Preference / antipreference MHD
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Re: Preference / antipreference MHD
Že druhé volno nepadá typicky 90 sekund po skončení toho prvního. Ale to je takový dojem z vlaku. Neokouněl jsem tam.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Co si pod tím představit?Grossák píše: Na Želvu mi přijde, že někdo propašoval nějakou lehkou úpravu, která zajišťuje, aby hnůj nebyl moc dobře vidět...
Ony obě signalizace u zastávky Motol nejsou už "z fabriky" nic moc. Například od kontaktu z centra se neprodlužuje hlavní volno. Proto myslím v ten moment nesvítí ta výzva a proto to může kdykoli plácnout na stůj. Zato se pak vloží extra fáze. Proč to dělat jednoduše...
Předvěst je od toho, abys věděl, že asi budeš brzdit. Teda pardón, má být. Ale pokud to je na stůj celou směnu, je to zvláštní. Znovu jsem předal, víc nedám. Chmelnici jsem taky předal. Jo, Maraťák funguje dobře. Trochu se rozevřely obzory.
Na Želvu mi přijde, že někdo propašoval nějakou lehkou úpravu, která zajišťuje, aby hnůj nebyl moc dobře vidět. Pozitivem je, že se možná vyřešilo to nejhorší. Negativem, že to ostatní blbé tam může zůstat 25 let a všichni to zaplatíme. Ale nezdržel jsem se na místě dlouho, abych to mohl říct nabeton.
Předvěst je od toho, abys věděl, že asi budeš brzdit. Teda pardón, má být. Ale pokud to je na stůj celou směnu, je to zvláštní. Znovu jsem předal, víc nedám. Chmelnici jsem taky předal. Jo, Maraťák funguje dobře. Trochu se rozevřely obzory.
Na Želvu mi přijde, že někdo propašoval nějakou lehkou úpravu, která zajišťuje, aby hnůj nebyl moc dobře vidět. Pozitivem je, že se možná vyřešilo to nejhorší. Negativem, že to ostatní blbé tam může zůstat 25 let a všichni to zaplatíme. Ale nezdržel jsem se na místě dlouho, abych to mohl říct nabeton.
- Karosák
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Už jsem tady...ten Motol: Ta horní světla, blíže krematoriu se mi nezdají DC. Měl jsem minulý pátek m9 a při sjezdu od krematoria předzvěst na stůj vždy a ke světlům jsem musel notně přibrzdit. To je postřeh minulého týdne.
Co se týče Motola u zastávky, tam trvá nespolehlivost řekněme půl roku, rok...
ZC je problém zřejmý, nezřídka mám volno při stanicování a jen co se dovřou dveře, padne stůj, čili pruda ála Olšanské hřbitovy. Stromeček někdy svítí, někdy ne-e. Nebo stanicuji na stůj, zavřu a volno padne, ale také někdy se stromečkem, někdy bez.
DC je situace horší o tu rychlost odshora. Buď přijíždím, je to na stůj, musí se brzdit a zrazu to padne a je to OK (bez stromečku, ale i s rozblikáním výzvy), nebo také svítí volno, já to kulim z kopce a najednou pic, na stůj, levé odbočení a kdo to nečeká, dá si bačkůrky, v okamžiku padnutí na stůj se rozsvítí stromeček. Myslím si, že básník chtěl zkoordinovat obě SSZ, což ZC funguje, ale DC nikoliv. Nevím co od toho čekat, někdy volno počká, někdy ne-e, někdy jsem navolen, někdy je tma...
Maraťák šlape výborně! Jak stojí Hostivař za prd, tak tady si člověk trochu spraví chuť
Co Želva? Nějaké pokroky?
Díky
Co se týče Motola u zastávky, tam trvá nespolehlivost řekněme půl roku, rok...
ZC je problém zřejmý, nezřídka mám volno při stanicování a jen co se dovřou dveře, padne stůj, čili pruda ála Olšanské hřbitovy. Stromeček někdy svítí, někdy ne-e. Nebo stanicuji na stůj, zavřu a volno padne, ale také někdy se stromečkem, někdy bez.
DC je situace horší o tu rychlost odshora. Buď přijíždím, je to na stůj, musí se brzdit a zrazu to padne a je to OK (bez stromečku, ale i s rozblikáním výzvy), nebo také svítí volno, já to kulim z kopce a najednou pic, na stůj, levé odbočení a kdo to nečeká, dá si bačkůrky, v okamžiku padnutí na stůj se rozsvítí stromeček. Myslím si, že básník chtěl zkoordinovat obě SSZ, což ZC funguje, ale DC nikoliv. Nevím co od toho čekat, někdy volno počká, někdy ne-e, někdy jsem navolen, někdy je tma...
