Chování zaměstnanců DP
Moderátor: TRAM-FÓRUM
-
Filip
Re: Chování zaměstnanců DP
Tak ten únik nahrávky komunikace mezi MMM a PD je žalostné selhání DP a smrdí to štvanicí proti aktivnímu člověku. Je děs, jaké praktiky používají proti řidičům. Ale asi bohužel není moc možností, jak se bránit. Rozhodně si to nenechat líbit a řešit s odbory.
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MMM:Co mi tím chceš dokázat? Jenom další důkaz jak OO dokážou u DPP sebevětšího debila.
-
gabuliatko
- Uživatel
MM-Mikulovsky píše:PS: Vím, že toto (ani ten původně na 2. školení zařazený rozhovor s PD) není první případ, kdy nadřízení štvou kolegy řidiče proti mne - protože v základu mám pravdu (jen ji často prezentuji nevhodnou formou), ale jim to přidělává práci a to oni nemají rádi a tak se snaží tím štvaním:
1.) mne odradit od dalšího přidělávání jim práce
2.) odradit ostatní kolegy řidiče od toho, aby se vůbec kdy pokusili jim přidělávat práci - tím, že ukáží "dovol si to zkusit a mi tě také zesměšníme"
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
A) Jen POVINNOSTI = otročení (o nějž se JPT rozhodně snaží)!9001 píše:MM: Demokracie = práva a POVINOSTI. Ty opravdu plníš své povinnosti na 100%? Pochybuji.
..... At chceš nebo ne, tak tímhle přístupem to dotáhneš tak na pracák... A upřímně čekám, kdy k tomu dojde. Jak se tu psalo, tak na řidiče se hlásí lidí pořád dost.
B) Člověk jako takový není dokonalý = nikdo není bezchybný a tedy ani já, ale:
1.) Za letošek jsem měl určitě minimálně 10 x DK a jen jednou jedinkrát se jim nelíbilo mé projetí "čerstvého" stůj - podal jsem nesouhlas, s oznámením, že jsem schopen dodat videozáznam z oné situace (a ten jsem předal rovnou OO) a je již dlouhou dobu "ticho po pěšině" = "zahráli to do autu"
2.) Snažím se plnit své povinosti co nejlépe:
a) např. za předjetí na KB jsem nebyl ani napomenut -natož aby mi strhli za něj prémie- ani nepamatuji
b) závady na TT (jak mne D1/2 nařizuje) hlásím PD - jako nedávno chybějící zrcadlo na úrovni půlky zastávky Průběžná DC.
C) Na pracák za aktivnost
- 9001
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
MM: Demokracie = práva a POVINOSTI. Ty opravdu plníš své povinnosti na 100%? Pochybuji.
K těm 10 minutám. Být výpravčím, tak vytáhnu z peněženky 20 Kč a mrsknu ji po tobě at se s ní udávíš. At chceš nebo ne, tak tímhle přístupem to dotáhneš tak na pracák... A upřímně čekám, kdy k tomu dojde. Jak se tu psalo, tak na řidiče se hlásí lidí pořád dost.
K těm 10 minutám. Být výpravčím, tak vytáhnu z peněženky 20 Kč a mrsknu ji po tobě at se s ní udávíš. At chceš nebo ne, tak tímhle přístupem to dotáhneš tak na pracák... A upřímně čekám, kdy k tomu dojde. Jak se tu psalo, tak na řidiče se hlásí lidí pořád dost.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ano, když využívání svých -potažmo i tvých, respektive všech řidičů DPP (předpisy daných) práv říkáš hloupost, tak to souhlasí.Fořtík píše:Já nic nemám proti lidem, co čouhají z davu - ovšem jen proti těm, co vyčuhují díky svým schopnostem a dovednostem a dalším věcem, které lze vyzdvihnout. Vyčuhuje-li někdo z davu díky své hlouposti, opravdu nevidím důvod, proč bych takového člověka měl obdivovat...
Ovšem já za hloupé naopak beru "nechat si kálet na hlavu" a přímo za debilitu považuji "nechat si věšet bulíky na nos" - (mám dovču a stejně se mi již včera doneslo následující) jako jeden kolega, který se při zátahu na PA někdy v posledních dnech zdržel o 5 až 10 minut a snažil se o tu dobu prodloužit si štítek. Výsledek byl, že pan výpravčí mu to nepovolil a na následný kolegův dotaz proč se dověděl, že protože jsem na něho (v minulosti za totéž jeho jednání - neprodloužení štítku o 10 min.) podal SH. Kdyby si kolega nenechal věšet bulíky na nos, tak to SH podal okamžitě také.
(Zejména pro neznalé uvedu o co se jedná) Ve VJŘ jsou uvedeny časy "vrata PA" a pak ještě o deset minut později "depo PA" (= odstavení TRAM na koleji v hale či před ní) a směna řidiče končí o dalších 10 min. později a (jen) v rozpisu směn se uvádí jako "odstup PA".
