Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Filip
Re: Preference / antipreference MHD
Konečně pořádná preference. Ale ještě by to chtělo na více místech.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ta Průmyslová bude dobrá prasarna.
Schválně by mě zajímalo jestli tam jsou u tram pocitany i ty uměle vytvořené prahy na Vršovické...
Schválně by mě zajímalo jestli tam jsou u tram pocitany i ty uměle vytvořené prahy na Vršovické...
-
von Špilberk
- Uživatel
Chmelnice v pátek: 2x dopoledne DC při příjezdu svítí na volno.
V 1. případě při odbavování DC přijíždí v protisměru jiný vlak a do 15 sec. padá na křižovatce na stůj.
V 2. případě stejná situace, jen vidím vpravo od polikliniky na přechodu chodce jak si navolí tlačítkem zelenou a do 15 sec. na stůj.
Dnes si Chmelnice stihla vybrat chodecké volno ve 3 kolech krátce po brnknutí kontaktu při příjezdu do zastávky a při zavírání dveří padalo na volno. Ve čtvrtém kole opět při otevření dveří do 15 sec. z volna na stůj.
Smím Tě Grossáku pěkně poprosit o kontrolu Kotlářky DC ve směru od Poštovky? Někdy od prosince pozoruji výrazné zhoršení stavu, SSZ vůbec nepodrží volno a padá do jízdy na stůj i bez toho aby např. odhlásil protijedoucí vlak.
Dnes na výjezdu z Blanky na Špejchaře pevný cyklus bez preference, zazdilo to všechny jedoucí vlaky.
V 1. případě při odbavování DC přijíždí v protisměru jiný vlak a do 15 sec. padá na křižovatce na stůj.
V 2. případě stejná situace, jen vidím vpravo od polikliniky na přechodu chodce jak si navolí tlačítkem zelenou a do 15 sec. na stůj.
Dnes si Chmelnice stihla vybrat chodecké volno ve 3 kolech krátce po brnknutí kontaktu při příjezdu do zastávky a při zavírání dveří padalo na volno. Ve čtvrtém kole opět při otevření dveří do 15 sec. z volna na stůj.
Smím Tě Grossáku pěkně poprosit o kontrolu Kotlářky DC ve směru od Poštovky? Někdy od prosince pozoruji výrazné zhoršení stavu, SSZ vůbec nepodrží volno a padá do jízdy na stůj i bez toho aby např. odhlásil protijedoucí vlak.
Dnes na výjezdu z Blanky na Špejchaře pevný cyklus bez preference, zazdilo to všechny jedoucí vlaky.
-
von Špilberk
- Uživatel
Rádio od NBS na Otakarce rovně funguje

- ZXS91
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Na Hradě ZC řádí nějaký šotek, z 10 průjezdů ve všech možnách dobách dvakrát nevydrželo volno, vlak v protisměru ano i ne, počasí hezké i ošklivé. Tak nevím.
Na Hradčanský dopoledne byla vysokozdvižná plošina a maníci z Eltoda tam cosi nacvičovali s kamerou. Že by si chtěli natočit vzorné chování chodců a příspěvek této SSZ k plynulosti a včasnosti dopravy? Nebo na památku a konečně to odpálej autogenem?

Na Hradčanský dopoledne byla vysokozdvižná plošina a maníci z Eltoda tam cosi nacvičovali s kamerou. Že by si chtěli natočit vzorné chování chodců a příspěvek této SSZ k plynulosti a včasnosti dopravy? Nebo na památku a konečně to odpálej autogenem?
Sparta dnes OK. 3x jízda ve směru Letenské náměstí a předvěst padala na volno krásně do jízdy. Děkujimodroko píše:Dneska dopoledne běžela nejlépe za poslední dlouhou dobu... Sparta, vypnutá světla...ale abych nebyl uplný rejpal tak při prvním kole to vypadalo že to funguje i od Hradčanské, ale radši už nic nepíši, minule se mi taky zdálo že to fachalo a nejspíše ne...Grossák píše:Špejchar a okolí se během víkendu řeší. Bylo toho tam více, i věci, které z tramvaje nebyly vidět a vadily spíše autům (na Vorlících). Většina snad dokončena včera. Prosím o info, pokud tam někdo pojedete. Sparta by měla jít na řadu dnes. Ale není jasné, kde je problém, tak uvidíme. VR od NBS mě velmi mrzí, protože se to "řeší" od prosince. Znovu jsem požádal. Také prosím o průběžné info. Díky.
Chmelnice je o štěstí a proto jsem psal ze 30%, protože to tak procentuálně vychází. Stane se že jedeš 4x oběma směry a v pohodě a jsou chvíle kdy ze 4 jízd padne (během krátkého stanicování do 10 až 15 sekund) na stůj 3x.
