A fyzikální zákony Jančura taky změní? Leova tramvaj aspoň má slušnou akceleraci.Filip píše:Dost odvážná tvrzení.
Jak je známo, tak SŽDC jde na ruku hlavně ČD
Železniční doprava
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Železniční doprava
Což je fajn pro plánované akce, ale naprosto k ničemu, když potřebujte změnu - třeba když se protáhne jednání. Což mě naučilo na Jančuru nespoléhat ani na kolejích ani v busech. Představa, že by takto zajišťoval podstatnou část dopravy, je neradostná.Filip píše:Dneska není problém si koupím jízdenku několik dní předem i díky chytrým telefonům.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Koukám, že žlutá propaganda je dost účinná.Filip píše:Dost odvážná tvrzení.
-
Filip
Dost odvážná tvrzení.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
I SŽDC má Jančuráka plné zuby, jeho mašiny samozřejmě 13 vozů uvezou, ale taky tu máme nějaké normativy a stanovené rychlosti pro jednotlivé vlaky.
On chce být nejrychlejší, čili má normy na podstatně méně vozů než tahá, výpravčí jej pak podle JŘ pouští před stejně rychlé vlaky, kterým má ujet, ale neujede...
Takto se na železnici zkrátka chovat nelze. Při normativu na 10-13 (Aster, haha) se mu zase prodlouží JD.
Říkám, je to lhář a zločinec
On chce být nejrychlejší, čili má normy na podstatně méně vozů než tahá, výpravčí jej pak podle JŘ pouští před stejně rychlé vlaky, kterým má ujet, ale neujede...
Takto se na železnici zkrátka chovat nelze. Při normativu na 10-13 (Aster, haha) se mu zase prodlouží JD.
Říkám, je to lhář a zločinec
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ted čistě technicky... Opravdu současná lokomotiva utáhne 13 vagonů resp. s jakou dynamikou?Filip píše:Má vlaky z deseti vozů a uvažuje o třinácti vozech.
Dneska není problém si koupím jízdenku několik dní předem i díky chytrým telefonům. Většina lidí se právě chce vyhnout cestování na stojáka alá ČD
-
Filip
Má vlaky z deseti vozů a uvažuje o třinácti vozech.
Dneska není problém si koupím jízdenku několik dní předem i díky chytrým telefonům. Většina lidí se právě chce vyhnout cestování na stojáka alá ČD
Tohle je výhoda taky pro něj, on si tím zajišťuje vyšší obsazenost spojů. Nedej bože, když se v čase špičky někam potřebujete dostat a jízdenku nemáte koupenou dopředu. Pak rád vezmete za vděk ČD, klidně na stojáka.Filip píše:Výhoda je, že člověk má s jízdenkou rovnou místenku. A když už tam vleze, nikdo ho neobtěžuji s "kontrolou jízdenek".
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Astru má zatím a nejspíše navždy JEDINOU, ty filuto 
-
Filip
Samozřejmě, že mu jde o sebe, ale i o veřejný zájem.
Jízdní řád Regiojet Praha - Ostrava. Vlaky po celý den každé 2 hodiny (odpoledne dokonce každou hodinu) včetně nočního spoje. Navíc jezdí převážně plný. Výhoda je, že člověk má s jízdenkou rovnou místenku. A když už tam vleze, nikdo ho neobtěžuji s "kontrolou jízdenek". A vozy ASTRA jsou prostě super.
Klatovy nevyšly z toho důvodu, že jistý nejmenovaný soukromý dopravce (co tam jezdí) to má na kraji "zařízené".
Jízdní řád Regiojet Praha - Ostrava. Vlaky po celý den každé 2 hodiny (odpoledne dokonce každou hodinu) včetně nočního spoje. Navíc jezdí převážně plný. Výhoda je, že člověk má s jízdenkou rovnou místenku. A když už tam vleze, nikdo ho neobtěžuji s "kontrolou jízdenek". A vozy ASTRA jsou prostě super.
Klatovy nevyšly z toho důvodu, že jistý nejmenovaný soukromý dopravce (co tam jezdí) to má na kraji "zařízené".
No, a mě zase na vadí, že s nástupem Jančury přestala být linka Pha - Ova v závazku veřejné služby. A postupně se ruší okrajové spoje, protože si na sebe nevydělají. Tedy výsledkem je, občane, chceš jet brzo ráno nebo pozdě večer? Máš smůlu...
Nerad bych se toho dožil i na dalších trasách. Takže, konkurence ano, ale při VŘ a v závazku veřejné služby, aby to na dalších trasách nedopadlo stejně...
Edit: Kdyby mu šlo o veřejný zájem, tak jezdí i v době, kdy dřív vlaky jezdily, ale nyní nejezdí, viz výše.
