Tramvajové tratě a příslušenství

Nově budované tratě, řešení problematiky při výstavbě a rekonstrukcích, vozovny a vše s tím související. Nedílnou součástí jsou bohužel i tratě zrušené...

Moderátor: TRAM-FÓRUM

Odpovědět
MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Tramvajové tratě a příslušenství

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 02.2.2012 23:58

P_V píše:MMM: Asi že je tam přechod.
Formulace "pozemní komunikace vedená ulicí" je úžasná :roll:
Byl jsem přesvědčován dnes kolegy, že to je z důvodu nezanesení v Katastru nemovitostí daného úseku pod samostatným číslem parcely s příslušným účelem využití.
Jenže když jsem se právě podíval do KN na parcely (město Praha, katastr. území Hradčany), tak jsem zjistil, že ani v Jelení ani v ul. Mariánské Hradby nejsou ul. rozděleny parcelamy na plochu pro PK a zvlášť TT. Jediné vyčleněné jsou parcely z Mar. hradeb 640/2 (ostatní komunikace - vlastněná soukr. osobou) a 648 (zeleň - vlastněná ČR/ s právem hospodaření pro Správu Pražského hradu) u zastávky Královský letohrádek!

Teď přeskočím do katastru Modřan - TT cca od Čechovy čtvrti po cca Polikliniku Modřany. Velmi mne zaujalo co má z TT samostatné parcelní číslo oddělující ji od PK - je to jen 4400/326 (dráha) a 4400/325 /327 /328 /329 (zeleň) = průjezd TT křižovatkou ulice Generála Šišky s ul. Československého exilu!
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 02.2.2012 21:46

Fořtík: 100% souhlas můj i dalších kolegů, s nimiž jsem o tom mluvil - OO by měli toto zahrnout mezi další připomínky ještě neschváleného předpisu.

PS: Mezi obloukem a výhybkou z Hládkova je cca 265m - někteří kolegové mi dnes tvrdili, že je i toto úsek krátký na reálné bezpečné zrychlení a následné zbrždění z 60km/h = i kdyby byl mimo PK, tak podle nich ani on by neměl být jmenován v bodě 5.1!

Fořtík
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Fořtík » 02.2.2012 11:29

To s tou Jelení mi přijde jako blbost. Jestliže by mělo platit Tramvajová trať od křížení s pozemní komunikací vedenou ulicí U Brusnice až po oblouky z Jelení ulice do ulice Keplerovy., tak by tento úsek neměl být vůbec jmenován a měl by být součástí obecného bodu 5.2. A kde že se dozvím místa, která sioce nejsou součástí PK, ale kde se 60 km/h dosáhnout nedá? Mělo by to všechno být v jednom předpisu, či směrnici a ne takhle roztahané...

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 02.2.2012 9:47

MMM: Asi že je tam přechod.
Formulace "pozemní komunikace vedená ulicí" je úžasná :roll:

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 02.2.2012 9:35

Bobik píše:S únosností to zas tolik společného nemá, praskají hlavně mrazem, ne přetěžováním. Navíc na dráze praskaj taky a to i na lokálkách kde projedou tři šukafóny denně, takže tam taky nijak přetěžovaný nejsou.
I ten šukafón má na nápravu 2x větší hmotnost než 14T.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 02.2.2012 7:55

Právě mi přišlel mailem text
DOPLŇKY A VYSVĚTLENÍ K PROVOZNÍMU PŘEDPISU D 1/2,
zaměřil jsem se prvně hlavně na následující (podtržení, tučné dle zobrazení v onom předpisu):

