Preference / antipreference MHD

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
ZXS91
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Preference / antipreference MHD

Příspěvek od ZXS91 » 17.3.2016 6:08

Karosák píše:... ale je poškozeno tamní SSZ, takže to doufám nějaký čas pofrčí na blikačku :twisted:
Bohužel, ted jsem jel okolo a běželo normálně

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 16.3.2016 20:53

Dobrá práce hoši, díky. Tak snad zamakají i na druhé straně. Příjemně mne potěšilo, že na sále to kvitovali a ještě mi volali zpět, že kontaktovali správce SSZ a že budou řešit. Čímž děkuji za spolupráci všem zúčastněným =D>

BTW nehoda u zast. Nad Džbánem nevypadala moc hezky, ta felda měla zmuchlaný dveře, který asi páčili až složky, ale je poškozeno tamní SSZ, takže to doufám nějaký čas pofrčí na blikačku :twisted:

ZXS91
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZXS91 » 16.3.2016 18:37

Karosák píše:Velekravín DC, výzvu rozsvěcí až blízký prihlasovak, nahlásit jsem nestihl.
Nahlášeno :)

Filip

Příspěvek od Filip » 16.3.2016 17:35

V noci Letná pěkně zdržovala no.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 16.3.2016 9:56

U Sparty nepadají předvěsti, výzvy potmě, pevný cyklus. U Vorlíků > Hradč. taktéž předvěst trvale na stůj a výzvu rozsvěcí až blízký prihlasovak. Opačně funguje. Obojí hlášeno, prý prekopnuty kabel a správce o tom ví.

Velekravín DC, výzvu rozsvěcí až blízký prihlasovak, nahlásit jsem nestihl.
Naposledy upravil(a) Karosák dne 16.3.2016 20:51, celkem upraveno 1 x.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 10.3.2016 13:10

Zborovská: Jo, ve vytíženějších časech bývají volna dvě, ale také není zárukou. Naopak se mi už i stalo, že bylo druhé volno zničehonic třeba v sobotu večer...

Ale dělá to tam tutéž :prase árnu jako horní Mírák, že prostě "propadne" cyklus a stůj 90 vteřin jak víno :evil:

Edit: Jo a ještě jsem si vzpomněl, že v nespecifikovaných časech také občas prodlužuje a to i dost citelně, takže se dá odstanicovat a odject, ale tato vyjímečná situace nastává maximálně jednou do úplňku.

Ano Veletržní občas prosě nepustí a jede si svojí. Asi rok zpátky to dělala hodně, pak se v tom pošťourali a celkem to ujde. Ale když se šprajcne, je to taky těch 90 sec.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 10.3.2016 10:27

jo, křižovatka Veletržní je dost divná a náladová. Někdy se tam i během dne stojí dlouho. Navíc po poklesu IAD ve Veletržní po otevření Blanky už mohla být dávno vylepšena pro tramvaje, ale neděje se nic. Blanka je otevřená půl roku a návazná opatření nikde. :prase

V posledních dnech je divně náladová i Zborovská. Obvykle tam padají pro tramvaje dvě volna, ale to druhé někdy vynechá a nechápu proč, taky se někdy prodlouží zelená pro auta skoro jako by se spojily dva cykly a volno napříč vynechalo. Ale těžko to hlásit, protože je to jen pocit. :? (jedno volno padá o víkendu, brzo ráno a pozdě večer, ale během pracovních dnů padaly vždycky volna dvě)

Filip

Příspěvek od Filip » 09.3.2016 21:24

Jo v neděli odpoledne, když jsem jezdíval 17, tak mi přišlo, že tam je pevný cyklus, ale až k večeru. Možná kvůli navrátilcům do Prahy, nevím.

Petrpes
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petrpes » 09.3.2016 21:15

Teď v NE odp.byl na X u Veletržníh paláce asi pevný cyklus, a to nepříjemně dlouhý. Že by se souvislosti z výstavou motorek?
Nicméně stáli jsme tam z obou stran přes minutu a po Veletržní nejezdilo skoro nic...
To samé jsem tam zažil letos už jednou předtím :(

Jinak jsem se teď po dlouhé době dostal do Řep a to co umí X v Motole, volno svítí, tramvaj jede od Kremace 50, před vůz na stůj a okamžitě šipka vlevo na pár vteřin a volno pro nás...

