9001 píše:MM:Bavím se o tvém návrhu. Sám jsi napsal, že preferuješ podkopání silnici pod TT, to je pro mě tunel v centru města....
1.) Není to tunel - buď neznáš teréní poměry PN a jeho okolí či nerozeznáš tunel od podjezdu!!! Na levém Smíchovském břehu také není TT na konci Palackého mostu překřížena IAD, protože ta jí podjíždí - a netvrď mi nesmysl, že je to tunel!!!
Nábřeží od Výtoně k napojení Palackého mostu na pravém břehu u PN stoupá = stačilo by (tak jak tu někdo jiný, než já, správně navrhl) vozovku (bez TT) zahloubit a ta (dvě samostatná) zahloubení jejich protisměrů jen kolem vyústění mostu zakrýt/přemostit a IAD nechat vystoupat až za ním!!!
2.) Prostor uvnitř mé smyčky na PN neřeším
a) Smyčku v tom místě reálně nevidím - byť by se tam vlezla, tak je to zbytečně složité a odřezává to tam stojící pomník od okolí!!!
b) Co by si chtěl uvnitř řešit - řešíš snad něco na nástupištích metra? Neřešíš a ten prostor plochou (a obratem lidí v ní) je srovnatelný, jen není protáhlým obdélníkem, ale čtvercem se zaoblenými hranami!!!
Absolut: 1.) Už to řešit (po tomto příspěvku) nebudu - páč od Marka B. se asi vystělení jím myšleného průjezdu nedočkám!
2.) Jinak není náhodou požadavek DP na délku nástupišť odvozen od stavu (jejich počtu), že většinou slouží jedno pro více směrů? Osobně si myslím, že jo. Takže každé mé nástupiště (dobře, kvůli o 1,5m větší rezervě na soupravu, dlouhé 33,5m), sloužící jednomu (přímému) směru a přiléhající konci/rohy k nástupištím pro sousední (odbočné) směry, je defakto nikoliv pro jednu, ale pro tři soupravy! Čili tady někdo asi již trpí profesní slepotou a není schopen, rozpoznat/vidět zadání plnící řešení, byť dost nekonvenčním způsobem! (A jinak PN není Anděl - z nějž směřují ne jen jedna, ale 2 významné koncové TT.)