Linkové vedení
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Linkové vedení
Pro napovedu to dam sem:
Kde je chyba ve VJŘ vylukove l 33?
Kde je chyba ve VJŘ vylukove l 33?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jaké mají postřehy ostatní, ale k tomu omezení nad metrem:
Na Evropské se poptávka takřka nezměnila, možná místo 5N ve špičce je to 4-5 ale i v sedle se stojí a omezení bych určitě nedoporučoval, nebo to bude zase dobytčák. Lidi se tam nahoře dost trousí, popojíždí od/k metru...
Bohužel Petřiny metro dost odsálo. Ta ÚVNka tu soupravu naplní skoro vždy, ale kolem Ořechovky v sedle nikdo nestojí. Viděl bych to na linku 2T CDCT a nějaké solo pro zlepšení (směrové) nabídky v PD 6-20. A jako zastánce tramek bych je rozhodně nerušil, jednak může trať pomoci, až se budou za 30 let měnit výhybky v metru (vtípek
) ale ta dostupnost nemocnice myslím stojí za zvážení!
Na Evropské se poptávka takřka nezměnila, možná místo 5N ve špičce je to 4-5 ale i v sedle se stojí a omezení bych určitě nedoporučoval, nebo to bude zase dobytčák. Lidi se tam nahoře dost trousí, popojíždí od/k metru...
Bohužel Petřiny metro dost odsálo. Ta ÚVNka tu soupravu naplní skoro vždy, ale kolem Ořechovky v sedle nikdo nestojí. Viděl bych to na linku 2T CDCT a nějaké solo pro zlepšení (směrové) nabídky v PD 6-20. A jako zastánce tramek bych je rozhodně nerušil, jednak může trať pomoci, až se budou za 30 let měnit výhybky v metru (vtípek
- Bobik
- Uživatel
No jsou informace a informace. Tohle pokládám za "všeobecný přehled". Na nějaký přesný data a detaily taky kašlu (kdo si to má pamatovat), nicméně co se kde stalo a kdy se to asi tak stalo (že to např. nebylo v 18.stol) právě myslím do toho všeobecnýho přehledo patří. Nic ve zlým samozřejmě.Filip píše: Ale už jsem pár let ze školy a nevidím důvod uchovávat v hlavě informace, které k životu nepotřebuji.
-
von Špilberk
- Uživatel
To je rozhodující otázka: Když už si lidi pomalu zvykli, že existuje nějaká zastávka Odborů, tak to změníme. Prostě nesmysl. Zase jedna změna pro změnu.Filip píše:A proč zrovna teď najednou tu zastávku budou přejmenovávat ?
Ovšem měnit Palačáky a Palmovky by bylo totéž. Většina lidí to zná a problémy to nedělá. Zastávky nejsou nijak daleko od sebe a kdo jede poprvé, tak stejně nemusí přesně vědět, na které chce vystoupit. No tak si popojde po náměstí, žádný velký problém.
-
Filip
Na dějepis jsem chodil a dokonce mě bavil. Ale už jsem pár let ze školy a nevidím důvod uchovávat v hlavě informace, které k životu nepotřebuji. A upřimně mi také vadí, když mi někdo vytkne na webové diskuzi, že místo "i" napíšu "y". Opravdu problémy ....MARV píše:Filip: Je vidět, že v hodinách dějepravy jsi chyběl, nebo jsi se jich vůbec nezúčastnil. Novoměstská radnice se proslavila kupříkladu na počátku husitských válek, dá se říci, že byla na začátku jejich vypuknutí. Oni ti konšelé, kteří končili po vyhození z okna na kopích přihlížejícího davu, by mohli vyprávět, pokud by to přežili. Proto bych určitě, a myslím, že nejenom já, tuto změnu názvu uvítal. Otázkou je, zda pomazaní tohoto města na to neměli myslet již při zřízení této zastávky. Oni ale asi v tom dějepise a místopise v Praze plavou. Jinak bychom neměli toliko zastávek, které mají stejný název, i když je mezi nimi mnohdy docela velký kus cesty a jejich současné názvy jsou zavádějící.
A proč zrovna teď najednou tu zastávku budou přejmenovávat ? Měli už jednu možnost nebo se ozval někdo vlivný ? Větší problém fakt vidím, že máme 2xPalačáky, 2xPalmovky za sebou. To je potom pro lidi matoucí.
- Bobik
- Uživatel
Nojo, no, že tenhle národ nezná vlastní dějiny, natož aby se z nich poučil je bohužel smutné. Odkud asipak letěli konšelé na vidle, píky a jiné ostré domácí nástroje zfanatizovaného davu? A kdepak vlastně začalo to "menší nedorozumění lokálního významu", v jehož počátku měl prsty jakýsi bezvýznamný pán, co se po něm dnes jmenuje stanice metra, jemuž šéfoval další bezvýznamný pán, co se po něm dnes jmenuje celá čtvrť a kvůli kterýmu sem jelo půl Evropy s CK Křížové Výpravy?Filip píše:Novoměstskou radnici neznám a co jsem se ptal lidí kolem, tak moc ne.
EDIT: MARV byl rychlejší.