Nějaká vnitropodniková norma uvádí, že "odstupový čas" neslouží k dorovnání zpoždění, ale onen PA výpravčí tuto normu nerespektuje a odmítá prodlužovat štítky:
1.) o čas rovnající se (či kratší) času odstupovému
2.) o zpoždění které vzniklo až po projetí vraty vozovny (např. díky většímu počtu zatahujících vlaků je zácpa na objízdné koleji).
PS: Vím, že toto (ani ten původně na 2. školení zařazený rozhovor s PD) není první případ, kdy nadřízení štvou kolegy řidiče proti mne - protože v základu mám pravdu (jen ji často prezentuji nevhodnou formou), ale jim to přidělává práci a to oni nemají rádi a tak se snaží tím štvaním:
1.) mne odradit od dalšího přidělávání jim práce
2.) odradit ostatní kolegy řidiče od toho, aby se vůbec kdy pokusili jim přidělávat práci - tím, že ukáží "dovol si to zkusit a mi tě také zesměšníme"
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Já nic nemám proti lidem, co čouhají z davu - ovšem jen proti těm, co vyčuhují díky svým schopnostem a dovednostem a dalším věcem, které lze vyzdvihnout. Vyčuhuje-li někdo z davu díky své hlouposti, opravdu nevidím důvod, proč bych takového člověka měl obdivovat...
Je mi nebo by se dalo říct, bylo mi v prosinci 62 a mám to i v profilu. To jedna věc, druhá věc která se tady a nejen tady ale i všeobecně moc nenosí, je druhá část příspěvku který velmi oceňuji a jsem rád, že i tady se najde někdo kdo na staré lidi jen nenadává. Zrovna nedávno jsem se bavil s kolegou a vzpomínali na to jak se člověku mění názor na věk. Když mi bylo 10let tak jsem si říkal jak ten 20ti letech je starý, no a jak člověk stárnul tak se to posouvalo. Tím bych chtěl apelovat na některé zdejší členy aby nezapomněli, že i oni budou starý.gabuliatko píše: Neznám pana cwapa, nevím kolik mu je...
Možná že někoho irituje, když na něj důchodce mává holí, nedejbože když mu klepe holí na sklo, ale taky budem staří a jak stárnem, povahy se tříbí, kontrolní mechanizmy mozku už tak nefungují a situace které ve 40ti řešíme levou zadní už jim tak nejdou. Proto bych prosil s úsměvem.
-
gabuliatko
- Uživatel
chtěl bych mít pokoru willyjefa, občas mne něco prostě vytočí a Milan mávající že jeho tramvaj nebere kočár protože za ní jede jiná by asi byla jedna z těch věcí
Neznám pana cwapa, nevím kolik mu je, mým otcovi bude v zimě 80 (a doufám, že se toho dožije). Jsem rád, že nejsou jako babička, která když musela v 85ti mezi KN a IPP stát tak řekla že se na to může ... a chodila pěšky, nebo se nechala vozit autem.
Možná že někoho irituje, když na něj důchodce mává holí, nedejbože když mu klepe holí na sklo, ale taky budem staří a jak stárnem, povahy se tříbí, kontrolní mechanizmy mozku už tak nefungují a situace které ve 40ti řešíme levou zadní už jim tak nejdou. Proto bych prosil s úsměvem.
Neznám pana cwapa, nevím kolik mu je, mým otcovi bude v zimě 80 (a doufám, že se toho dožije). Jsem rád, že nejsou jako babička, která když musela v 85ti mezi KN a IPP stát tak řekla že se na to může ... a chodila pěšky, nebo se nechala vozit autem.
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Moje babča to říká taky a taky nespěchá. Ale tam to beru spíš tak, že je ovlivněna mým povoláním, kdy jsem jí spoustu věcí vysvětlil a ona třeba už nenadává nahlas autobusákovi, který jednou nezastavil přesně u chodníku a že to určitě neudělal naschvál jen proto, aby jí naštval. Jiného příbuzného 60+ v Praze nemám a na venkově se to tak nebere. Buď ten autobus přijede nebo ne a na zastávku se jde radši o 20 minut dřív, kdyby to trochu mastilcwapa píše:...Někde jsem četl a říkala to i moje babička, že spěchání zkracuje život a já podle toho řídím celý život.
