Železniční doprava

Vše co souvisí s provozem tramvají. Chcete se stát řidičem tramvaje? Podívejte se sem. Debata ohledně linkového vedení a výluk.

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
cwapa
Uživatel

Re: Železniční doprava

Příspěvek od cwapa » 16.5.2014 21:43

Žabotlama jezdí jen jako posila, ale ten motorák si objednal Ropid, jezdí to sólo do Čakovic a je dražší jak třeba Ešus.

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 16.5.2014 16:22

To je spíš k pláči... Ten žabotlam je tam aspon spíš náhoda, ale to že někdo zaplatí to co stojí vpravo jako moderní dopravu je k pláči.

ElWapp
Uživatel

Příspěvek od ElWapp » 16.5.2014 16:13

Pražské Esko, moderní rychlý způsob dopravy odpovídající potřebám třetího tisíciletí 8-) Když se tihle stařečkové sešli takhle hezky u sebe, tak jsem si je musel vyfotit...

Obrázek

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 09.5.2014 17:36

Pro ty, které zajímá dění u Ústí nad Orlicí:
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 01.4.2014 19:14

Hlásím konečně návrat od tram. zastávky Nádraží Modřany - respektive z železniční zastávky Praha-Modřany, kde jsem se zdržel pro sledování vyřešení poruchy pracovního dvoucestného vozidla po ukončení prací na demontáži většiny zbytku železniční vlečky. Tato činnost nakonec obsahovala cca tento úsek.

Značně přemýšlím, jestli likvidace uvedené části dosavadní vlečkové koleje neumožňuje při dosypání prostoru po ní (a trochu k němu přilehlého) na výšku náspu železnice - výstavbu této předjízdné/výhybné železniční koleje (s mírně západně posunutou osou od osy dnes snesené vlečkové koleje) + cca v tomto prostoru umístěného bočního nástupiště, které by následně úmyslně sloužilo pro vlaky jedoucí z Prahy, aby cestující alespoň v jednom směru přestupu (z TRAM na vlak) nemuseli do podchodu a využili jen protější nástupní hranu vlastně ostrovního nástupiště, byť s podélnými polovinami v jiné výšce (pro TRAM cca o 2m níže než pro vlak).

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 01.4.2014 14:58

Oznamuji mé přesvědčení, že celému tomuto pozůstatku modřanské vlečky právě odbíjí poslední minuty - ráno jsem jezdil okolo a bylo tam velmi čilo na jeho demontáži:

uzivatel35

Příspěvek od uzivatel35 » 26.3.2014 18:30

7080 píše:Trasa Radotín- Zbraslav není až tak nereálná. Už za války se uvažovalo o něčem podobném a to v trase Mokropsy-Čerčany, snad by to někdo ještě našel v archivu. http://www.k-report.net/discus/messages ... 1388356844
Spojka na Zbraslav a dále do centra by se tam určitě nějak vešla.
No, já jsem si představoval městskou linku přibližně v této trase:Radotín-Lipence-Zbraslav-Komořany-Modřany-Braník-Krč-Kačerov-Depo Kačerov-Spořilov-Zahradní město-Sídliště Skalka-Depo Hostivař-Libeň-U Kříže-Holešovice-Podbaba

7080
Uživatel

Příspěvek od 7080 » 25.3.2014 19:03

Trasa Radotín- Zbraslav není až tak nereálná. Už za války se uvažovalo o něčem podobném a to v trase Mokropsy-Čerčany, snad by to někdo ještě našel v archivu. http://www.k-report.net/discus/messages ... 1388356844
Spojka na Zbraslav a dále do centra by se tam určitě nějak vešla.

uzivatel35

Příspěvek od uzivatel35 » 25.3.2014 17:21

Já bych ty linie viděl nějak takto (uvádím jen vybrané stanice)

1 ...Běchovice-Masarykovo nádraží
2 ....Roztoky-Bubny-Masarykovo nádraží
3....Rajská zahrada-Vysočany-HN-Vršovice-Hostivař-Uhřiněves-Říčany...
4....Čakovice-Letňany-Vysočany-HN-Smíchov-Radotín....
5 Radotín-Braník-Kačerov-Spořilov-Zahradní město-Depo Hostivař-Libeň-Holešovice-Roztoky
interval nejméně 15 minut ve špičce
Pak ještě bude jedna linie, pokud nebude realizováno metro D, ta bude ale velmi drahá, kromě trati z Kačerova do Písnice a rekonstrikce trati na letiště ještě musí být postavena podzemní trať buď od Negrelliho viaduktu nebo z Masarykova nádraží přes hlavní nádraží (podzemní nástupiště) přes Nusle a ze Vršovickým nádražím směrem na trati směrem na Kačerov trať vyústí. Je to nezbytné pro plynulý provoz, protože na této trati bude velmi krátký interval asi 4 nebo 5 minut ve špičce.
D ..LVH-Dlouhá míle-Liboc-Veleslavín-Ořechovka-Hradčanská-Letná-Výstaviště-Vltavská-(Masarykovo nádraží)-HN-Nám.Míru-NBS-Michle-Depo Kačerov-Kačerov-Thomayerova nemocnice-Novodvorská-Libuš-Písnice....