Odhlašovací kontakt je tam opravdu jak píšeš ještě v zastávce a s 15T si o něj snadno brnkneš, ale dávám si na to pozor, protože jsem ho také podezíral za viníka:)
Dneska dopoledne běžela nejlépe za poslední dlouhou dobu... Sparta, vypnutá světla...ale abych nebyl uplný rejpal tak při prvním kole to vypadalo že to funguje i od Hradčanské, ale radši už nic nepíši, minule se mi taky zdálo že to fachalo a nejspíše ne...Grossák píše:Špejchar a okolí se během víkendu řeší. Bylo toho tam více, i věci, které z tramvaje nebyly vidět a vadily spíše autům (na Vorlících). Většina snad dokončena včera. Prosím o info, pokud tam někdo pojedete. Sparta by měla jít na řadu dnes. Ale není jasné, kde je problém, tak uvidíme. VR od NBS mě velmi mrzí, protože se to "řeší" od prosince. Znovu jsem požádal. Také prosím o průběžné info. Díky.
Špejchar a okolí se během víkendu řeší. Bylo toho tam více, i věci, které z tramvaje nebyly vidět a vadily spíše autům (na Vorlících). Většina snad dokončena včera. Prosím o info, pokud tam někdo pojedete. Sparta by měla jít na řadu dnes. Ale není jasné, kde je problém, tak uvidíme. VR od NBS mě velmi mrzí, protože se to "řeší" od prosince. Znovu jsem požádal. Také prosím o průběžné info. Díky.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já potvrzuji chybu Sparty od Špejcharu. Předvěst stále na stůj, vn až od blízkého ptk, 3x 
Stejně tak Hradčanská-západ dc, blízký přihlašovák krade stromeček. Navolila mě buď kamera, nebo 20 za zády. 1x ve dne (cca 18 hod.). Večer (cca 21 hod.) drželo.
Stejně tak Hradčanská-západ dc, blízký přihlašovák krade stromeček. Navolila mě buď kamera, nebo 20 za zády. 1x ve dne (cca 18 hod.). Večer (cca 21 hod.) drželo.
-
von Špilberk
- Uživatel
Vzdálené radio Otakarova od NBS rovně stále nepremává.
- Bobik
- Uživatel
No dyk jo. Vo tom mluvim. A pokud je v úrovni sloupku i kontakt, tak s 15T už je to špatně, bo PTG máš akorát na něm.MM-Mikulovsky píše: ...máme zastavovat u označníku maximálně úrovní předního sloupku DVEŘÍ KABINY ŘIDIČE....
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bobik píše:..... spousta lidí s 15T sloupky o kousek přejíždí, bo dveře pro lidi jsou až kus od čumáku. Mimochodem tohle se táhne už od dob 14T (to přejíždění) a jestli si dobře pamatuju, byli jsme v tom smyslu i lehce školeni (aby se lidem jo zdůraznilo, že ty úplně první dveře nee). Jenže u 15T právě nastává ten problém panťákem hodně vepředu.
Já si naopak vybavuji výslovné školení, že i s 14T(potažmo 15T) máme zastavovat u označníku maximálně úrovní předního sloupku DVEŘÍ KABINY ŘIDIČE
Dodávám, že jsem si osobně pak dozjistil, že případní nevidomí by měli vzdálenější první dveře salónu najít pomocí tzv. dohledávacího signálu vydávaného výstrahou uvedených 1. dveří salónu 14/15T spuštěnou stisknutím volby "nástup nevidomého" na DO nevidomého (žel nevidomí viditelně toto používají zřídka - jako by se na sebe řidiče báli upozornit, stejně jako lidé převážející dětské kočárky).
Ovšem dodávám, že:
1.) někdy záměrně právě mnou uvedené nedodržím o délku/šířku dveří kabiny 14/15T = zastavím na úrovni označníku jejich zadním sloupkem.
2.) zastávkový označník je (z mého pohledu) obdoba drážní návěsti "konec nástupiště", před kterou má vlak zastavit 1./všemi DVEŘMI URČENÝMI PRO NÁSTUP/VÝSTUP CESTUJÍCÍCH = dveře jen pro strojvedoucího (resp. i celá lokomotiva) může stanicovat až za uvedenou návěstí
- Bobik
- Uživatel
Všimnul jsem si, že spousta lidí s 15T sloupky o kousek přejíždí, bo dveře pro lidi jsou až kus od čumáku. Mimochodem tohle se táhne už od dob 14T (to přejíždění) a jestli si dobře pamatuju, byli jsme v tom smyslu i lehce školeni (aby se lidem jo zdůraznilo, že ty úplně první dveře nee). Jenže u 15T právě nastává ten problém panťákem hodně vepředu.Grossák píše: Jediné, co by mohlo činit potíže, je poloha odhlašováku ZC. Je přímo v úrovni označníku. Jedna 15T (ptg hodně vepředu) zastavila přímo na něm. Tam může dojít k předčasnému odhlášení. Nějaké zkušenosti s tím?
Nedalo mi to, jel jsem se na Chmelnici podívat. Všechno OK, oba směry. Prodlužování dostatečné. HW i SW zjevně OK. Jediné, co by mohlo činit potíže, je poloha odhlašováku ZC. Je přímo v úrovni označníku. Jedna 15T (ptg hodně vepředu) zastavila přímo na něm. Tam může dojít k předčasnému odhlášení. Nějaké zkušenosti s tím?