Se bojím, že spíš budou použití na barikády...gabuliatko píše:Kasa je prázdná, takže jakékoli sny ... snad nebude třeba ty prodané tramvaje do UA přivézt zpět.
Škoda 14T (Porschetra)
Moderátor: TRAM-FÓRUM
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Škoda 14T (Porschetra)
-
gabuliatko
- Uživatel
Kasa je prázdná, takže jakékoli sny ... snad nebude třeba ty prodané tramvaje do UA přivézt zpět. 
koci píše:Jenže KTN mají, narozdíl od wan PX, těch 5 dveří rozmístěných rovnoměrně po celé délce vozu. A s těmi nízkými náklady taky moc nevím. Jedna Olomoucká LF+/o vyšla na 26 milionů. Za cenu celé soupravy už lze pořídit moderní a skutečně nízkopodlažní klimatizovanou tramvaj.
Ale má proti KTN dva nízké vstupy. S tou cenou to je ale špatný. Těch 26 míčů bych počítal za soupravu!
Jenže KTN mají, narozdíl od wan PX, těch 5 dveří rozmístěných rovnoměrně po celé délce vozu. A s těmi nízkými náklady taky moc nevím. Jedna Olomoucká LF+/o vyšla na 26 milionů. Za cenu celé soupravy už lze pořídit moderní a skutečně nízkopodlažní klimatizovanou tramvaj.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Absence jedněch - 6. dveří by byla (na rozdíl od Olomouce) jen při výjimečném spojení "PX" (záděmi k sobě) při výlukáchP_V píše:Absence zadních dveří mi přijde do pražských podmínek nepraktická. Pomalá výměna cestujících. Když si Praha z toho důvodu poručila čtyřdveřové autobusy, tak dvoudveřová tramvaj by byla krok mimo.MM-Mikulovsky píše:No osobně by se mi líbilo mít v Praze obdobu obousměrných "Olomouckých" sólo Varií = sóla s jednou kabinou, ale dveřmi na obou stranách (v levé bočnici jen dvoje) a možností spřahování tzv. PX (= záděmi k sobě)....
a) zadních vpravo - při běžném výstupu vpravo ve směru jízdy
b) při ještě výjimečnějším výstupu vlevo (díky střídavé jízdě po jedné/levé koleji kvůli REKO té pravé) těch předních levých
Jinak 30m dlouhá souprava takových vozů má kolik dveří na každé straně? Přesně 5, což je naprosto stejný počet jako KTN!
Ovšem základní myšlenkou návrhu je, pořizování dalších kusů obdoby "Wan" je, že tyto by měly být v běžném jednosměrném provozu spřahovatelné s RP(V), z nichž nemálo kusů by mělo mít před sebou ještě i 20let služby = zařazením takových vozů (navíc pedály řízených s neklimatizovanými kabinami) jako druhých do souprav s NP vozy by mohlo zařídit za poměrně co nejnižších nákladů brzké vypravení 100% spojů jako NP!
Co by to bylo za závadu, která by nešla zavařit. Nejdéle asi bude trvat to "řešení".romanek763 píše:14T mají docela závažnou chybu na podvozkách,něco podobného jako M1. Momentálně se řeší....
Absence zadních dveří mi přijde do pražských podmínek nepraktická. Pomalá výměna cestujících. Když si Praha z toho důvodu poručila čtyřdveřové autobusy, tak dvoudveřová tramvaj by byla krok mimo.MM-Mikulovsky píše:No osobně by se mi líbilo mít v Praze obdobu obousměrných "Olomouckých" sólo Varií = sóla s jednou kabinou, ale dveřmi na obou stranách (v levé bočnici jen dvoje) a možností spřahování tzv. PX (= záděmi k sobě)....
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
No osobně by se mi líbilo mít v Praze obdobu obousměrných "Olomouckých" sólo Varií = sóla s jednou kabinou, ale dveřmi na obou stranách (v levé bočnici jen dvoje) a možností spřahování tzv. PX (= záděmi k sobě).
A navíc proti současným Pražským "Wanám" mají následující výhody v podobě snadnějšího a tedy rychlejšího nástupu díky níže položené "základní" podlaze ve "vysokých" částech =:
1.) ve dveřích na krajích je jen jeden schod
2.) žádné schody nezasahují do NP střední části - převýšení mezi střední NP částí a místy pro stání v podélném středu "vysokých" krajních částí je jen jeden schod (a na rozdíl od lichých článků 14T je tento prostor dostatečně široký a neomezovaný nohami sedících cestujících podél bočnic, protože pro ty je nadmíru místa o další podélný stupínek víš).
PS: Ovšem nějak by mi byla z vnějšku designově milejší varianta vycházející z "klasických" T3(RP) s mírnou kombinací od KT(N) = na bocích čel TRAM nejen směrovky + bílé čelní obrysovky, ale ještě i zadní koncová světla s integrovanými brzdovými (díky dvou vláknové žárovce). Čili navrhuji označení T3RPLF2 (=vývojově 2. a navíc obousměrná varianta "Wany"). Od KTN by jsem asi převzal i jeho nejnovější typ dveří (dobře viditelný např. zde) i vnější zbarvení (toto mi přijde lepší než to vínově stříbrné "Wan" T3RPLF + barevně více "ladí" s dalšími typy TRAM (zejména T6 a 15T).
