Chceme zelen, přechody, ale auta budou stát až k D1, ale pod tím narvané C k prasknutí, nedostačné P+R...
Jinak naivita o vyjímkách mě taky docela pobavila
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Njn, musí se na to jít i politicky, příležitost která se těžko bude opakovatMartin Šubrt píše: Pokud je někdo má zájem omezit, je otevření Blanky jediným dnem, kdy je to možné udělat právě proto, aby se doprava pak usadila již ve stavu s tou novou alternativou.
Přiznám se, že o tom, že by byly nějaké jiné plány než pěší zóna slyším prvně. Asi tu bude stejná informovanost, jako o proběhlých akcích, protože téměř v žádném sluníčkovém článku o krásně volném nábřeží se nemluvilo o totálním kolapsu na Malé Straně. A jinak referendum nebrat. Protože obyč lidi (a já k nim patřim) se informují jen ze závislých zdrojů a proto třeba lze třeba ilustrovat i na mě naprostou neinformovanost o stavu věci. Kdybych nebyl řidič tramvaje, tak bych o problémech na Malé straně vůbec netušil a fakt bych si myslel, že ty uzavřené soboty byly to nejlepší, co se s danou lokalitou dalo dělat...Martin Šubrt píše:willyjef: Ano, viděli jsme výsledek, kdy se z nábřeží udělala pěší zóna a nikdo neřešíl Malou Stranu. V článku se ilustruje, že pěší zóna po 5 sobot způsobuje tramvajím cca stejná zdržení jako auta 25 let každý pracovní den. Z článku se vyvozuje, že pěší zóna tramvajím škodí. Souhlas. Já ale z článku též vyvozuju, že i auta tramvajím škodí. Pěší zónu nikdo na nábřeží neplánuje, právě z důvodů popsaných v článku. Pokud by se tam někdy ještě objevila, tak výjimečně, při nějakých podobných akcích třeba 5x ročně. Ovšem nestrašila by tam 250x ročně..
A dovedeš si představit v takovémhle množství neukázněných sebevrahů, že by tam ta tramvaj jela 50? A vážně existují borci, kteří by tam tou 50 fakt jeli...A ano, platila tam Pěšnozóní dvacítka.Láďa píše:Nevím, co je tam za DZ, ale jestli pěší zóna, tak max. 20 km/h a to tomu nepřidá... Kdyby se tam dal zákaz vjezdu vyjma MHD, zásobování a třeba kol, bylo by to o něčem jiném.