mart337 píše:............
Proč myslíš, že se lidi bouřili proti tramvaji Dvorce - Budějovická? Taky kvůli kraválu, ať si kdo chce co chce říká, hluk to dělá pořád. I když to zakopeš. Nějaký čas jsem přebýval ve Spálené a i když jsem měl okna do dvora, měl jsem problém usnout. A známej na Jižním Městě bydlí nad metrem a taky může počítat projíždějící soupravy. ..........
1.) vypadá to, že si byl (spolu)autorem vzpomenuté petice, protože používáš stejné nesmyslné porovnání hlučnosti
a) existujících TT v době jejich nejhlučnější konstrukce = BKV, petice totiž argumentovala Podolským nábřežím před REKO TT a ty si ve Spálené jistě také přebýval před REKO TT (+ dnes tam je nejhlučnější přejezd TRAM přes křížení, která by v "inkriminovaném" úseku v Modřanech nebyla)
b) TT s novými konstrukcemi plnými různých tlumících prvků nejen proti šíření hluku, ale i otřesu
2.) ještě větší nesmyl je porovnání =M= a podpovrchové TT
a) =M= převážně (až na výhybky a křížení) používá specifické pevné uchycení kolejnic (které právě po něm převzalo označení) do dna/podlahy tunelu, která tvoří celek s jeho stěnami a stropem
b) TT, která má kolejové konstrukce i v úsecích pod povrchem (v tunelu/podjezdu) uloženy ve štěrkovém loži na "původním"/měkkém podloží = bez pevného propojení se stěnami - natož stropem tunelu!
JINAK VĚTŠINA ARGUMENTŮ VZPOMENUTÉ PETICE BYLA ZÁSTUPNÝCH = MĚLA ZAMASKOVAT DŮRAZ NA NEJPODSTATNĚJŠÍ ARGUMENT, JÍMŽ JE ZÁBOR VEŘEJNÉHO PROSTORU, KTERÝ JE NYNÍ VYUŽÍVÁN K PARKOVÁNÍ AUT - o čemž svědčila v petici vyjádřená podpora výstavby kdysi do budoucna plánované (dnes reálně již zavrhované) okružní trasy =M=E, COŽ MNE VEDE K POCHYBÁM, ŽE NĚKDO BYDLÍCÍ NAD =M= "taky může počítat projíždějící soupravy"!
Samozřejmě:
1.) TT vedená pod povrchem nezabírá (mimo období výstavby na povrchu) prostranství pro parkování aut.
2.) i TT stavěná pod povrchem či na estakádě je méně dražší/megalomanská stavba než stavba =M= - zejména v úsecích, kde TRAM kapacitně bohatě dostačuje!
3.) i po zprovoznění mnou navrhované TT či naopak zavrhované obdobné 2. větve =M=D by musely zůstat BUS
a) v Tyršově čtvrti (souč.l.173), protože kdyby nebyla potřeba, tak si lidui z té oblasti dojdou z kopce na TRAM (zast. Modřanská škola či Belárie) a do ní z BUS zastávek v ul. Československého exilu
b) v ul. Československého exilu - ať již souč.l 253 mezi Smíchovským nádražím a Na Beránku (pokud by nevzniklo žádné propojení TT v Podolí/Braníku a na Smíchově) či i "jen" Komořany -ul. Československého exilu - Na Beránku