Maraťák šlape výborně! Jak stojí Hostivař za prd, tak tady si člověk trochu spraví chuť
Co Želva? Nějaké pokroky?
Díky
Gossáku, díky ti za info:) snad se to na Spartě podaří úspěšně vyřešit. První SSZ DC pod Krematoriem Motol prosím někdo napište, jak to teď běhá. Díky všem moc. Chovalo se to podobně jako ta Sparta směr Letenské náměstí. Já se bohužel dneska dostal nejdál jen na Kotlářku a v nejbližší době se tam díky rozpisu služeb nepodívám...Grossák píše:Na Spartě byl opakovaně ukraden kabel nějakým sběračem kovů. Prý už tam chodil najisto. Mělo být vyřešeno větší úpravou do konce října. Bohužel příslib dotyčný subjekt nenaplnil. Bude třeba to urgovat. Opravdu to vadí, zdržení jsou tam i přes půl minuty. O Motole dál nemám žádné zprávy. Pořád to nefunguje?
Tu Kubáň taky nechápu. Ona už několikrát v poslední době v noci fungovala a pak nefungovala. Nevím, co je tam za problém. Zapínat to i v noci je blbost, stejně jako desítky dalších SSZ...
Jsem rád, že se Přístaviště rychle vyřešilo.
Jinak pozoruju správně Vypich?:) Přijde mi že spolehlivě drží volno ZC a to i hóóódně dlouho:) (předtím po rozjezdu ze zastávky ZC padlo klidně na stůj před příjezdem ke křižovatce) a směrem DC jsem také žádné zdržení za poslední 2 směny na 22 téměř vůbec nezaznamenal:)
Ještě prosím, šlo by mrknout na Chmelnici? Také vám připadá od léta zhoršení stavu DC i ZC? Tramvaj stanicuje v zastávce, chodci si navolí panáčka a pro tram pádá často na stůj v obou směrech. Možná ale že se chodci na Chmelnici naučili nechodit na červenou, ale používat tlačítka, a tak...
Na křižovatce Orionka jezdí busy jen směrem Flora, ve druhém směru jsou vedeny sousední ulicí (Boleslavská).
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MMM: Výjezd z Hradešínské směrem do Korunní umožněn nebude. Druhé přerušení ostrůvku je tak malé, že jím auto neprojede a je to tudíž nějaký cyklozáměr. Když pojede cyklista ze Šrobárovy do Korunní, dá přednost autům v oblouku a mezi ostrůvky je ještě chráněn, kdyby jela tramvaj....
Bobik: Busy po kolejích zc jezdit nemají a nebudou, vnější oblouk za ostrůvky je navržen pro kloubové autobusy, byť si myslím, že ten cyklopřílepek jejich možnost průjezdu zhoršil oproti původnímu návrhu.
Bobik: Busy po kolejích zc jezdit nemají a nebudou, vnější oblouk za ostrůvky je navržen pro kloubové autobusy, byť si myslím, že ten cyklopřílepek jejich možnost průjezdu zhoršil oproti původnímu návrhu.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bobik: Spíše by mne zajímalo, jestli je tam mezi těmi novými ostrůvky vpravo od koleje ZC a průjezdním profilem TRAM DC opravdu tak málo místa, že se s velkou pravděpodobností v místě BUS ZC na TT a TRAM DC v oblouku nevyhnou = "štrejchnou" až srazí. Protože ten BUS nemusí (narozdíl od TRAM) přesně po ose koleje ZC - ale k jeho nezasahování do profilu protijedoucí TRAM stačí, aby jel jen trochu více vně oblouku koleje ZC!
Jinak je to oblouk TT v křižovatce PK = přiměřená rychlost tam nepřesahuje 30km/h = totožnou jako je na napojení samostatného tělesa od obratiště Spořilov na Chodovskou ul., kde sice už také MU BUS x TRAM byla, ale když kurňa nejsou někteří kolegové "z profese"(většinou od BUS) schopní se podívat, do v místě nainstalovaného, odrazového dopravního zrcadla a z vedlejší (respektive místa mimo PK) si najíždí do profilu přítomné protější TRAM na hlavní, byť to není úplně nutné a zase kolegové TRAM nejsou schopni kolegiálně zavčasu zpozorovat protější BUS a snížit rychlost při společném míjení, tak si za MU mohou sami. V této souvislosti totiž naprosto nechápu, jak je možné, že dlouhá desetiletí byly ojedinělé (pokud nějaké) MU TRAM DC x IAD ZC (většinou řízená "amatéry") v oblouku na Vršovickém nám., jenž ona IAD velmi často "řezala" přes protisměrnou kolej!
