsem již na ní byl...

Jan
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Fota

Příspěvek od Jan » 26.6.2005 15:41

Pár fotek této tramvaje na Andělu a u zastávky Hlušičkova naleznete na mé stránce http://www.jan13.wz.cz

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 26.6.2005 15:09

Pepa píše:Jen mě štve, že jsem ji nechytl na smyčce u vozovny :(
za celou dobu co jezdím denní jsem jí neviděl ani jednou a za 2 noční 4x :-) ale taky mě štve, že to vždycky bylo jen pár vteřin za jízdy a nikdy jsem jí nechytnul odstavenou :-(

Pepa
Uživatel

Příspěvek od Pepa » 26.6.2005 13:54

radek31 píše:ve 3 ráno na Trojské, jezdí pilně jen co je pravda

nevím jestli to tu už zaznělo, ale prý až najezdí kilometry (asi v srpnu) tak jí rozeberou a prohlédnou než bude dál jezdit
No jo tady měl někdo 53 :) ale na 55 byl taky hezky... My ji potkali na Kobylisých (2:59)

Jen mě štve, že jsem ji nechytl na smyčce u vozovny :(

radek31
Moderátor

Příspěvek od radek31 » 26.6.2005 6:40

ve 3 ráno na Trojské, jezdí pilně jen co je pravda

nevím jestli to tu už zaznělo, ale prý až najezdí kilometry (asi v srpnu) tak jí rozeberou a prohlédnou než bude dál jezdit

XSC
Uživatel

Příspěvek od XSC » 25.6.2005 20:19

Jo jezdí teď každou chvíli. Dnes po 4. odpoledne jsem ji potkal na Národní směrem na Újezd. Zdálky vypadá dobře, ale zblízka je bohužel vidět, že ty plechy tam pasujou, jak kdyby to dělal někdo na koleně.

Odpovědět