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 25.3.2014 13:49

uzivatel35 píše:... já spíše vidím potenciál v několika hlavních liniích, které budou ve společném úseku na území Prahy mít krátký interval.
s tímto si dovoluji 100% souhlasit - "kamsi za Prahu" interval 20 až 60 minut (špička až sedlo) může stačit, ale v Praze potřeba 2 až 3 linky proložit = interval "centrálního/společného" úseku ve špičce 7 maximálně 10 min. a v sedle 20min. a na začátku/konci provozu 30min. = obdobný jako u TRAM linek, ale proti nim větší kapacita a (pro menší počet zastávek + vyšší rychlost jízdy) kratší doba přepravy mezi "opačnými konci města".
"Jen" to potřebuje zdvoukolejnění (pro dostatečnou kapacitu i pro další vlaky - rychlíky, nákladní atd.) a zeletrifikování tratí (zjednodušení "přechodnosti" vozidel mezi tratěmi + preference zpravidla tišších hnacích vozidel).

uzivatel35

Příspěvek od uzivatel35 » 25.3.2014 13:24

No mne šlo o tu technickou proveditelnost. O finanční nedostupnosti vůbec nediskutuji, to je mi jasné. Nicméně systém se musí budovat pomalu. Finance nejsou a těžko předpokládat, že někdy jich bude výrazně víc, proto se musí postupovat tak rychle, jak to finance dovolují k jasnému a připravenému cíli. Když se bude měnit stále koncept, bude úspěšnost malá. Mělo by se jasně stanovit, jak má síť v konečném stádiu vypadat a podle toho jí připravovat mravenčím tempem, kdyby to mělo trvat 100 nebo 200 let, na tom nezáleží. Problémem však je, že je snaha všechno urychlit a na základě toho přistupovat na levné kompromisy, čímž se stav zcela odklání od konceptu. S tím by se mělo počítat již přede
Nicméně v mém konceptu s tratí Radotín-Zbraslav nepočítám, je to jen takový nápad, na základě čehož bych koncept lehce změnil (kosmetické změny).
Současná koncept ROPID neplánuje s železničními linkami tak jako já. Oni mají v plánu plno malých linek v dlouhých intervalech (ML,Hostivař-Běchovice, Smíchov-Hostivař apod.), já spíše vidím potenciál v několika hlavních liniích, které budou ve společném úseku na území Prahy mít krátký interval.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 25.3.2014 9:10

uzivatel35 píše:...Co kdyby se vybudovala železniční trať z Radotína přes Lipence do Zbraslavi. Ve Zbarslavi by musela jet pod zemí vyhloubaným tunelem pod řekou a napojení na trať směr Komořany, Modřany a Braník ...
Co mi to jen připomíná... :)

Jakub
Uživatel
Bydliště: Jedno z posledních nádraží, kde jsou komplet mechanická návěstidla.

Příspěvek od Jakub » 24.3.2014 23:00

Nedovedu si představit a raději si ani nepředstavuji, kolik by to stálo. Každopádně se mi to jeví jen jako naprosto nereálný šotoušský sen.

uzivatel35

Příspěvek od uzivatel35 » 24.3.2014 22:32

Nevím, zda se tu již něco podobného neřešilo, ale vzhledem k tomu, že se v nejasně vzdálené budoucnosti plánuje městská linka, která spojí Braník a Radotín přes Most Inteligence, mám lepší návrh.Co kdyby se vybudovala železniční trať z Radotína přes Lipence do Zbraslavi. Ve Zbarslavi by musela jet pod zemí vyhloubaným tunelem pod řekou a napojení na trať směr Komořany, Modřany a Braník (což nevím, jak by to bylo reaálné z hlediska technického provedení). V případě, že by to šlo, tak by to byla dobrá a efektivnější alternativa a most Inteligence by byl pouze pro nákladní dopravu.

cwapa
Uživatel

Příspěvek od cwapa » 24.9.2013 0:04

MM-Mikulovsky - no podle mne by si taková 15T taky zasloužila alespoň jedny dveře navíc. Přeci jenom v tramvaji je větší výměna cestujících než ve vlaku. Podle mne ty dveře u RegioPantera stačí. U Elefanta je to o něco horší s výměnou cestujících kvůli patru, ale podle zkušeností co jsem nasbíral když jsem ještě sloužil, to taky docela jde.

Odpovědět