Jinak pokud osová vzdálenost kolejí oblouku Korunní - Jíčínská to umožňuje bylo by dobré protisměry fyzicky oddělit kombinací "bumlíků" (nájezdy do oblouku ZC i DC) a zelených plastových odrazových vodících sloupků (cca na úrovni krajních nových ostrůvků - od centra i od Flory) aby:
1.) BUSy ZC na TT zatáčku "neřezaly"
2.) odbočující IAD křižující TT byla co nejlépe vedena do/z příslušného průjezdu novými ostrůvky = také "neřezala" své zatáčky
Jinak je to oblouk TT v křižovatce PK = přiměřená rychlost tam nepřesahuje 30km/h = totožnou jako je na napojení samostatného tělesa od obratiště Spořilov na Chodovskou ul., kde sice už také MU BUS x TRAM byla, ale když kurňa nejsou někteří kolegové "z profese"(většinou od BUS) schopní se podívat, do v místě nainstalovaného, odrazového dopravního zrcadla a z vedlejší (respektive místa mimo PK) si najíždí do profilu přítomné protější TRAM na hlavní, byť to není úplně nutné a zase kolegové TRAM nejsou schopni kolegiálně zavčasu zpozorovat protější BUS a snížit rychlost při společném míjení, tak si za MU mohou sami. V této souvislosti totiž naprosto nechápu, jak je možné, že dlouhá desetiletí byly ojedinělé (pokud nějaké) MU TRAM DC x IAD ZC (většinou řízená "amatéry") v oblouku na Vršovickém nám., jenž ona IAD velmi často "řezala" přes protisměrnou kolej!
Jinak pokud osová vzdálenost kolejí oblouku Korunní - Jíčínská to umožňuje bylo by dobré protisměry fyzicky oddělit kombinací "bumlíků" (nájezdy do oblouku ZC i DC) a zelených plastových odrazových vodících sloupků (cca na úrovni krajních nových ostrůvků - od centra i od Flory) aby:
1.) BUSy ZC na TT zatáčku "neřezaly"
2.) odbočující IAD křižující TT byla co nejlépe vedena do/z příslušného průjezdu novými ostrůvky = také "neřezala" své zatáčky
- Bobik
- Uživatel
Myslíš rozumnou úpravu ve stylu Hradčanská, kde se po pár přejetejch s nesmyslnejma semaforama neudělalo absolutně nic a akorát přibyla omezená rychlost? Jo, tak úpravu přesně v tomhle duchu tam čekám taky.9001 píše:Ono bude stačít pár rán tram vs. bus. Sice to odnese jeden z řidičů, ale pak se třeba dočkáme nějaké rozumné úpravy.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
petr03: Mne to konečně (při pohledu na mapu a směry jízdy ve vedlejších jednosměrných ulicích) došlo - jeden průjezd v ostrůvcích je pro výjezd z Jíčínské (od Flory) do Šrobárovy a druhý pro nájezd z Hradešínské do Korunní.
Jinak jestli se nepletu přechod lidem chybí zejména přes počátek ul Šrobárovy - což nové "vytlačení" IAD umožní také (krom zlepšení výhledu vlevo odbočující IAD z Jíčínské do Šrobárovy na TRAM i IAD ZC a opačně) lepší výhled chodců přecházejících od Jíčínské přes počátek Šrobárovy na IAD jedoucí z Jíčínské do Šrobárovy, kterou dosud měly doslova "za zády" !
Jinak nejlepší by bylo - při dostatečné osové vzdálenosti kolejí v oblouku (či místa mezi pravou kolejnicí ZC a ostrůvky), aby před ostrůvky se svedly BUSy na nový vyhrazený pruh na TT, který by měl nejlépe pokračovat od ostrůvků až k SSZ Flora a být v tomto úseku Jíčínskou oddělen od IAD podélnými prahy - "bumlíky", protože tamní jízdní pruh IAD není dostatečně široký pro bezpečnou souběžnou jízdu (míjení se) TRAM s BUSy. Jó a BUSy by na SSZ Flora jezdily Jíčínskou přímo na "čočky".
