Na Znamení, SJ, FJ a další odezvy na páteřní stránky

Co se nevešlo. Pokud chcete znát názory jiných i na netramvajová témata, ptejte se zde. Máte něco, o co se chcete podělit s ostatními? Pak pište sem...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Na Znamení, SJ, FJ a další odezvy na páteřní stránky

Příspěvek od 9001 » 23.6.2013 11:27

chemik píše:a když třeba nebudu hlásit zastávky, nebo budu o zastávku pozdějc, nebo napřed? A odkdy je průjezd inframajákem nějaký certifikovaný měření polohy? DK vaří z vody a zatim jim to prochází...
Tak ti osolí, že nehlásíš zastávky... Kdo psa bít hůl si vždycky najde :lol:

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 23.6.2013 10:34

chemik píše:teď mi nešlo ani tak o rychlost, jako spíš o vyhodnocování polohy při stahování tachografu
To může být zajímavá disciplína. Pokud se bere tacho z otáček kol a tramvaj jednou zahrabe nebo zablokuje kola ve smyku tak to udělá větší odchylku než průměr kola. Nemohl by k tomu prosím pan Brejšín napsat podrobnosti?

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 23.6.2013 5:27

P_V: vemu to odzadu - vyhodnocovat dalsi vlaky v zastavce :lol: :lol: :lol: (dk sotva dela a navic vim, ze se to nema, ale prece nebudu nesmyslne prodluzovat stanicovani = kolem sloupku nikdo neni a vim o odzadu dobihajicim, jehoz nepozenu o 30m dal a zastavim v pozici 2.vlaku ikdyz 1.tam neni).
Rychlost 0 mame i na ssz ci po zastaveni kvuli prekazce v tt. Reknu to tu natvrdo - dk polohu tram z tacha presne nevi a skutecne ji jen odhaduje.

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 23.6.2013 1:56

Měl jsem na mysli, podle zastávek jako místa, kde má tramvaj rychlost 0. Na to nemá hlášení vliv, to se odpočítá od začátku. Zastávky mají známou polohu a z toho se dá stanovit korekce pro tachograf. Jestli tam tramvaj zastaví jako druhá, aby korekce neujela moc, to se zas dá zjistit ze sledování polohy jiných vozidel, jestli se tam vyskytovaly.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 23.6.2013 1:27

a když třeba nebudu hlásit zastávky, nebo budu o zastávku pozdějc, nebo napřed? A odkdy je průjezd inframajákem nějaký certifikovaný měření polohy? DK vaří z vody a zatim jim to prochází...

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 22.6.2013 22:14

chemik píše:teď mi nešlo ani tak o rychlost, jako spíš o vyhodnocování polohy při stahování tachografu
Ten tachograf se snad při vyhodnocení srovnává podle předešlých zastávek, ne? Nebo i podle značek z průjezdu inframajáku.

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 22.6.2013 20:16

Chemik Z:arrow: Přesně!

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 22.6.2013 18:21

teď mi nešlo ani tak o rychlost, jako spíš o vyhodnocování polohy při stahování tachografu

gabuliatko
Uživatel

Příspěvek od gabuliatko » 22.6.2013 18:02

chemik píše:2 metry na kilometru, to je na celém kole linky 18, které má 26km, krásných 52 metrů odchylky. Při čtyřech kolech na lince 18 je to tedy zhruba 200 metrů.
To je docela velká odchylka, ne?
Moje slabá matematika říká, že když tedy pojede 50km/h tak po soustruhu pojede bez kalibrace tacha 50.1km/h. Pletu se?

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 22.6.2013 15:58

2 metry na kilometru, to je na celém kole linky 18, které má 26km, krásných 52 metrů odchylky. Při čtyřech kolech na lince 18 je to tedy zhruba 200 metrů.
To je docela velká odchylka, ne?

