T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: T3R.P, T3R.PV (krnovy), T3R.PLF (wany)
Přiznám se, že nejsem ani "znalec", ani "šotouš", ale za tradiční v Praze považuji červeno - krémovou/bílou/šedou/... kombinaci orientovanou vodorovně. Tedy dole červená, nad tím ta světlejší. Doplňky, nárazníky, pruhy kolem oken a jánevímcoještě mě absolutně nezajímá.
Ano, vím, jsem staromilec, ale ve jménu sjednocení barev toto (z mého pohledu) tradiční schéma otočit o 90 stupňů mi nepřijde jako šťastné řešení.
Ano, vím, jsem staromilec, ale ve jménu sjednocení barev toto (z mého pohledu) tradiční schéma otočit o 90 stupňů mi nepřijde jako šťastné řešení.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Brněnských barev jsem si v Praze nevšiml, zatimco sjednocování schematu v minulých letech asi přehlédnout nešlo, i když zjevně jak u koho...ElWapp píše: ↑21.3.2024 6:47Aha, takze tradicni nejsou na novych vozech ta prvni barevna schemata, ale az ta nova, a nejlepsi prazske barvy jsou ty brnenske jako je mi to jedno, jen mi v palete ruznych kombinaci barev a pruhu, ktere se kdy na vozech objevily, prijde usmevne mluvit o nejake tradici...
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A jaký nátěr je ten správný, čili tradiční, pro T3R.PLF
Aha, takze tradicni nejsou na novych vozech ta prvni barevna schemata, ale az ta nova, a nejlepsi prazske barvy jsou ty brnenske jako je mi to jedno, jen mi v palete ruznych kombinaci barev a pruhu, ktere se kdy na vozech objevily, prijde usmevne mluvit o nejake tradici...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jako fakt ? https://www.prazsketramvaje.cz/obrazky/ ... 82-057.jpg
O prvních 15T jsem nic nepsal, stejně jako o prvních 14T nebo původních KT8.
Žlutá na čelech faceliftů snad byla vysvětlena...
Pardon, jsem zmaten. Tradiční je teda brněnské schéma na KTN bez krémové, zato s odstíny šedi? 14T ve verzi bez pruhů nebo s pruhy? 15T s tradiční bílou nebo s tradiční stříbrnou? A čelo se žlutým lemováním nebo to starší bez? Nějak se v těch tradicích za posledních dvacet let ztrácím...
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Logicky červenokrém na T3 a modernější schéma na KTN,14T,15T.
Ktery je ten tradicni, prosim?
- Kotas do toho absolutně nemá co kecat,
- plast se dá přelepit - viz vozy s reklamou,
- wany podle mě v PID laku být měly - už jen proto, aby se na první pohled poznalo, že jsou NP. Strašit tu budou ještě hodně dlouho. "Ikonické" ať zůstanou T3RP, které ještě mají hezké původní linie, zatímco wany v pražském podání jsou vzhledem k maximu prapodivných vyfikundací ve stylu "tuning z garáže" + hmotnější skříni naprostá parodie na design...
Ad "PIDžamo": Myslím, že je třeba se s jednotným lakem smířit a přestat prndat. Mně se taky nelíbí 100%, ale ještě horší mi připadal systém každej pes, jiná ves, který se tu aplikoval předchozích 30 let. A mimochodem, začal s tím právě Kotas u T6 a dále jej tříštil lakem wan i lakem 15T/14T vs 15T4.
- plast se dá přelepit - viz vozy s reklamou,
- wany podle mě v PID laku být měly - už jen proto, aby se na první pohled poznalo, že jsou NP. Strašit tu budou ještě hodně dlouho. "Ikonické" ať zůstanou T3RP, které ještě mají hezké původní linie, zatímco wany v pražském podání jsou vzhledem k maximu prapodivných vyfikundací ve stylu "tuning z garáže" + hmotnější skříni naprostá parodie na design...
Ad "PIDžamo": Myslím, že je třeba se s jednotným lakem smířit a přestat prndat. Mně se taky nelíbí 100%, ale ještě horší mi připadal systém každej pes, jiná ves, který se tu aplikoval předchozích 30 let. A mimochodem, začal s tím právě Kotas u T6 a dále jej tříštil lakem wan i lakem 15T/14T vs 15T4.
- trainzjohny
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Od začátku byla T3 prezentována jako "ikonický" vůz na který se PIDžamo nedá, jen se změní nálepky.fricoolinek2 píše: ↑18.3.2024 21:50Tak samozřejmě jen při novym laku jsem myslel - reko, PO (?)
Takže jako dědicové Kardause nedovolí, aby wany byly v novym PIDu?
15T prskal Kotas a navíc to technicky moc nejde, protože lakovat plasty je na prd a kupovat nové jen kvůli barvě je moc i na tu sebranku co o tom rozhodla.
- demon
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Drtivá většina těch vozů žádný PO nedostane. Dost na tom, že ten paskvil bude tak na desetině vozovýho parku, ještě víc to tříštit na dalších vozech ?