Jinak jestli se nepletu přechod lidem chybí zejména přes počátek ul Šrobárovy - což nové "vytlačení" IAD umožní také (krom zlepšení výhledu vlevo odbočující IAD z Jíčínské do Šrobárovy na TRAM i IAD ZC a opačně) lepší výhled chodců přecházejících od Jíčínské přes počátek Šrobárovy na IAD jedoucí z Jíčínské do Šrobárovy, kterou dosud měly doslova "za zády" !
Jinak nejlepší by bylo - při dostatečné osové vzdálenosti kolejí v oblouku (či místa mezi pravou kolejnicí ZC a ostrůvky), aby před ostrůvky se svedly BUSy na nový vyhrazený pruh na TT, který by měl nejlépe pokračovat od ostrůvků až k SSZ Flora a být v tomto úseku Jíčínskou oddělen od IAD podélnými prahy - "bumlíky", protože tamní jízdní pruh IAD není dostatečně široký pro bezpečnou souběžnou jízdu (míjení se) TRAM s BUSy. Jó a BUSy by na SSZ Flora jezdily Jíčínskou přímo na "čočky".
Dnes jsem tudyma jel autem, a jako napad to neni zas tak spatny. ZC jeli vsichni vne, a mezi ostruvky stalo jedno auto odbocujici od flory, a veslo se tam v poho. Dalsi auta tudiz by mela cekat tak, aby tram zc mohla jet v klidu. Jen jsem nechapal ten dalsi maly kousek mezi ostruvky bliz k flore. Pak jsem jeste uvazoval nad busy, hlavne kb, ze to musi byt radost takto ostre projizdet, ale znam horsi mista, kde jezdi kb, a je to v poho ( blizka krizovatka orionka, kulatacek na jelenach adalsi ). Jeste jsem si rikal, ze by to mohla byt priprava na ssz, ale to uz by bylo v tomto okoli uz moc.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Bobík: Ono bude stačít pár rán tram vs. bus. Sice to odnese jeden z řidičů, ale pak se třeba dočkáme nějaké rozumné úpravy.
- Bobik
- Uživatel
Jestli je "ideový záměr" dostat auta z kolejí a hnát je za ostrůvkem po vnější straně oblouku, tak já ti řeknu co se stane - auta budou "překvapivě" jezdit po kolejích. A s tím PP tram x bus bych měl taky velký obavy.
Chjo, proč mám pocit, že poslední dobou na co se sáhne, to se akorát zmrví. Kam se vytratil zdravej rozum?
Chjo, proč mám pocit, že poslední dobou na co se sáhne, to se akorát zmrví. Kam se vytratil zdravej rozum?
-
Martin Šubrt
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Místní akce vznikla už v době rušených přechodu přes TT, tedy cca v roce 2008. Zrušil se ten přechod za zatáčkou do Korunní a já ho nedoporučil vzhledem k jeho poloze v zatáčce obnovovat. Zpracoval se ideový návrh nového neřízeného přechodu u Libické ulice (pro pěší cesty na zastávku Orionka), navrhl se zastávkový mys Orionka dc s převedením aut do Libické a Slezské (při nešahání do osové vzdálenosti trati). A také se zpracoval ideový návrh zúžení vozovky a doplnění přechodu přes Šrobárovu a s tím kanalizování pohybů aut v celé té křižovatce. Záměrem bylo vytáhnout auta i bus z kolejí (pojedou vnějškem těch ostrůvků) a získat tím pro auta odbočující z Jičínské do Šrobárovy místo na zastavení a rozhled mimo oblouk TT. Návrh byl dokončen v roce 2009. Dlouho nebyly peníze a to, co se tam nyní staví, našemu návrhu neodpovídá a s kolegy též s fotek nejsme schopni identifikovat, co to je. Domníváme se, že druhá mezera mezi ostrůvky by mohl být nějaký cyklovýjezd ze Šrobárovy, nicméně budeme se tam muset jet podívat. Podler fotek nám to přijde poněkud zmatečné a nejsme si moc jistí, že to poměry na křižovatce zlepší, jak mělo...
- Petrpes
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Když už, tak by to chtělo doplnit bumlíkem od vrat do Orionky. Což je -X parkovacích míst.
BUS po kolejich musí nutně zasahovat do PP TRAM DC, což také není dobré...
BUS po kolejich musí nutně zasahovat do PP TRAM DC, což také není dobré...