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 22.6.2013 14:13

chemik píše:No, někdy lóni jsme s kolegou nad pivem rozebírali, jakej rozdíl ve vzdálenosti bude, když v nastavení kol bude rozdíl 1 mm. No velkej, samozřejmě...
Když se kolo zmenší o 1mm, tak ujetá dráha bude jiná cca o dva metry na kilometr.

chemik
Uživatel

Příspěvek od chemik » 22.6.2013 10:04

Bobik píše: na školení tvrdili, že se tacha furt přenastavujou, v závislosti na ojetí kol, takže ukazují přesně. No, nevím, nevím, mám jisté pochybnosti, takže by mě zajímalo, jak tomu skutečně je a jak často se to asi kontroluje.
No, někdy lóni jsme s kolegou nad pivem rozebírali, jakej rozdíl ve vzdálenosti bude, když v nastavení kol bude rozdíl 1 mm. No velkej, samozřejmě...

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 22.6.2013 7:56

willyjef Z:arrow: MM-M to s těma policajtama trefil a MOp vystihl úplně přesně.
Ano, proti kontrolám nic nemám a moje blbost, pokud mě nachytají, ale s DK je to stejné, jako když ti technik vyčítá bavení s kolegou za jízdy a za týden když jezdí on, vidíš že dělá úplně to samé.
Ostatně vzpomeňme na jeden starší Brejšínův příspěvek o tom, jak šel jezdit s tím, že bude fakt dodržovat předpisy a jak si potom stáhnul tacho. Ono se to někdy fakt úplně nedá. A nechat se postihovat od lidí, kteří sami na předpisy kašlou se mi opravdu nechce. Navíc když to řešej stylem policajtů s radarem před cedulí konec vesnice kilometr v polích, ale na důležitý křižovatce je nevidíš.

Kromě toho si dovolím opět zopakovat, že v popisku k oné fotce je to napsáno naprosto srozumitelně a jasně, co vadí.

A k těm vexlím co měřej rychlost - nevim jak všechny, ale u většiny těch, co se zobrazujou v Dorisu vím, že kecaj. Třeba taková rozjezdovka na Vltavský od Strossu - opakovaně jsem tam jezdil 10 (přímo), ale v Dorisu mi to pravidelně ukazovalo něco mezi 15-20.
von Špilberk píše: Já se taky na žádnou toleranci nespoléhám, o to mi nešlo :!: U radaru šlo asi o nutnost zohlednit nepřesnost měření + nepřesnost starých tachografů. Když někomu změří radarem +5 na 15T, tak není problém potom stáhnout tacho a je vymalováno stejně.
Když už si nakousl tohle, mám dotaz do pléna, kdo ví - na školení tvrdili, že se tacha furt přenastavujou, v závislosti na ojetí kol, takže ukazují přesně. No, nevím, nevím, mám jisté pochybnosti, takže by mě zajímalo, jak tomu skutečně je a jak často se to asi kontroluje.

von Špilberk
Uživatel

Příspěvek od von Špilberk » 21.6.2013 17:08

MM-Mikulovsky píše:Ovšem odlišné nastavení radaru neovlivním = tolerance z něj mne v podstatě nezajímá = nemohu jezdit dle ní.
Já se taky na žádnou toleranci nespoléhám, o to mi nešlo :!: U radaru šlo asi o nutnost zohlednit nepřesnost měření + nepřesnost starých tachografů. Když někomu změří radarem +5 na 15T, tak není problém potom stáhnout tacho a je vymalováno stejně.

Navíc na 15T je ten tříměsíční záznam velmi výchovný i bez trestu. Když vím, že mi ujela ruka a čekám 3 měsíce, jestli to přijde, tak i když to nepřijde, tak #-o #-o #-o

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 21.6.2013 17:02

von Š: Jó, dobré upřesnění o rozlišení způsobu získání údaje o rychlosti TRAM.
Já jsem uváděl toleranci pro stažení z tacha - ovšem než ji cca předloni(?) OO vyjednaly (po jednáních s jejich výrobcem) u DPP, tak DK psala SH = trestala i za překročení o 1km/h.
Ovšem odlišné nastavení radaru neovlivním = tolerance z něj mne v podstatě nezajímá = nemohu jezdit dle ní.

Odpovědět