Světla padnou na chvilku a již nikdy znovu
Ale dá se to řešit na několik způsobů, že ...
Moderátor: TRAM-FÓRUM
Minimálně s Přístavištěm (ale spíše všema SSZ v Praze) až na jednu podstatnou věc - kde "podružně padá volno" při jízdě protijedoucího vlaku!Brejšín píše:buď v klidu, to samé Přístaviště DC, Zelená ...... a mám pocit většina nových SSZ
To je další souvislost. Samozřejmě, že jsme měli promyšleno, jak by obnova křižovatky měla vypadat tak, aby sloupy a přechody byly již v polohách pro vložení tram. trojúhelníku. Ovšem o tom nesmíme ani pípnout, když jsme investor, co nedá peníze ani na blbou bezbariérovou úpravu. A jako vlastně podřízení správce SSZ ve stejné instituci nemáme žádnou možnost vyvolat nějaká jednání v tomto směru. Na koho se máme obrátit? Nikdo tu není, kdo by si to vzal v globálu na starost a našel na to peníze. Třeba tohle místo vůbec do Projektu Praha nemá patřit. Má být vyškrtnuto s plánu obnov a má být realizováno pořádně jako samostatná investice města. Ale není nikdo, koho by to zajímalo.Grossák píše:Nebudu se vměšovat do sporu, který inteligentní lidé mezi sebou vyřeší sami. Jen si myslím, že křižovatka nad Muzeem skutečně potřebuje zásadní změnu a požadavky na přechody jsou v pořádku. Zvlášť když předpokládám, že to křižovatce nebude polykat čas. Přiznám se, že mi tam ale chybí ještě jedna věc. Koleje k Václaváku.
Můžete mi vysvětlit co je na zastávce Obora Hvězda zbytečného? A zastávka OC Hostivař někoho zdržuje? Já myslel že přitáhne nějakou frekvenci. Rozhodně mi obě zastávky přijdou užitečnější, než ČSAD Smíchov a Krematorium Motol, kde to fakt zdržuje tisíce lidí z a do sídliště denně.9001 píše:MŠ: Jak vidím metrolinka dostáva na zád čím dál více... Zbytečná zastávka Obora Hvězda, ted OC Hostivař. Jako kdyby nestačilo posunout Groš... Stejně v současném umístění není u zástavby a nová oblast co vyrostala okolo Lidlu může chodi na Hostivařskou...
Je to trochu otázka. Zastávky jsou v této oblasti daleko od sebe. Což je samozřejmě výhoda pro rychlost a nevýhoda pro docházku. A pravdou taky je, že stávající Na Groši je v asi nejméně vytíženém místě, takže tímto směrem se snad uvažovalo. Předpokládám, že se kreslily bubliny kolem zastávek, aby se objektivně došlo k řešení...9001 píše:MŠ: Jak vidím metrolinka dostáva na zád čím dál více... Zbytečná zastávka Obora Hvězda, ted OC Hostivař. Jako kdyby nestačilo posunout Groš... Stejně v současném umístění není u zástavby a nová oblast co vyrostala okolo Lidlu může chodi na Hostivařskou...
Jistě, chápu. Ale investor by neměl vystupovat stylem: "Chceme to a to, ale nedáme Vám na to ani korunu, protože nemáme peníze." Každá soukromá firma udělá pouze to, za co dostane zaplaceno. Nic víc.Martin Šubrt píše:JaHu: Já se nedivím. Já jen konstatuju, že můj pracovní úkol, a pracovní úkol původního ÚDI je dbát na to, aby řešení, včetně obnov, byla co nejvhodnější. Doplnění přechodu a přístupu na zastávky nebyl nápad náš, ale dlouhodobě se objevoval na straně Prahy 1 i Prahy 2, tudíž jsme požádali o zapracování. Vzhledem k tomu, že jde o požadavek dlouhodobý, domníváme se, že realizace běžné výměny železa by se v souhrnu výhledově prodražila, neboť by k další úpravě bylo přikročeno následně v brzké době. Za to, že jistý audit strčil do jednoho úseku oddělení, kterému je fuk, jak co bude vypadat, a oddělení, které má za úkol alespoň minimálně na elementární míru koordinace dbát, já opravdu nemohu. Jsou pouze dvě možnosti. Buď bude dopravně-inženýrská část TSK-ÚDI zrušena zcela a nebude obtěžovat nikoho, což je aktuálně pravděpodobné a nebo bude opět samostatná a bude kromě návrhů úprav v rámci svého vedení i odpovědná za vyjednávání peněz. Třeba ve styku s TSK apod.
Jinak samozřejmě. Tlak na nás je trvale ve smyslu, nestudujte výkresy, nepřipomínkujte je, neotvírejte je, piště na ně ok a posílejte je dále... Tak se to tu vždycky dělalo - jen všem přiděláváte práci. Ovšem k tomu tu být opravdu nemusíme, ostatně jako celé TSK...