Úvodem bych poprosil, jestli by na tomto fóru nešlo upustit od toho vykání. Z konverzace jsem snad dobře pochopil, že jsme kolegové a připadá mi to takhle divné.Karosák píše:Se neomlouvejte, teď se v tom jen bohapustě rochnim. No jasně, v tom posledním se shodujeme a muj výklad je bejkárna, ale chytil jsem vás za slovo, když jste uvedl, že křížení kolejí (kolejnic)...je vlastně bez rozdílu. Proto jsem na to upozornil absurditou
V D1/2 jsem nenašel větu "srdcovka je součástí výhybky". Jen pojmy jazyky a hroty.
Krom toho si i na dobrovolné přednášce JDCT někdo stěžovatel, že je opruz se plazit do odbočky (tehdy ještě) 10, zvlášť v takových Kobylisích. Přednášející tehdy negoval, že rychlost platí jen pro tu vyměnovou část, neb tam jsou zeslabené části, které trpí a je třeba rychlost omezit, ale v samostatném srdci achilovka není...
Je škoda, že se třeba toto sdělení nedostalo na školení. A nebo by mohla JDCT udělat nějakou krátkou přednášku pro školení a i třeba film pro školu. Nám se to všechno kreslilo na tabuli, dneska v době počítačů by něco takového pro školní mohlo vzniknout.
Když to tak vezmu, tak srdcovky jsou tedy "rychle" pojížděny tedy jen ve splítkách. U výhybek se to taky zase tak strašně lišit nebude, protože srdcovky u výhybek následují většinou kousek za jazykem a většinou je to v ostřejší zatáčce. Takže kdyby tam chtěl někdo razantněji zrychlit, tak potom má cestující na zemi.
Jinak nebylo na té Hradčanské srdcovce splítky hned někdy v prvopočátcích nějaké vykolejení?