odzadu - von Š napsal:willyjeff píše: .... Proč neřeknete, že ten kdo je schopen přehlídnout návěstidlo, které svítí a oslňuje v noci tak až to překáží, je prostě id1ot, který za kniplem nemá co dělat? Sám pan von Špilberk přizná, že si návěstidla všiml, že ví kde je, že nebyl překvapen, ale vymýšlí si nějaký problém, který s tou výzvou můžou blbci mít. ...
já psal o možném závadovém stavu:von Špilberk píše:... já ji nepřehlédl, nakonec jsem ji našel a viděl rozsvítit...
+ hlavně ZÁKLADNÍ (při nepřítomnosti vlaku v obvodech) I ZÁVADOVÝ (v případě přítomnosti vlaku v obvodech) STAV i těch následných návěstidel JE ZHASNUTÝ = jak návěstidlo v takovém stavu může oslňovatMM-Mikulovsky píše: ... není-li vlak zaregistrován, tak nejenže se výzva nerozsvítí ......., ale dá se očekávat nerozsvíceni následných návěstidel (pražcové, výhybkové + rychlostní), která také nemají v místě jinak u ssz běžné odrazové rámečky ....
PS: Znám nejednoho kolegu, jemuž na R01 vadí právě (pro pražská výhybková návěstidla) netypický zhasnutý základní stav (ovšem vím, že třeba v Brně je toto zcela běžné nastavení ROV).