To byla jen taková nadsázka, já abych se přiznal tak, i když jsem dost starý, tak spěchání nemám rád a to ani teď a ani když jsem byl ještě mladší a pohyblivější než jsem nyní. Já když někam jedu tak pokud to jde se nejdříve doma podívám na IDOS a najdu si spojení který mě vyhovuje a podle toho jedu. Jestliže jedu jen třeba na nádraží tak vím, že jedu l10 nebo 16 na IPP tam přestoupím na metro a je to. Vše mi jede každou chvíli takže pokud mi ujede jedna tramvaj tak ve špičce mi jede další za pár minut a metro jede taky za chvíli. Vím že cesta trvá kolem 20ti minut, vím v kolik mi jede vlak nebo v kolik tam mam být tak holt se podle toho zařídím, ale hlavně nespěchám. Někde jsem četl a říkala to i moje babička, že spěchání zkracuje život a já podle toho řídím celý život.willyjeff píše: Za další z této diskuze: to mě zaujal ten argument ohledně spěchu lidí s věkem 60+ a velmi omezenou pohyblivostí. Takže argumenty jsou vlastně dva. A) jsme moc mladí, aby jsme to pochopili (viz. cwapa v 2012-05-16 13:33) a B) protože jsou zapomětliví (viz. gabuliatko v 2012-06-07 11:45)? To mi nějak nesedí
- willyjeff
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Tak čekal jsem to, že tyhle příklady dáš do rovnítka. Ale zapomínáš na tohle. Tvoje tramvaj stála u sloupku a kočárek mohl v klidu nastoupit anižby tě výrazněji zdržel a určitě ti o svém počínání i dal dopředu vědět. Chemik stál jako druhý, otevřel dveře, nechal vystoupit a nastoupit všechny cestující o kterých věděl, pak prostě zavřel dveře a když se chtěl rozjet, od sloupku se rozešli nějaký babči a teprv po uzavření dveří tramvaje a následného rozjetí se vulgárně dožadovali vstupu. On žádný předpis neporušil. On nemůže předvídat, že si někdo nevšimne jeho tramvaje stojící v zastávce, to není jeho zodpovědnost.MM-Mikulovsky píše:blabla
Ty si přijel do zastávky, už z dálky si zuřivě gestikuloval, že určitě nechceš aby kočárek nastoupil. Když ještě chtěl nastoupit, tak si mu zavřel před očima a to vše z důvodu, že za tebou možná jela nějaká tramvaj, která byla možná určena k převozu cestujících. Ty si porušil předpis o tom, že si bezdůvodně nenechal nastoupit cestujícího. To že za tebou jede možná NP tramvaj a ty se chceš jako zachovat hezky není nikdy předpisově podchyceno. Kočárek chtěl jet TVOJÍ tramvají a MĚL na to právo a ty si mu ho jednoduše upřel a to vše pod rouškou jakési dobromyslnosti.
-
MM-Mikulovsky
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Takže, dle tebe:willyjeff píše:MM-Mikulovsky: Ty seš fakt exotOdepírat lidem nástup jen kvůli tomu, že za tebou možná jede jiné pořadí. A jak ty víš, že zrovna tohle pořadí nebude nikam odbočovat? Že ho dispečink nechá dojet až na konečnou? Že třeba nemá závadu a nebude se měnit vlak? Nechceš se spíš na tuhle buzeraci vysr*** a prostě začít vozit cestující a nesnažit se je nějak vyučovat? To je přece jejich věc, jestli chtějí nastoupit do tvojí tramvaje nebo ne...
1.) Ten, kdo upře nástup kočárku z důvodu obsazenosti TRAM (což dle SPP a dalších norem může) je exot, ale ten kdo ujede starým lidem, protože mají pomalé reflexy i pohyb je frajer!
2.) Vlak s poruchou pojede "naprdeli" předchozímu pořadí
- Asi jsem skutečně exot, páč když vím, že mám jakoukoliv poruchu, tak jedu ještě obezřetněji než jindy = jedu určitě pomaleji = nemám šanci jet naprdeli předchozímu pořadí!
Jó a co se otáčení spojů týče - zpravidla PD (jak tu již bylo kolegy v minulosti prezentováno) přece otáčí dříve ten první plný než ten následující, protože sice z pohledu cestujících by bylo praktičtější 1. nechat dojet dokonečné, 2. otočit dříve a zpáteční půlkolo je nechat jet "na čas" toho druhého a "dočasu" je vrátit na další konečné. Ovšem má to minimálně dvě provozněorganizační vady - na té další konečné by musel být počítaný obratový čas delší než interval a nesmělo by být naplánované jakékoliv střídání, jehož splnění by na tom o interval předjetém spoji bylo velmi pravděpodobně nerealizovatelné!
von Š: 100% souhlas + (jak jsem ti již také někdy říkal) já si "nějak nemohu pomoct" a vždy musím vyčnívat z davu - a ano z tohoto pohledu jsem VELKÝ EXOT - zejména pro ten dav, který rozdílnost zásadně nesnáší.
Nejpozoruhodnější je vidět jak i největší město v republice je plné "maloměšťáctví" - páč se říká, že čím větší dav, tak tím více je mu jednotlivec "ukradený", ale jak vidno není tomu tak.
- Fořtík
- Uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Dobře, Milane II., souhlasím. Nicméně je zdravá a nezdravá míra exotismu. Kdo kam patří, to ať posoudí jiní. Neslyšel jsem, že by se o Tobě někde živě debatovalo, což se o MMM říct nedá...von Špilberk píše:Každý, kdo v Praze řídí tramvaj, je exot. Já jsem také exot a hrdě se k tomu hlásím.
Ovšem pověst a jméno si děláme každý sám za sebe...
-
von Špilberk
- Uživatel
Každý, kdo v Praze řídí tramvaj, je exot. Já jsem také exot a hrdě se k tomu hlásím.