Příspěvek
od Absolut » 09.4.2012 22:49
Petrpes a MOp: Dovolím si podotknout, že to rozhodně není ani 6440, ale ani 6140, oba uvedené vozy jezdily až do začátku druhé poloviny 90. let. Je to vyřazená 6146, poskytnutá v roce 1986 filmařům, proč dostala číslo 6440 na filmování vědí asi jen oni a nejspíš to bude buď náhodná volba, nebo nějaký bohémsky umělecký kreténismus snažící se o jiskřivou originalitu a nevědomky vytvářející trapnou duplicitu, která bude další generace šotoušů nabádat k omylům. Ale takové věci se dějí dodnes, viz např. 7055/II ex 7043 ve Vinoři...
Mixik 08.4.2012 22:21: Před metrem bylo řízené vykolejení vadného vozu poměrně normální praxe, pokud by příliš blokoval provoz. Taky jsem pár takových fotek viděl a ptal jsem se na to pamětníka a bylo mi odpovězeno tak, jak uvádím. Sám takové věci nepamatuji. Ale na jedné fotce jsem viděl vykolejenou odstavenou vadnou T3 vedle trati na Václavském náměstí v jeho spodní polovině - bohužel fotku nevlastním a ani si nepamatuju, kde jsem ji viděl. Mimochodem, když už o tom je řeč - uměl by někdo z pamětníků zodpovědně říct, zda vůbec bylo možné běžnými soupravami starých vozů odtáhnout resp. odsunout vadnou T3? Takovou manipulaci si totiž na fotkách nevybavuji...