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 09.3.2016 18:06

Grosak: Děkuji, výzvy od vzdáleného rádia na Otakarce po Bělehradské přímo se dnes rozsvědcí z obou směrů, tak snad to vydrží dál.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 08.3.2016 19:04

To s tou výzvou a nečekáním jsem nevěděl. Dost cenná informace, proč třeba tohle nezazní na školení?! Já to bral vždycky jako "zradu", že mi to vzalo jiné vozidlo, nebo, že dochází semtam k samovolnému odhlašování. Takže děkuji za info. Závady hlásím, ale vemte si onehdá tu Botanickou zc-po zdejším dopisování jste tam závadu odhalili a odstranili, ale na sále mě utřel, že je tam pevnej cyklus.

Jinak se zhoršil s volnem i Baumax dc, takže bych si přál, aby se tam při velké uzavírce doladilo!!

Dnes z 5 kol mne 3x zazdila i Teplárna zc a všichni jsme si postáli. Tak dejte pozor, jestli se děje i v noci, nebo to byl nějaký denní šum. Asi před půlrokem to takto zlobilo, tak pozor, jestli se zase nevrátilo.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 08.3.2016 14:48

Na Pražské (občas) a Hostivařské (trvale) je opravdu zatím nespecifikovaná závada detekce TRAM do centra. Předáno. Na Topolové naopak bez nálezu. Jak jsem napsal, občas VN nesvítí proto, že tramvaj je přihlášena do dalšího cyklu (SSZ na ni nečeká), ale přitom ještě čeká na nějaký jiný BUS, nebo TRAM. Bohužel existuje mnoho způsobů svícení VN a tento se zdá být vhodnější pro řidiče, ale není dobrý pro odhalování závad.

Na Otakarce opravdu nejdou VR přímo po Bělehradské obousměrně. Předáno.

Prosím, závady hlašte, i kdybyste měli volat každý den. Ale díky i těm, kdo to napsali alespoň sem.

Karosák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karosák » 07.3.2016 18:11

Grossák píše:Ona ta výzva kolikrát nesvítí proto, že na vás SSZ nečeká. Je tam jiná TRAM nebo BUS, která volno prodlužuje, ale Vy už jste přihlášení do dalšího cyklu. Ale může to být samozřejmě i závada...
To bohužel nemohu vyloučit 8-[ , na Topolové za to asi mohou BUSy od ZM a bude to jak říkáte. Ale občas to stejně nepočká, třeba večer a nikde nic (nebo jediný gumokol z vedlejší). Dostanu druhé volno, aniž by se někde hnula myš. Na tom Groši to však zlobí DC, naopak ZC bez leváren, takže tam to asi nebude úplně košer.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 07.3.2016 15:46

Grossák píše:....
Ještě k Otakarce. Prý nejde vzdálené rádio přímo od Synkáče. Platí to i pro linku 11? Linka 13 totiž VR nemá.
ano, právě s l.11 přímo od NBS DC mám problém s nerozsvícením výzvy vzdáleným rádiem, ale l.18 a 6 vlevo či s vyjíždějícími vozy vpravo na l.4, 7 .... (+ běžně 24, teď 22) to funguje.

Grossák
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grossák » 07.3.2016 15:05

Díky za info. Na Švehlovu asi zajedu, když je toho tolik. Ona ta výzva kolikrát nesvítí proto, že na vás SSZ nečeká. Je tam jiná TRAM nebo BUS, která volno prodlužuje, ale Vy už jste přihlášení do dalšího cyklu. Ale může to být samozřejmě i závada...

Ještě k Otakarce. Prý nejde vzdálené rádio přímo od Synkáče. Platí to i pro linku 11? Linka 13 totiž VR nemá.

Odpovědět