pozor na školení tvrdili, že zranění např. příborem během jezení nejen za jízdy (kdy je to zakázané), ale i během BP se za pracovní úraz nepovažuje, ale zranění během BP při chůzi mezi střídací místností a sstřídací zastávkou je pracovním úrazem.Petrpes píše:Já urážlivej nejsem, takže jsem si za těch 18 let ještě nezkusil, zda-li mě pracovní úraz při svačině někdo proplatí
Tramvajové tratě a příslušenství
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Tramvajové tratě a příslušenství
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já urážlivej nejsem, takže jsem si za těch 18 let ještě nezkusil, zda-li mě pracovní úraz při svačině někdo proplatí 
- Petr
- Provozovatel
- Bydliště: ....Brejšín přes noc na flešku hodí novej program křižovatky, já s Démonem zajedem přešroubovat znač
- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě je, neb je to v době, kdy nás platí zaměstnavatel. Jako PÚ však není úraz při cestě do a z práce, ovšem například s výjimkou situace, kdy ze zálohy pojedeš střídat na trať. Opět se vše stalo během pracovní doby.ZXS91 píše:V kurzu nám bylo řečeno, že úraz při cestě od tramvaje na SB je pracovním úrazem. Takže těžko rozsoudit...
Asi to opravdu bude muset někdo zkusit![]()
- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
V kurzu nám bylo řečeno, že úraz při cestě od tramvaje na SB je pracovním úrazem. Takže těžko rozsoudit...
Asi to opravdu bude muset někdo zkusit
Asi to opravdu bude muset někdo zkusit
tak to je pro mě novinka, já měl za to, že pauza je normálně zahrnutá v pracovní době a tudíž se na ní vztahuje všechno jako bych byl v práci.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
To je snad v ZP, cesta na/z svačinu není výkon práce, čili není nárok uplatnit pracovní úraz, atd...
Ale myslel jsem že toto je srdeční téma kolegy MMM
Ale myslel jsem že toto je srdeční téma kolegy MMM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pes: To mám taky, ale pokud se přerazím cestou při polední pauze, v případě řidiče BP,P atd. tak je to samé ne?
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Místo výkonu práce máme Praha... Tak že tak 
To na dráze mám jen Nepomuk a do Plzně na školení (ale mohu klidně třeba do Prahy), jedu řádně na cestovní příkaz. To samé s týká případných vložáků v jiných žst.
Ovšem pracovník letmo má často v pracovní smlouvě míst více a podle toho píše / nepíše CP
PS: Já vložáky zpravidla neberu, protože miluju DPP a vím že už 15 let by beze mě nevypravil

To na dráze mám jen Nepomuk a do Plzně na školení (ale mohu klidně třeba do Prahy), jedu řádně na cestovní příkaz. To samé s týká případných vložáků v jiných žst.
Ovšem pracovník letmo má často v pracovní smlouvě míst více a podle toho píše / nepíše CP
PS: Já vložáky zpravidla neberu, protože miluju DPP a vím že už 15 let by beze mě nevypravil
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Pokud má pauzu, tak v práci není, že to má placené je věc druhá.thriller2 píše:Tohle je ale v práci a v pracovní době, ne? Jinak by musel každý tramvaják na cestu na přestávku vypisovat cestovní příkaz a dostávat diety a kapesné dle zákona.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na diety ****, já raději žeru 
A vo če asi mluvím.
To je blbost. Cesťák Ti neomezuje pracovní dobu - tzn. že tak jako tak jsi v zaměstnání - tato cesta se počítá jako pracovní doba. A diety se počítají až od 6 hodin a ty stejně dostáváš ve stravence.thriller2 píše:Tohle je ale v práci a v pracovní době, ne? Jinak by musel každý tramvaják na cestu na přestávku vypisovat cestovní příkaz a dostávat diety a kapesné dle zákona.
Tohle je ale v práci a v pracovní době, ne? Jinak by musel každý tramvaják na cestu na přestávku vypisovat cestovní příkaz a dostávat diety a kapesné dle zákona.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: Chůze mezi odpočinkovou místností a střídacím bodem je pracovní úraz? Já myslel, že podle zákoníku práce je cesta z/na pracoviště mimo a pokud se přerazíš, tak máš smůlu.
-
von Špilberk
- Uživatel
MMM: Hlavně klid.
Závada nahlášena TSK přes "závadový formulář" na netu.