Filip: Je vidět, že v hodinách dějepravy jsi chyběl, nebo jsi se jich vůbec nezúčastnil. Novoměstská radnice se proslavila kupříkladu na počátku husitských válek, dá se říci, že byla na začátku jejich vypuknutí. Oni ti konšelé, kteří končili po vyhození z okna na kopích přihlížejícího davu, by mohli vyprávět, pokud by to přežili. Proto bych určitě, a myslím, že nejenom já, tuto změnu názvu uvítal. Otázkou je, zda pomazaní tohoto města na to neměli myslet již při zřízení této zastávky. Oni ale asi v tom dějepise a místopise v Praze plavou. Jinak bychom neměli toliko zastávek, které mají stejný název, i když je mezi nimi mnohdy docela velký kus cesty a jejich současné názvy jsou zavádějící.
-
Filip
Novoměstskou radnici neznám a co jsem se ptal lidí kolem, tak moc ne. Nevím, ale Odborů je nejen ulice ale pro spoustu lidí i cíl. Taky jsem měl několik cest do této ulice, nevidím problém.DG7021 píše:Odborů je bezvýznamná boční ulice na současný název přejmenována s ideologickým nádechem tuším v 50. letech minulého století. Krom pár lidí, co tam bydlí, a pár motoristů, co tam projíždí, tam nikdo nemíří a nepotřebuje, většina Pražanů o ní v životě neslyšela (minimálně do doby, než se přejmenovala zastávka tramvaje, i pak spousta lidí neznala souvislost).
Novoměstská radnice je jednou z nejvýznamnějších historických staveb v Praze, místo českých dějin, historických i současných občanských záležitostí, v současnosti též bohatá kulturní scéna, za níž míří lidé z celé Prahy, navíc jde o budovu zapsanou v seznamu národních kulturních památek.
Tak co si vybereme?
Mně se líbí nové hlášení Nákladové nádraží v Olšanské ulici. Podobně bych to rád viděl třeba na Palačáku na nábřeží nebo Palmovka na Žertvách, Palmovka na Sokolovské apod.
Odborů je bezvýznamná boční ulice na současný název přejmenována s ideologickým nádechem tuším v 50. letech minulého století. Krom pár lidí, co tam bydlí, a pár motoristů, co tam projíždí, tam nikdo nemíří a nepotřebuje, většina Pražanů o ní v životě neslyšela (minimálně do doby, než se přejmenovala zastávka tramvaje, i pak spousta lidí neznala souvislost).
Novoměstská radnice je jednou z nejvýznamnějších historických staveb v Praze, místo českých dějin, historických i současných občanských záležitostí, v současnosti též bohatá kulturní scéna, za níž míří lidé z celé Prahy, navíc jde o budovu zapsanou v seznamu národních kulturních památek.
Tak co si vybereme?
Tak co si vybereme?
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Filip: Tak zrovna odborářská zastávka mě hned trkla, která to je. ¨
Ulice vs. radnice? Ono to je ve výsledku jedno... Komu co řekne bus s cílem Ciolkovského? Poliklinika Mazurská? Na Mlýnku? Na hvězdárně?
Palmovka? Takže by si radši Na Žertvách a Zenlkova? To by ti lidé moc nepoděkovali...
Ulice vs. radnice? Ono to je ve výsledku jedno... Komu co řekne bus s cílem Ciolkovského? Poliklinika Mazurská? Na Mlýnku? Na hvězdárně?
Palmovka? Takže by si radši Na Žertvách a Zenlkova? To by ti lidé moc nepoděkovali...
-
Filip
Jaká odborářská zastávka, myšleno "Odborů" ? Kolik lidí ví, jaká radnice tam je a kde ? Jsem pro pojmenování podle ulic, to je jednoznačné. Stejně nepraktické vidím 2xPalackého náměstí za sebou nebo 2/3x Palmovka.Radek píše:S metrem by měly mít zastávky U Elektry, Nademlejnská, Modřanská rokle, U Libušského potoka, Čechova čtvrť, Líbeznická nově charakter na znamení. Dále, pro odborářskou zastávku bylo nově vylosováno jméno Novoměstská radnice.
-
gabuliatko
- Uživatel
Ono zřídit zastávky Šafránecká a šafránkova blízko sebe byl výborný nápad.Petrpes píše:Myslím že by to stačilo... 180 a 184 bych touto zastávkou nezatěžoval. 180 drříve projížděla i tu Šafráneckou, nebo jak se to jmenuje.
- Radek
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
S metrem by měly mít zastávky U Elektry, Nademlejnská, Modřanská rokle, U Libušského potoka, Čechova čtvrť, Líbeznická nově charakter na znamení. Dále, pro odborářskou zastávku bylo nově vylosováno jméno Novoměstská radnice.
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že by to stačilo... 180 a 184 bych touto zastávkou nezatěžoval. 180 drříve projížděla i tu Šafráneckou, nebo jak se to jmenuje.
-
gabuliatko
- Uživatel
No nevím zda je tam místo pro 351 a kloub za tím. A pokud budou čouhat tak budou dost překážet. Osobně si též myslím že to bude pouze nástup a 347.