5 Konkretizace úseků s rychlostí do 60 km.h-1 – k § 31, odst. 2 D 1/2
5.1 Seznam tramvajových tratí s možnou rychlostí do 60 km.h-1
a) Tramvajová trať kolem vozovny Hloubětín od výjezdu (vjezdu) z Kolbenovy ulice po vjezd (výjezd) na Poděbradskou ulici.
b) Tramvajová trať od křižovatky Chotkova – Mariánské hradby až po křížení s pozemní komunikací vedenou ulicí U Brusnice. Tramvajová trať od křížení s pozemní komunikací vedenou ulicí U Brusnice až po oblouky z Jelení ulice do ulice Keplerovy.
c) Tramvajová trať Ohrada-Palmovka od křižovatky Ohrada až po křižovatku Palmovka na Sokolovské ulici.
d) Tramvajová trať v úseku mezi zast. Hlubočepy až po křížení s pozemní komunikací vedenou ulicí Geologickou. Tramvajová trať od křížení s pozemní komunikací vedenou ulicí Geologickou až po křížení s pozemní komunikací vedenou ulicí Do Klukovic. Tramvajová trať od křížení s pozemní komunikací vedenou ulicí Do Klukovic až po zast. Sídl. Barrandov.
e) Úsek od podjezdu ČD v Partyzánské ul. až po křížení s pozemní komunikací vedenou ulicí Trojskou (u křižovatky s ulicí Pod Lisem). Úsek od křížení s pozemní komunikací vedenou ulicí Trojskou (u křižovatky s ulicí Pod Lisem) až po vyústění vlastního tramvajového tělesa do ulice Trojská.
f) Úsek od výjezdu (vjezdu) z Modřanské ulice na samostatný tramvajový svršek u zast. Přístaviště až po vjezd (výjezd) na ulici Generála Šišky ze sjezdové (nájezdové) rampy mostu přes Komořanskou ulici.
g) Úsek od výjezdu (vjezdu) z ulice Generála Šišky na sam
5.2 Upřesnění k seznamu tramvajových tratí v bodě 5.1
Do seznamu nejsou zahrnuty úseky, které sice nejsou součástí pozemní komunikace, ale dosažení rychlosti do 60 km.h-1 v nich není uskutečnitelné (např. obratiště, krátké úseky).

Musím se tázat proč TT v ul. Keplerově od oblouků s ul. Jelení po ul. Hládkov není, dle onoho předpisu, mimo PK?

Bobik
Uživatel

Příspěvek od Bobik » 02.2.2012 5:49

Hlavně je tam materiál jaksi rovnoměrně rozložen, na rozdíl od žlábkových. S únosností to zas tolik společného nemá, praskají hlavně mrazem, ne přetěžováním. Navíc na dráze praskaj taky a to i na lokálkách kde projedou tři šukafóny denně, takže tam taky nijak přetěžovaný nejsou. Takže profil, kvalita materiálu a svarů.

No ono s tím praskáním jsem to nějak nepochopil. Vzhledem k tomu, že ve většině města se pořád válí starý železo, bych to opravdu viděl akorát v tom, že ještě moc nemrzlo. 8-) :lol:

P.S. Na Kulaťáku ZC, přejezd za zastávkou to prasklé je. Pravda, už to bylo několikrát svařované, nicméně mráz tomu zřejmě pomohl. Další prasklinu čekám v nejbližší době na ČV, v místech napojení přímé po vyrubané vexli. Ono to zas přijde, BKV nezradí. :lol:

P_V
Uživatel

Příspěvek od P_V » 02.2.2012 0:30

Jsou železniční a tedy na tramvaj předimenzované v únosnosti, na rozdíl od tramvajových kolejnic.

ZXS91
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ZXS91 » 01.2.2012 23:00

Absolut píše:Riziko prasknutí je u S49 menší než u NT1. A bádejte proč.
Nemá žlábek?

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 01.2.2012 22:44

Absolut píše:Riziko prasknutí je u S49 menší než u NT1. A bádejte proč.
Že by masivnější hlava kolejnice než u NT11?

Vojta Tramvaj
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta Tramvaj » 01.2.2012 22:40

Méně kovu?

Absolut
Moderátor

Příspěvek od Absolut » 01.2.2012 22:25

Riziko prasknutí je u S49 menší než u NT1. A bádejte proč.

MM-Mikulovsky
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MM-Mikulovsky » 01.2.2012 21:39

MOp píše:Nevsiml jsem si, ze bych nekoho placal po ramenou a ani v prispevku nevidim naznak toho "byt zastancem noveho pristupu k oprave TT".
Když 4 lidi - navíc velmi často se mezi sebou hádající - si tvého smajlíka vyložili stejným způsobem, tak právě on je (tebou požadovaným) náznakem "byt zastancem noveho pristupu k oprave TT".

MOp
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od MOp » 01.2.2012 21:32

Nevsiml jsem si, ze bych nekoho placal po ramenou a ani v prispevku nevidim naznak toho "byt zastancem noveho pristupu k oprave TT".

9001
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 9001 » 01.2.2012 20:53

Zrovna lomy kolejnic je něco co nejde moc ovlivnit. To se stává na metru i velké železnici poměrně pravidelně...
Chápu MOpa, že je zastáncem nového přístupu k opravě TT, ale osobně si myslím, že plácat po ramenech se můžou pánové tak za 4-5 let. Jak jsem psal už u SORek. Až si projdou horkým létem a pořádnou zimou tak můžeme hodnotit jak to jsou dobré busy. U TT bych to viděl i na několik těchto období.

Odpovědět