Nové tramvajové tratě
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nové tramvajové tratě
A na Pankráci. Takže hned dvě linky mohou být úvrať-úvrať 
Zanedlouho bude úvrať aj v Libuši, čímž se to úvrať-úvrať linkové vedení už trochu zašmodrchá. 
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nabízí se linka úvrať-úvrať a máme dvě mouchy jednou ranou 
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Radek píše: ↑03.11.2020 14:58DPP získal stavební povolení na novou tramvajovou trať do Holyně, začne se budovat příští rok
https://zdopravy.cz/dpp-ziskal-stavebni ... rok-65038/
Další uvrat? Radní pro dopravu by v rámci svého rozvoje TT měl začít řešit i co tam bude jezdit...
-
honza z Mo
- Uživatel
Metro D- krásně zpracované a připravené"- jen se obávám, že se toho "možná" dožijí až moje děti
. Už to mělo být dávno hotovo!!!
-
von Špilberk
- Uživatel
Jestli je to ještě aktuální: http://strategickeprojekty.dpp.cz/image ... 011_12.pdf
(Pankrác: str. 31-2)
(Pankrác: str. 31-2)
Rozšíření vestibulu C na západ je podle mne divné, protože to by se prokopali do Arkád - vestibul C je podle mne v prostoru mezi Arkádami a ulicí Na Pankráci. Kopat se podle mne bude směrem na jihovýchod k ulici Na Strži. Za ulicí Na Strži před poštou je staveniště a šachta do tunelu D.P_V píše: ↑27.9.2020 19:03Vestibul C se bude rozšiřovat směrem na západ, kde bude eskalátor z D. Bude se stavět další vestibul D ústící do budov Gemini, to se snad zvládne zevnitř a z uličky mezi budovami. Takže jediný důvod proč překopat ulici Na Pankráci, je ten, že se možná bude dělat i podchod, propojující oba vestibuly. Ale detaily nevím, možná kvůli celkové rekonstrukci stanice C se bude tato vykopávat ze země.
Vestibul C se bude rozšiřovat směrem na západ, kde bude eskalátor z D. Bude se stavět další vestibul D ústící do budov Gemini, to se snad zvládne zevnitř a z uličky mezi budovami. Takže jediný důvod proč překopat ulici Na Pankráci, je ten, že se možná bude dělat i podchod, propojující oba vestibuly. Ale detaily nevím, možná kvůli celkové rekonstrukci stanice C se bude tato vykopávat ze země.
Proč by tam měla být velká díra? Já myslel, že se tam gró všeho buduje tunelováním ve velké hloubce. Na povrch by se to mělo dostávat pouze v místech výstupů.
A co se týká, co tam pojede, tak to se pak bude řešit dodatečně až za 10 a více let a to se linkové vedení překope i kvůli Václaváku. V době výstavby tam asi bude jezdit všechno, neb tam na Pankráci nemá stavět Céčko.
Nebo né?
No nedivím se, že Praha 4 řve a bojuje proti této úpravě, protože to znamená snížení parkovacích míst v této oblasti o 50 %. A tato místa jsou celodenně využita skoro na 100 %.Ústečák píše: ↑26.9.2020 14:02Jak jest psáno, Budějovická je řešitelná, 2+2 pruhy jsou tam jako relikt z dob neexistence magistrály a nemají opodstatnění, čili vůbec nejde o záležitost tramvaj NEBO parkování, vejde se tam oboje, dokonce existují dva způsoby, jak to vyřešit. Je to vyloženě umělý problém.
Jak jest psáno, Budějovická je řešitelná, 2+2 pruhy jsou tam jako relikt z dob neexistence magistrály a nemají opodstatnění, čili vůbec nejde o záležitost tramvaj NEBO parkování, vejde se tam oboje, dokonce existují dva způsoby, jak to vyřešit. Je to vyloženě umělý problém.
- kruťák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pokud ta 13 bude v soupravách, tak možná. Ale jinak bych rád připomněl, že vazba z vlaku S9 Vršovice - Pankrác je dost využívaná.
- Bobik
- Uživatel
Já se taky obávám, že (nejen) ta 193 jezdit nebude (nebo ne tamtudy), protože ani nebude mít kudy, když tam místo křižovatky bude díra.
P_V: pokud by doslo k protazeni 13 z vrsovic, pak by zaroven 193 byla v useku pankrac-vrsovice zrusena, nebo se pletu? misto kloubu pojede 1xT3 - je to plytvani? a k vozovne jen solo misto dvojic..