A ty Klatovy: nevím, jestli to tam jezdí ještě někdo jiný, ale aby to nedopadlo, jak Vary nebo Liberec. Nastoupil Jančura, zavedl "dravé" jízdné, aby to konkurence zabalila. Zůstal sám, tak zase zdražil. Pro toto ho nemám rád já, tento styl podnikání se mi nelíbí.
Nerad bych se toho dožil i na dalších trasách. Takže, konkurence ano, ale při VŘ a v závazku veřejné služby, aby to na dalších trasách nedopadlo stejně...
Edit: Kdyby mu šlo o veřejný zájem, tak jezdí i v době, kdy dřív vlaky jezdily, ale nyní nejezdí, viz výše.
A ty Klatovy: nevím, jestli to tam jezdí ještě někdo jiný, ale aby to nedopadlo, jak Vary nebo Liberec. Nastoupil Jančura, zavedl "dravé" jízdné, aby to konkurence zabalila. Zůstal sám, tak zase zdražil. Pro toto ho nemám rád já, tento styl podnikání se mi nelíbí.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Poslední věta... Pokud si tak najivní, že si myslíš, že mu jde o veřejný zájem, tak nemá smysl dál komunikovat.Filip píše:Jančurovi jde o veřejný zájem.
A já zase nechci z mých peněz dotovat takový pochybný podnik jako jsou ČD.
Vadí mi, že Jančura nemohl jezdit s autobusy do Klatov. Přitom pro cestující by to byla velmi vítaná změna. Problém bude tedy v krajích.
-
Filip
Jančurovi jde o veřejný zájem.
Vadí mi, že Jančura nemohl jezdit s autobusy do Klatov. Přitom pro cestující by to byla velmi vítaná změna. Problém bude tedy v krajích.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Filip: Mě to ovšem zajímá jako danového poplatníka... A potom už mi podníkání pana Jančury mi začíná hodně vadit...
http://ekonomika.idnes.cz/jancura-tlaci ... oprava_suj
Další ukázka, že vlastně je to jenom tlučhuba
http://ekonomika.idnes.cz/jancura-tlaci ... oprava_suj
Další ukázka, že vlastně je to jenom tlučhuba
-
Filip
Jasně, že jako podnikatel musí být ostřejší a někdy má projevy trochu za hranou. Každopádně pokud bych měl řidičák na bus a mohl u něj jezdit, udělal bych to a finančně bych si polepšil. Ale pro peníze nedělám.9001 píše:Od počátku jeho bussines v dopravě byl založený na šmelení s proplácením slev. Nebo snad bereš jako ok, že dospělí jede za 100 Kč, ale za studenta si účtoval státu 200 Kč?Filip píše:Přiznejme si to. Kdo z nás by dokázal tolik co Jančura ? Myslím, že nikdo. A všechno je to jeho podnik za jeho prachy. To se mi líbí, že tvrdou prací a sebeobětováním dokázal něco úžasného a posunul dopravu u nás od rozvrzaných Karos po noblesní moderní autobusy se službami, o kterých si jiní mohou jenom nechat zdát.
A jeho vlaky, to je komfortní cestování se zaměstnanci, kteří pečují o své zákazníky, jak to jen umí. Takže za mě
Takže ano byl vyčůraný a dokázal najít skulinu v systému a pořádně ji pustit žilou...
Jinak už doprava při jeho nástupu nebyla zlá. Běžně na Liberec jezdily nové B95x, což bylo naprosto ok. Že mi dají noviny a hnusný kafe z automatu?Trend v jeho vzoru, letecké dopravě, nabírá právě opačný směr
.
A jeho přístup k zaměstnancům a jeho výplaty nejsou úplně ideální. Myslím, že zrovna ty se svým přístupem za ty peníze bys tam vydržel tak týden
Celkově k Jančurovi. Možná by neštval tolik lidí, kdyby pořád neknučel, že je na něj někdo zlý a přitom on sám používá naprosto stejné metody a stát taky holí docela slušně...
Neznám proplácení slev, mě to zajímá jako zákazníka, co dělá a jak se prezentuje. Má čisté nové vozy, má jednoduché jízdní řady na zapamatování, jeho síť linek je velmi hustá, velmi dobře se prezentuje po Evropě. Jezdí autobusy ve spolupráci s DB, což se taky jen tak někomu nepovede. Co je uvnitř jeho firmy netuším. Nejezdím s ním pro to, že něco nabízí "zdarma". Rád si připlatím za pohodlí.
Nemám nic proti národním dopravcům (za top považuji SNCF nebo NSB), ale ČD považuji za podnik, který uvízl někde v minulosti a nechce se přizpůsobit podmínkám 21.století.