Nezapomeň na Vysočanskou polikliniku s nemocnicí, tam se přímo metrem nedostanou, nebo je tam někde něco blíž (a pokud máš nějaký zdravotní problém, je ideální kvůli tomu 2x přestupovat)? A poměrně dost lidí jezdí na Špitálskou a pak na busy z Českomoravské. Ono cestovat metrem je vynikající věc na delší vzdálenost, ale pokud máš jet na pár stanic, tak povrchem je to nejen pohodlnější, ale i o dost rychlejší (než slezeš do metra, než se ho dočkáš a než z něj zase vylezeš na povrch).9001 píše:Mart: Komu budu rušit přímé spojení? Já myslím, že u těch jednotek lidí to je ok - mají kapacitní spojení... Kdo bude chtít z oblasti Hloubětína na Palmovku bude mít 25, který spodem jede ještě rychleji.
Spojení na ÚMČ taky nerozbiju, protože Hloubětín je Praha 14. Nebo mi prozdradíš nějaký cíl z horní trasy kam někdo z oblasti Hloubětína musí jezdit?
Tomu vozit si zadky se tvrdě ohrazuji. Za prvé cestování MHD se díky ROPIDím šotouškům stává čím dál více horší a i metro, které jsem doufal, že zůstane je postižené prodlužováním intervalů...
Za druhé je lepší auta udržet na okruhu, protože pak si začnou hledat jiné cesty a to zrovna tady je přes Vysočanskou a tam už mi zůstanou v kolonách další významné autobusové linky...
A taky jsem napsal, když už chceš mermomocí zkrátit něco na Starý Hloubětín, tak přestěhovat Kbelskou na druhou stranu křižovatky, aby byl lépe dostupný přestup mezi tram, a nebo z důvodu té Vysočanské polikliniky s nemocnicí nechat prodlouženou 16 a zkrátit 25. Nemocnice je důležitější než obchodní centrum a nic jiného na trase přes Harfu není. A cesta tram na Palmovku je delší o pouhé dvě minuty.
A co se týče aut, ta se vrátí na Štěrboholskou radiálu a Kbelské a Vysočanské se uleví a bude to jako dřív.