Dnes jsem končil na IPP a napadlo se mne podívat kdy by asi bylo vhodné místo pro to "vytažené" odpočítávadlo v zorném poli řidiče 2. stanicujícího vlaku směrem k Štěpánské - vyšlo mi, že mezi (viz žlutý bod v přílohách) 2 příčnými dráty nad sebou, jenž drží "sekci" (úsekový dělič) či pod tím spodním z nich:MM-Mikulovsky píše:A nešlo by k zavěšení "vytaženého" odpočítávadla v zorném poli řidiče 2. stanicujícího vlaku i propojovacího kabelu využít příčné dráty či v případě potřeby (vzdálenosti od označníku) nově uchyceného pomocného drátu mezi dva příčné dráty - jichž tam je víc než dost (nejen k TV, ale i VO)?Martin Šubrt píše:... Ale nejásejte, budou problémy s tím tam dotáhnout kabel, uchytit něco na soukromý barák apod. Zkusím se ale poptat.
Orientační a informační systémy
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Re: Orientační a informační systémy
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
dnes odpol. na olšanech vlak měl na zadních orientacích "/" a na čelech a bocích "zvláštní jízda"Karosák píše:Základní rozsah symbolů mám, ale to Xko mi chybělo, děkuji
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Základní rozsah symbolů mám, ale to Xko mi chybělo, děkuji 
Karosák píše:Hoši, věděl by někdo kód pro X do orientace?
Pro X je to 2000, X-A 9011. Je toho celkem dost, mohu ti to poslat v PDF.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Hoši, věděl by někdo kód pro X do orientace?
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A nešlo by k zavěšení "vytaženého" odpočítávadla v zorném poli řidiče 2. stanicujícího vlaku i propojovacího kabelu využít příčné dráty či v případě potřeby (vzdálenosti od označníku) nově uchyceného pomocného drátu mezi dva příčné dráty - jichž tam je víc než dost (nejen k TV, ale i VO)?Martin Šubrt píše:... Ale nejásejte, budou problémy s tím tam dotáhnout kabel, uchytit něco na soukromý barák apod. Zkusím se ale poptat.
-
von Špilberk
- Uživatel
Já jsem taky pro, i když PA toho z Pavláku na Karlák jezdí málo. Ale zkusit se to může, co to udělá.
Ano, včera jsem měl l.4, a dělám to taky. Ono jde o to, že čekání do poslední chvíle se nemusí vyplatit, protože když ti skočí Jouda do zavírajících se dveří nebo si je v poslední chvíli roztrhne, aby se dostal dovnitř, tak už neodjedeš. Takže, když je 20 vteřin, zvoním, zavírám a popojíždím dolů, abych měl jistotu, že opravdu odjedu. (Samozřejmě v případě, že už o mou tramvaj nejeví zájem větší počet lidí. Pokud mám u tramvaje dav, tak čekám a jsem smířen s tím, že pojedu až na další čočky. Ale jak je dav uvnitř, zavírám a popojíždím, abych určitě ty druhé čočky stihl.)MM-Mikulovsky píše: páč i přes odpočítávadlo na přechodu přes Legerovu viditelné z "první pozice" se najde nejeden kolega, který zavře dveře v předstihu a popojede o vůz k SSZ či se také musí počítat, že teoreticky 1. stanicujícím vlakem bude sólo.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
P_V: Právě že tam, jak MMM píše, pevný cyklus je, protože i přes obnovu SSZ s dynamickými možnostmi se řídí oblast plošným řízením s koordinací a převážně je tam cyklus 100 s. Kdyby tam pevný cyklus nebyl, nefungovalo by ani odpočítávání pro chodce, protože to je založeno na tom, že ta počítačka funguje na principu, že musí 3 cykly být stejné, aby se vůbec zapla. Propojená s řadičem není.
MMM: Umístění by samozřejmě bylo v místě, kam by viděl už řidič druhého vlaku stojícího za soupravou u světel a současně řidič stojící druhý za soupravou v zastávce. Ale nejásejte, budou problémy s tím tam dotáhnout kabel, uchytit něco na soukromý barák apod. Zkusím se ale poptat.
MMM: Umístění by samozřejmě bylo v místě, kam by viděl už řidič druhého vlaku stojícího za soupravou u světel a současně řidič stojící druhý za soupravou v zastávce. Ale nejásejte, budou problémy s tím tam dotáhnout kabel, uchytit něco na soukromý barák apod. Zkusím se ale poptat.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
také beruP_V píše:Hlavně aby jeho provoz nebyl spojen s požadavkem na pevný cyklus, neboť si někdo postaví hlavu s tím, že podle něj není přípustné, aby čas občas přeskakoval.Martin Šubrt píše: Mimochodem, uvítali by řidiči odpočítávadlo...
1.) na IPP stejně pevný cyklus SSZ je, takže připomínka P_V je pro IPP naprosto irelevantní
2.) Upozorňuji ovšem, že "vytažené" odpočítávadlo v zorném poli řidiče 2. stanicujícího vlaku nesmí být 30m, ale jen 15m před označníkem - páč i přes odpočítávadlo na přechodu přes Legerovu viditelné z "první pozice" se najde nejeden kolega, který zavře dveře v předstihu a popojede o vůz k SSZ či se také musí počítat, že teoreticky 1. stanicujícím vlakem bude sólo.
Hlavně aby jeho provoz nebyl spojen s požadavkem na pevný cyklus, neboť si někdo postaví hlavu s tím, že podle něj není přípustné, aby čas občas přeskakoval.Martin Šubrt píše: Mimochodem, uvítali by řidiči odpočítávadlo...
- Bobik
- Uživatel
Jo, to by nebylo špatný.
A jinak pozor - lidské "vynálezy" nezaměňovat za lidskou blbost, ta na rozdíl od těch vynálezů totiž napravitelná není buď vůbec, nebo jen velmi těžko a za extrémních nákladů.
A jinak pozor - lidské "vynálezy" nezaměňovat za lidskou blbost, ta na rozdíl od těch vynálezů totiž napravitelná není buď vůbec, nebo jen velmi těžko a za extrémních nákladů.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano!!! Beru všema dvaceti!!!Martin Šubrt píše:Mimochodem, uvítali by řidiči odpočítávadlo z přechodu přes Legerovu vytažené do zorného pole řidiče tramvaje na druhé pozici v zastávce?
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, nepochybně by se podle toho dalo v adekvátní čas ukončit stanovování a odjet jako druhý. V současnosti se to jen odhaduje, nebo zavírá zbytečně brzo, nebo pozdě.
Myslím, že to by bylo zbytečné. 7 jezdí sice v sólech, ale jako metrolinka - celodenně 8 - 10 min., takže kapacitní dost. Je to úplně stejné jako v Michli. A zavádět sem ještě 13 je blbost, proč jezdit Vinohradskou a Bělehradskou každé 4 min.?
To už by bylo rozumnější dát na 7 soupravy.
A vypínat na KN světla? To by byl ještě větší guláš.
A z KN by se stejně vozil vzduch, protože interval NAD je delší.
To už by bylo rozumnější dát na 7 soupravy.
A vypínat na KN světla? To by byl ještě větší guláš.
A z KN by se stejně vozil vzduch, protože interval NAD je delší.
Naposledy upravil(a) mart337 dne 07.11.2013 14:45, celkem upraveno 1 x.
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Lidské "vynálezy" nepovažuju za omezení
. Jsou napravitelné. Mimochodem, uvítali by řidiči odpočítávadlo z přechodu přes Legerovu vytažené do zorného pole řidiče tramvaje na druhé pozici v zastávce?