Ale na druhou stranu proti současné podobě čel Wan jsem pro jiné řešení zaplentování spřáhel - jsem pro obdobu plenty z výše odkazovaného Varia LF plus/o = s podélným otvorem na spřáhlo. Neměl bych však nic proti tomu, aby toto se dalo (jako u 14T) "zlomit"/složit pod čelo TRAM a tedy by (při nepoužití/nespřažení) nevyčnívalo z půdorysu skříně TRAM (což by mělo zamezit jízdám osob na zadním spřáhle i nabodnutí IAD či osob v ní i mimo ní předním spřáhlem).
A navíc proti současným Pražským "Wanám" mají následující výhody v podobě snadnějšího a tedy rychlejšího nástupu díky níže položené "základní" podlaze ve "vysokých" částech =:
1.) ve dveřích na krajích je jen jeden schod
2.) žádné schody nezasahují do NP střední části - převýšení mezi střední NP částí a místy pro stání v podélném středu "vysokých" krajních částí je jen jeden schod (a na rozdíl od lichých článků 14T je tento prostor dostatečně široký a neomezovaný nohami sedících cestujících podél bočnic, protože pro ty je nadmíru místa o další podélný stupínek víš).
PS: Ovšem nějak by mi byla z vnějšku designově milejší varianta vycházející z "klasických" T3(RP) s mírnou kombinací od KT(N) = na bocích čel TRAM nejen směrovky + bílé čelní obrysovky, ale ještě i zadní koncová světla s integrovanými brzdovými (díky dvou vláknové žárovce). Čili navrhuji označení T3RPLF2 (=vývojově 2. a navíc obousměrná varianta "Wany"). Od KTN by jsem asi převzal i jeho nejnovější typ dveří (dobře viditelný např. zde) i vnější zbarvení (toto mi přijde lepší než to vínově stříbrné "Wan" T3RPLF + barevně více "ladí" s dalšími typy TRAM (zejména T6 a 15T).
Ale na druhou stranu proti současné podobě čel Wan jsem pro jiné řešení zaplentování spřáhel - jsem pro obdobu plenty z výše odkazovaného Varia LF plus/o = s podélným otvorem na spřáhlo. Neměl bych však nic proti tomu, aby toto se dalo (jako u 14T) "zlomit"/složit pod čelo TRAM a tedy by (při nepoužití/nespřažení) nevyčnívalo z půdorysu skříně TRAM (což by mělo zamezit jízdám osob na zadním spřáhle i nabodnutí IAD či osob v ní i mimo ní předním spřáhlem).
Já bych řekl, že každá jiná vana bude vždy o několik úrovní výš proti té pražské socka verzi..
No kdyby wany v LBC stylu... Jediný co už Praha dohnala je klimatizace, ještě by to chtělo ten ruční řadič, jinej panel, ploptg atd.9001 píše:Wany v libereckém stylu do Prahy rozhodně ne... Pro Liberec sockoverze, aby přežil provoz ano, ale do Prahy fakt ne...
Ale nikomu se nezavděčíš, když přijde hi-tech wana, tak se najdou tací, zvlášť zde na foru (a přesně vim kdo), který budou nadávat, že to je zbytečně luxusní a další blá blá blá...
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Wany v libereckém stylu do Prahy rozhodně ne... Pro Liberec sockoverze, aby přežil provoz ano, ale do Prahy fakt ne...romanek763 píše:14T mají docela závažnou chybu na podvozkách,něco podobného jako M1. Momentálně se řeší a povídá,že by bylo lepší sučka změnit ve wany.Liberec jezdí jenom na Wanách a maj klid.
-
romanek763
- problémový jedinec
14T mají docela závažnou chybu na podvozkách,něco podobného jako M1. Momentálně se řeší a povídá,že by bylo lepší sučka změnit ve wany.Liberec jezdí jenom na Wanách a maj klid.
-
von Špilberk
- Uživatel
On původní stav nikdo neuvedl. Já jsem zkrátka uvedl stav i okamžik, kdy jsem ho zjišťoval (pro jistotu, kdyby něcogabuliatko píše:Promiň původní stav jsem nikde nečetl,
Ale časem se s tím bude muset začít hýbat, protože tím, že se to odstaví, se to ani nezkontroluje, ani neopraví. Teda jestli se vůbec bude opravovat a kdy, o čemž nemám žádné zprávy.
Jak to aktuálně vypadá okolo 14T, je něco nového?
-
gabuliatko
- Uživatel
Promiň původní stav jsem nikde nečetl, tak jsem se zeptal. (teď řeším primárně co s dětmi a na VHD moc nezbývá, to jen Káem může vymyslet sraz když maj děti prázdniny) Opačná odpověď by mne dost překvapila. Děkuji za informaci.willyjeff píše:Jelikož jsem v pondělí zjistil stejný stav na stejných kolejích, tak se zdá, že se nehýbe. Proč?
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Jelikož jsem v pondělí zjistil stejný stav na stejných kolejích, tak se zdá, že se nehýbe. Proč?gabuliatko píše:Ono se s nimi hýbe?von Špilberk píše:Pokud má někdo péči, které kyblíky stojí na PA, tak stav dnes ráno byl: na 7. koleji č. 19, 64, 32 a 28; na 8. koleji č. 38, 70, 15 a 16.